Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur 5 aylık borç çıkardı. Ne yapabilirim?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar
ben 16 11 2005 bagkur girişliyim ve bagkurda calısan olarak prim odedim. 13 02 2009 da iş terki yaptım ve muhasebecim bana sorun cıkmayacagını ve primleri calısan olarak odememi soyledi.
aradan 5 ay gecti ve bagkurdan yeni yazı geldi. iş terki yenii baslamıs ve bu 5 aylık prim odememin hesapta olmadıgını soyluyorlar. bu 5 aylık sure zarfında aldıgım ilac ve saglık hizmetlerinin tekrar alınacagını soyluyorlar ve bu 5 aylık sureninde tekrar prim borcunu geriye dogru borclanarak yatırmam gerektigini soyluyorlar.
butun bunlar dogru mu acaba? ben aylık sondalarım ve kullandıgım ilac primin tutarını geciyor bunları benden tahsil edeceklermiş, sizce ne yapabilirim?

bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Çalışan olarak sigortalı olduğunda sağlık güvencen nereden karşılanıyor? Yine Bağ-Kur değil mi?
Bişey anlamadım...

calısan olarak yani iş yerim oldugundan dolayı aktif calısan olarak kendim oduyordum ama iş yeri terk olunca istege baglı odeniiyor ama burda bir yanlıslık var ve bagkurdaki calısanlar bu durumu nasıl duzeltecegimizi bilmiyoruz diyorlar

Bence, SGK genel müdürlüğünden görüş istessinler...

Şimdi ne yapman lazım iş terk ettikten sonra hemen istege baglı olarak bagkura ödemeye başladıysanız..
İstege baglı ödedigin primlerden 5 aylık kısmını mahsuplaştır...

Sen 5 aylık ödediğin makbuzları ibra etsene bağ-kura isteğe bağlı 4bli olursun.

Üst Alt