Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağırsaktan parça alıp mesaneyi genişletecekler..?

bekçi

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
2
12 yaş spina bifidalı kızım var.sürekli idrar yolu enfeksiyonu var bir türlü gitmedi. ssk ya gittik.meğerse böbreklere idrar kaçağı varmış. bu yüzden ameliyat diyorlar, bağırsaktan yama yapılacak dedi. mesanesi küçükmüş. açık ameliyat yapılması gerekiyormuş. kaçak çok fazlaymış.
bağırsaktan yama nasıl bişey, tehlikeli mi? ssk da mı yaptırsak bilemiyorum?
Daha sonra başka problem çıkra mı.

Geçmiş olsun.
enfeksiyonun sebebi böbreklere idrar kaçması değildir; aksine, uzun süreli/kronik enfeksiyon sonucunda böbreklere idarar kaçmaya ve mesane küçüklmeye başlamış. Bu ayrıntı önemli, çünkü yeni mesane yapılsa da eğer enfesiyonlar devam ederse yine benzer sorunlar yaşamanız muhtemeldir. Onun için mesaneyi büyültme ameliyatından sonra mutlaka efeksiyonu önlemenin yollarını aramalısınız. Sabit sonda kullanmamak, TAK yaparken gerekli temizlik şartlarına uymak, bol su içmek... Enfeksiyonla mücadelede şu ayrıntılara dikkat edin: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=23836

Bahsi geçen ameliyata gelince; büyük bir ameliyattır, ama %100 çözümdür. Barsaktan parça alıp yeni bir mesane yapıyorlar (eğer üretrada sorun varsa, göbek yanından TAK yolu da açılıyor). Mesane kapasitesi normal ve hatta normalden bile üst seviyeye çıkıyor. Elbette her ameliyatın riski vardır, ama bunun dışında özel bir riski yok. Gözünü kırpmadan olunmalı. Yaşama katacağı artılar o kadar çok ki...
Ben o ameliyatı değil, ama bir benzerini oldum (sadece göbek altından üretra yolu açıldı bana. tecrübelerim). Barsaktan mesane genişletmek/yapmak ile ilgili bir başlık: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=736

Bu konuda belkide Türkiye'deki en iyi doktor Cerrahpaşa Ünv. hocası Prof. Bülent Çetinel'dir. Tek kelime ile mükemmel biridir. Ona ameliyat olmasan da mutlaka ona da görünmelisin. Ameliyatı Cerrahpaşa'da veya özel hastanede yapıyor. Ben ssk'mı da kullanarak Vatan Hastanesinde olmuştum. Hastane işleriyle uğraşmamak için özeli tercih etmiştim. Ekstra ücret vermiştim... Muayenehane telefonu: 0212 233 88 40. Benim (Bülent Küçükaslan) selamımı da söyleyebilirsin.

Sorularınız olursa yazın lütfen.

teşekkür

çok teşekkür edrim.doktorlar bile bana bu kadar açıklama yapmadı.soru sorsam ufluyup pufluyorlar.kızımdaki idrar yolu enfeksiyonu bir türlü gitmedi. cuma günü taburcu ettiler.sordum daha iyi dedi o kadar. pazartesi üroloji görecek. tahliller isteyecek .ayın 30 unda kurul ameliyatın açıkmı kapalımı olmasına kara verecek.ssk göztepede olmasında bir sakınca görüyormusun. vatan hastanesindeki ameliyatın farkı ne kadardı.kızım voker le yürüyor.6 .cı sınfa gidiyor. korkuyorum. ona bişey olmasından çok korkuyorum. 12 senedir hastane kapısında iki defa belinden ameliyat oldu. çok çile çekti buna rağmen çok güleç bir çocuk .napıcama karar veremiyorum.senin tecrübelerin bana doktorlardan daha faydalı geliyor.bana akıl ver.

mesane genişletme ameliyatı "kapalı" yapılabilir mi ki? Bence yanlış anlamışsınızdır. Bu ameliyat açık olmak zorunda gibi geliyor bana.

Dediğim gibi, Bülent Hoca bu konuda en iyilerdendir. Telefon açıp kendisiyle konuşun bence. Durumu anlatın, maddi konularda tolerans talep edin.

Kızınız karın/mesane bölgesinde acı hissediyor mu? Hissetmiyorsa çok zor olmaz ameliyat. Tabii 12 yaşında bi çocuk her koşulda zorlanır ama, siz sürekli yanında oldukça o da daha bir kolay atlatır.
Aklınızda olsun, ameliyattan çıktığında burnundan bir hortum salınmış olacak. Bu, (sanırım) midedeki salınmı dışarı atmak için. Her şey yolunda giderse bi günde çıkarırlar. Bu çok önemsiz bir şeydir, ama ilk anda panik yaptırır. Bana bu borudan bahsedilmemişti, kendime geldiğimde gıcık olmuştum! :) Önceden haberdar olmak daha iyi olur diye yazdım.

teşekkür

doktorun muayenehanesini aradım.200 ytl ü muayene ücreti istedi. birde ameliyat var. ozaman ne kadar talep edr bilemiyorum. bu çok para.günde 10 hasta alsa ayda 60 milyar
iyi olabilir ama sanki vicdansız gibi. sana çok teşekkür ederim.bana çok faydalı oldun.allah rezı olsun senden inşallah daha iyi olursun.

Yok yok vicdansız demek haksızlık olur.. Kişisel değil, ülkemizde profesörlerin muayene ücreti o şekilde maalesef. 500 milyon alan profesörler bile var!

Önemli olan ssk'daki ekibin bu tür ameliyatlarda tecrübeli olması. Eminim en iyi sonucu alacaksınız. Lütfen ama lütfen her her her kademede yaşadıklarınızı ve sorularınızı yazın. Elimden geldiği ölçüde tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım...
Unutmayın, ameliyattan sonra çocuğunuzun (ismi ne yahu? Ha bire 'çocuk' demek O'na haksızlık) yaşam kalitesi çok düzelecek.

kızımın adı ayşe.geçen hafta ssk dahiliye bölümde bir hafta yattı.idrar yolu iltahabı nedeniyle.sonra ürolojiye gittik. ameliyat için tetkikler istedi ve daha evvelki bütün tahlil ve filmleride istedi ama bunlar dahiliyede yattığı zamanki dosyasında bulunuyor.gittim doktordan bunları istedim.fotokopilerini alıp üroloji doktoruna vereceğimi söyledim. dahiliyede yeni asistan dr. uf puf çekti dosyayı bulamadı.yarın gel dedi. bugün gidecektim evi aramış hanıma dosyayı bulamadığını bulunca arayacağını söylemiş.yahu laf söyletmiyolar.soru soramıyosun.evrak alamıyosun.ayşeden idrar istediler.çocuğun durumu malum belden aşağısı tutmuyo. tuvalette yaptıramıyoruz.rica ettik bi boş odada yatırarak yaptırmak zorundayız.olmaz diyolar. dedimki engelli vatandaşlar idrarını nasıl vericek.git diyo başhekime hastane yönetimine şikayet et bana ne.bunu diyen insan okumuş kaç sene dr olmuş cahil değil. insanlara örnek olmalı hayatımızı emanet ediyoruz. bunlara insan demek çok zor.

Eğer işiniz görülmezse, şu adres aracılığıyla İstanbul Valiliği'ne şikayette bulunabilirsiniz: www.istanbul.gov.tr/?pid=25

Şöyle bir şeyler yazılabilir:

• 12 yaşında, belden aşağısı felç olan bir kız çocuğu babasıyım. Kızım .. tarihinde sağlık sorunu dolayısıyla ... hastanesi .. servisinde .. numaralı odada yatarak tedavi gördü. Hemen akabinde ... servisine başvurduk ve tedavisinin ileriki safhasına geçmek istedik. Bu başvuruda bizden ... servisine yattığımızda yapılan tetkikleri istediler. Bunun üzerine ben o servise giderek orada görevli Dr. ...'e durumu anlattım. Dr. benimle neredeyse hiç ilgilenmeden uflayıp-puflayarak, "yarın gel" dedi. Aynı gün doktor evimizi arayarak, tetkikleri bulamadığını, bulursa bizi arayacağını söyledi.

Aynı hastanenin ... servisine müracaat ettiğimizde kızımdan idrar tahlili istediler. Tekerlekli sandalye kullandığı için normal tuvaletleri kullanabilmesi imkansız, yatarak idrarını boşaltmamız gerek. Görevlilerden [burada isim de kullanılabilir,] kısa bir süre için kullanacakları bir oda ricasında bulunduk, ama suratımıza bile bakmadan bize, "yok, gidin başhekime şikayet edin" dediler.
    Sonuç olarak 12 yaşında ve sağlık sorunları yaşayan çocuğum, bir de bu saygısızca ve insanlıktan nasibini almamış tavır ve tutumlarla karşılaşınca, iyice demoralize oluyor.
    Evet, oradaki doktorlar da görevliler de yoğun... Ama hiç bir şey hastalardan ve hele de 12 yaşında bir çocuğun sağlığından önemli olamaz. Hiç bir şey 12 yaşındaki bir çocuğun umutsuzluğa itilmesine bahane olamaz.
    Adı geçen hastane, servis ve görevlilerin uyarılarak, hastalara, hele de çocuk ve engelli hastalara karşı tutumlarının düzeltmeleri konusunda gereğini arz ederim

gecmıs olsun bahsettıın amelıyatı ben 6 ay önce oldum aktıf mesane sorunum war bagırsaktan parca alıp yama yapıldı amelıyat cok basarılı gectı ılac tedavısı devam edıo suan,tak kullanıyorum duzenlı olarak gunde 6 kere yapıyorum keske daha önceden olsaydım bu amelıyatı cunku neredeyse mesanem hıc kalmamıs kuculmekten dolayı,ne amelıyatı olursan ol doktorun tecrubesı cok önemlı,cok şukur ii bı doktora rastladım,bu amelıyatın cok rısklerıde war özellıkle böbrekler acısından umarım bundan sonrasıda gusel gecer ve bı sorun yaşamam Allah hepimize acil şifa wersın

dostum gecmış olsun ameliyattan sonra takı penistenmi yapıyosun yoksa karnına delik mi actılar cvplarsan sevinirin... yigit513@hotmail.com

:lol: cok saol ama bayanım,amelıyattan önce bı ıhıtmal göbekyanından acarız demıstı doktor ama cok şukur acmamıslar ve normal yolla yapıyorum takı :oops:

Üst Alt