Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağırsak ve kalp hastalığımdan yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

tosko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar;

Forumda incelediğim bazı başlıklarda sorunlarımın bir kısmının cevabını emin olmamakla beraber aldım. Takdir edersiniz ki raporu almak için uğraşan her arkadaş gibi bende merak içindeyim.

2001 yılında "perfore apandisit, meckel divertikülü, retroperitoneal fekal fistür, deodenum perforasyonu ve ileostomi kapatılması" tanıları ile 4 kez ameliyat edildim.
Bu rahatsızlıklarımı atlatıp taburcu olduğumda barsak hastalıklarını ömrüm boyunca yaşayabileceğim ihtimali söylendi ve 3 yıl sonra "Bride bağlı ince barsak perforasyonu" tanısı ile tekrar ameliyat edilerek 5. ameliyatım gerçekleşti.
Her yıl olmasada en az 15 ayda bir barsağımın karın duvarına yapışmasıyla hastanelere gidip en az 1 hafta yatıyorum. En son 2012 ocak ayında 9 gün yatışım yapıldı.

Kardiyolojide ise 2-3 derece mitral yetmezliği ve mvp tanısı konmuştu.

Yukarıdaki gerekçelerle askerliğe elverişli değildir raporu vermişlerdi.

2009 yılında Ankara Numune hastanesine rapor için başvurdugumda " NYHA klass 2, Ekg; sinüral, Eko; (MVP-My 2-3) - EF %73" bulgusu ile % 30 vermişlerdi.

Şimdi tekrar başvurmak istiyorum bu kararın değişip değişmeyeceği hususunda konuya vakıf olan arkadaşların fikrine başvurmak istedim.

Vaktini ayırıp okuyan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

İleostomi için, % 20 oran veriliyor..

Aralıklı hafif-orta derecede drenaja yol açan üriner fistül veya abse:% 10

Devamlı hafif derecede drenaja yol açan üriner fistül veya abse:% 15

Aralıklı fazla derecede ya da devamlı orta-ağır derecede drenaja yol açan üriner fistül veya abse:% 30

Sindirim sistemine ait hastalıklarınızdan bu tabloya göre oran verilir, yüzde kaç olacağı durumunuza bağlı.. Kesinkes x oran olur diyemeyiz..

Tablo3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri..Özofagus (Yemek Borusu), mide ve duodenum (Oniki Parmak Bağırsağı), ince bağırsak, ve pankreas..)

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1:Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Ve İstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2: Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Veideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50

Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu Veya Üstsindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75

Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayan semptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun % 20 altında olma.

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar:

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene velaboratuvar sonuçlarına görehafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veyakapak hastalığı nedeni ilegirişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalardaaşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalpyetmezliğine neden olanventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliğihastalarında EF>`,aort yetersizliğinde >U, diğer durumlarda >P) veventriküler dilatasyonaait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene velaboratuvar sonuçlarına göreorta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veyagirişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlarve kalpte laboratuar testleri ile (EKG,ekokardiyografi vb.) ortaya konmuşdilatasyon/hipertrofi varlığna rağmensistolik fonksiyonların normal olması(mitral yetersizliği hastalarında EF>`,aort yetersizliğinde >U, diğer durumlarda >P).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarınagöre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş solventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma(mitral yetersizliği hastalarında EF0-`, aort yetersizliğinde 0-U, diğer durumlarda 0-P).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon(EF<0)

Not: Alacağınız oranlar balthazard formülü ile hesaplanarak belirlenir...

Kucuk 1 duzeltme ;

Bacibey'in verdigi oran listesinde , fistul icin verilen oranlar sizi ilgilendirmiyor sayin tosko.

Fistul ile fissur ayri seylerdir. Fistul (2 organ arasinda acilmis kanal yada organdan disari cikan genelde karina acilan kanal).

Fissur ise , catlak demektir. fokal fissur , makat catlagi dir.. makat catlagi icin oran veriliyormu bilmiyorum. varsa da Bacibeyin verdigi oranlar fistul icin.

Düzeltme için teşekkür ederim Selim bey..

Anüse bağlı hastalıklar için sakatlık oranı cetvelinden verilen oranlar bunlar.. Tosko, sizin için hangi tablo kullanılır ve yüzde kaç oran verilir bilmiyorum.. Zaten teşhisi ne siz kendinize koyabilirsiniz, nede biz.. Sadece cetveldeki açıklamalardan, rahatsızlıklarınızı özetleyen grupta hangi oranda rapor verildiğini bilir ve tahmin yürütülebiliriz.. Kesin sonucu belirleyecek olan doktorlarınız..

Sonucu alınca buraya yazar mısınız.. Benzer durumda olanlar için faydası olur vereceğiniz bilgilerin..

Tablo 5- Anal hastalıktan dolayı değerlendirilen kalıcı bozulma kriterleri.

Sınıf 1) Özür oranı:%10
Organik anal hastalık işaretleri veya anatomik kayıp veya değişiklik veya Gaz veya sıvı gaita içeren hafif inkontinans veya hafif, aralıklı ve tedavi ile kontrol edilebilir anal semptomlar..

Sınıf2) Özür oranı:% 20
Organik anal hastalık işaretleri veya anatomik kayıp veya değişiklik ve hafif ama devamlı tedavi gerektiren parsiyel fekal inkontinans veya tedavi ile tam olarak kontrol edilemeyen sürekli anal semptomlar..

Sınıf3) Özür oranı:% 35
Organik anal hastalık belirtileri veya anatomik kayıp veya değişiklik ve tam fekal inkontinans veya
Organik anal hastalık semptomları ve tedaviye yanıt vermeyen ciddi anal semptomlar..

Kolon, Rektüm ve Anüs..

1:Kolonik veya rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukları sınıflama kriterleri:

Sınıf 1) Özür oranı:% 10
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısasüreli belirti ve semptomları ve aktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi ve sistemik bir bozukluk olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması ve cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması..

Sınıf 2) Özür Oranı:% 25
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve hafif ağrının eşlik ettiği barsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan hafif Gİ semptomlar ve diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gerekmesi ve beslenme sonuçlarında bozulma olmaması..

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulgularıveya anatomik kayıp veya değişimleri ve Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı ve aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması ve temel belirtiler (ateş, anemi veya kilokaybı) bulunması..

Sınıf 4) Özür Oranı:% 75
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları ve aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi ve temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi) bulunması veya remisyonların uzunsürmemesi..

bunalr fasa fiso ben 7 yıldır fissür ve duodenim ülseri reflü gastrit şikayetimle heyete girdim sağlamsın dediler ameliyat vars aoran veriyorlar

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

5 ameliyat var ve 1-2 yılda bir brid ileus yüzünden hastaneye yatıyorum sayın nurse1988.

Mayıs 7 de heyete çıkacağım. Gönderdiginiz yorumlara istinaden şansımı denemek istedim. Renkli kutu içine aldığım kardiyoloji doktorunun kanaati. İlk yorumumdan farklı olarak hipertansiyon da eklendi ve muayene esnasında tansiyonum 16/10 çıktı. Hipertansiyon için doktorlar ek bir yüzde belirlemezlerse sadece mvp+my için %30 çıkacağını düşünüyorum. Genel cerrahide ise kanaat belirlemedi o esnada ama boyum 176cm kg 61 yani 12 yıldır(amelyatlarımdan bu yana) ideal kilomun %10-20 altındayım . Fikirlerinizi esirgememenizi temenni ediyorum. Sizce bu rapora göre sonuç ne olur?
saglikraporum.jpg

Merhaba arkadaşlar, Bacıbey'in isteği doğrultusunda örnek teşkil etmesi için sonucu aldım ve paylaşıyorum.

Kardiyoloji: Teşhis : Class2 Kapak Hastalığı + Clas1 Pht + ht = 30 + 10 +10 verildi toplamda % 43

Genel Cerrah: Teşhis : Yukarıda belirttiğim ameliyatlar yazılmış ve yüzdelik değerlendirmeye alınmamış.

Yardımcı olan ve bilgilerini esirgemeyen bütün arkadaşlara teker teker teşekkür ederim...

Cerrahi ile duzelebilen (tam kur) hastaliklara oran verilmiyor malesef.
Burda aslolan sekal (hasar) birakmasi ve tam kur tedavi edilemiyor olmasi.
Oysa Bagirsak hastaliklarina ciddi oranlar veriliyor , ki ciddi hastaliklar bunlar (Crohn , Ulseratif Kolit ) gibi.
Bu hastaliklarin kendisi 1 bela , olusturdugu komplikasyonlar ayri bela.

benimde yıllardır midemde ağrılar ve karnımda şişlik vardı geçen doktora gittim endoskopi ve kolonoskopi yapıldı sonuç midede 4.5 adet ülser ve gastrit ve ayrıca duedonumda beyaz ülser ayrıca bağırsaklarda polip ve bağırsak fonksiyon bozukluğu dediler ilaç yazdılar şimdi bu hastalıklara kaç oran verilir veya bu hastalıklara oran verirlermi benim şu anda %46 sürekli raporum var eyer bu hastalıklarada oran verirlerse malum malülen emeklilik söz konusu lütfen cevab yazarmısınız hepinize saygılar

toprak12;

arkadaşım sindirim sistemi ile ilgili cetvel yukarıda bacıbey paylaşmış ordan kendi durumuna bak belki faydalı olabilir

sarasota kardeşim burdan ben kendi durumumu deyerlendiriyorum bana bu hastalıklardan en az 25 .30 oran vermeleri lazım çünki bağırsak fonsiyon bozukluğu ve hafif ağrı ve ilaç tedavisi % 25 diyor bendede sürekli karnımda ağrı fonksiyon bozkluğu ve karnımda aşırı derecede şişlik ayrıca artı benim bağırsaklarda yaralar oluşmuş bide ayrıca bağırsaklardan bir sürü polip alındı midemde gastrit ve ülserler oluşmuş ve bunlar endoskopi ve kolonoskopi raporları sonuçları ama doktorlar nasıl deyerlendirecekler bilmiyorum başka hastalıklarımda var bu iki hastalığa %20 verirlerse birden fazla hastalıklardan baldhazard formülü yapılarak malülen emekli baş vurusu yaptım çünki prosüdürlerimin hepsi tamam sadece %60 rapor lazım diyer hastalıklardan s.s.k.hastanesinden %51 oran aldım sadece şimdi bana % 10 oran lazım eyer bu iki hastalıktanda oran alırsam raporum tamam vermezlermi vermezlerse peki hangi hastalığa oran vercekler ona verilmiyor buna verilmiyor peki hangi hastalıklara oran vercekler kolon kanseri ve mide kanserimi olması gerekiyor oran verirken neden bu kadar ketum davranıyorlar biz onlardan sadaka filan istemiyoruz sadece hangi oran verilmesi gerekiyorsa onu istiyoruz ben anlamıyorum yani arkadaşlar yukardaki tabloya göre bu hastalıklara en az %20 oran verilmesi gerekmiyormu ben şu anda s.s.k dan sevk aldım rapor çıkartıyorum ve gelişmeleri size yazacam görüşü size bırakıyorum hepinize selamlar ve sevgiler

Son düzenleme:
arkadaşım bu hastalıkları belgeleyen yazılar yada rapor herneyse kurula sun o zaman oranı vermek zorunda kalabilirler

abi benim hastalıklarımın hepsinin labora tuvar sonuçları ve filimleri ilaç raporları vs hepsi var bu iki hastalığımında endoskopi ve kolonoskopi raporları mevcut ve genel cerrahi gördü aynı şekilde rapora mide ülseri + bağırsak fonksiyon bozukluğu +polip alınmış diye yazdı fakat sonunada gastro enroloji uygundur diye yazdı gasroda gastrit mevcuttur malüllüyü gerektirmez diye yazdı bağırsak fonsiyon bozukluğunu yazmadı bile adam kılın teki zaten rapora bakmadan sen buhastalıklamı emekli olacaksın diyor ya nereye gitsen mutlaka bir kıl çıkıyor yani bende endoskopi ve kolonoskopi raporlarını heyet raporuna ekledim heyete gireceyim zaman o şekilde verecem yani bu iki hastalığıma sadece %20 verseler baldhazar fomülüyle %10 yapar oda bana yetiyor zaten doktorların hepsini gezdim zaten sadece ayın 30una göz doktoru rendavu verdi gözümde problem yok ama redavuyu bekliyeceyiz hepinize selamlar saygılar

hayırlısı işallah alırsın kardeşim ne diyelim...

Selam arkadaşlar
Bugün yapılan endoskopide çıkan sonuçlar

Duedonum i kısım ileri derecede hiperemik ve ülsere odemli izlendi yazılıyor

Tani olarak duedonum ülseri ve antral gastrit teşhisi konuldu

Allah rızası için bunun rapor oranı kactir biri beni Allah için aydinlatsin

Omer0621 Sana şu oranı alırsın diyemez buradaki hiç kimse.Çünki üst sindirim yolu hastalıklarında,bulgular,boy-kilo oranı ve doktor kanaati çok önemli.Aşağıda bu hastalıklarda verilecek oranlara ait tablo var.Kendi durumunla kıyaslayıp,az çok fikir sahibi olabilirsin.

Üst Sindirim Kanalı(özefagus (yemek borusu) mide ve duedonum (kalın bağırsak) ince bağırsak, ve pankreas) içerir;

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1: Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Ve İstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2 : Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Ve ideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması ve ilaçtedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu Veya Üstsindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayan semptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun % 20 altında olma.

Merhaba ben yurtdışında yaşıyorum.1 yıla yakın süregelen karın ağrısı ve ishal şikayetiyle gastroenteroloji uzmanına başvurdum.Kolonoskopi ve Endoskopi yapıldı, Kalın bağırsağın sağ üst köşesinde 2 cm tümör tespit edildi.Ayrica midede aşırı erozyon tespit edildi.Doktorum tümörün ameliyat ile alınması gerektiğini söyledi.Bagirsagimin 30 cm lik bölümü alınacak.Bu benim için sorun teşkil eder mi bilmiyorum ama bu hastalık çalışma hayatımı nasıl etkiler merak ediyorum.Yardimci olabilir misiniz?

Üst Alt