Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur borcu 4A statüsünde emekli olmaya engel midir?

ibsgmz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben ssk emekliliğimi hakedip 2017 yılında işyerimden haklarımı alıp ayrıldım. 2018 Ocak ayında kendi işimi kurdum. Vergi kaydımla beraber bağkur’a zorunlu giriş yaptım ama primlerimi ödemedim. Şuan ssk emekliliği için SGK ya başvurursam bana Bağkur prim borçlarımın ödenmesi isteniyor. İnternetde araştırdığım kadarıyla Yargıtay Bağkur borcunun Ssk emekliliğine engel olmayacağına dair karar vermiş. Elinde benim durumuma emsal teşkil edecek Yargıtay kararı olan varmı? Veya bu yargıtay kararlarına nasıl ulaşabilirim.

Borç ödenmeden işlem yapılmaz diye biliyorum. Ben de işyeri terki vardi borcum olduğundan 2022 maasi başvurunda bulunamıyordum taki bağ-kur borcu kapatana kadar

Benim anlamadığım; 2017 de SSK statüsünde emekliliği hak ettiğinizde neden önce emekli olup işyerini sonra açmadınız ?
Böyle yapsa idiniz Bağkur'la hiç bir ilişkiniz olmayacaktı. Emekli olarak Bağkur'a prim falan ödemeden işyeri çalıştırabilecektiniz.

2017 de ssk için prim gün sayım dolmuştu fakat maaş 2019 Temmuz ayında hakediliyordu.

Üst Alt