Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur 28. maddeden erken emekli olabilir miyim?

demirkol42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.
kafanızı ağriticam ama kusura bakmayın,inşallah istediğiniz gibi konuyu size anlatabilirim,
arkadaşlar şimdi ben çiftci bağkurluyum giriş tarihim 01.01.2005, 15 yıldır düzenli bi şekilde yatırıyorum ve ortopedik engelliyim rapor oranım 48 idi ama 2 yıl öncesine kadar ötvden muaf olarak araç aldiğim için rapor oranım 24e indirildi
ve ben şimdi emekli olmak için sgk ya gittim ordaki çalışan arkadaşimiz,bana %60oranında rapor alman lazım dedi ama bu oranı sen yakalayamassın dedi,bana sen 1 yıl daha devam et bağkurunu yatır sonra gel 28.maddeden seni yararlandırmaya çalışalım dedi,şimdi ben 1 yıl daha bağkuru yatırdığımda 28.maddeden yararlanabilirmiyim en az %40 oranında rapor alabilirmiyim arkadaşlar?ortopedik engelliyim sağ diz üstü bacağim yok sol bacağimda eğilme var lütfen bana bu konuda bir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla kolay gelsin.

Merhaba...2008 öncesi tarım bağkur 15 günlük mü?.. Toplam prim gün sayınız kaç?
1.si; % 40 rapor oranı ile; 18 yıl süre ve 4680 prim gününe tabi olursunuz.
2.si; % 50 rapor oranı ile; 16 yıl süre ve 4320 prim gününe tabi olursunuz.
3.sü;% 60 rapor oranı ile; 15 yıl süre ve 3960 prim gününe tabi olursunuz.

1.ve 2. rapor oranları size yakın... Şartları tamamlayıp emekli olabilirsiniz.
kurum sevki ile hastaneye gittiğinizde sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri almanız gerek

bagkur.PNG

mehmet abi

1.1.2005 yılından beri yatırıyorum yani 15 yıldır aralıksız prim borcumu ödüyorum.
prim yılım 15yıl, prim günüm ise 5480 gün

demirkol42

bir yıl sonra 01.01 2021 yılına kadar çalışırsan: %50 - %59 arası oranlı rapor ile 16 yıl ile 4 bin 320 günle amekli olursun

Üst Alt