Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur borcu varken emeklilik müracaatı ve geriye dönük aylıklar!?

udevecili

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
71
Merhabalar
Kasım 2023 yılında malulen emeklilik için başvuru yaptım. başvurusu sırasında bağkur borcm var bunu ödüyeyim mi diye sorduğumda onaylanınca ödersin dediler. nisan 2024 tarihi itibariyle mayıs 2025 e kadar onaylanmış. şimdi öğreniyorum ki kasım aralık ocak şubat mart nisan bağkur borcum olduğu için geriye dönük maaşlarını alamıyorum. borcu yatırdıktan sonra mayısta emekliliğim geliyor tamam. ama niye geri dönük olanları alamıyorum. birde normalde benim başvurum kasım 2023 mayıs 2025 e kadar 1.5 senelik maaş yapar. sen beni nisan 2024 ten mayıs 2025 e kadar emekli yaptığın için 1 senelik maaş vermiş olacaksın. buradan kaybettiğim zamanı mayıs 2025 sonrasında telafi edecek misin.

Sorduğumda net bilgi veremiyorlar. Konu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim.

@udevecili,

Maalesef başvurunun ön şartı prim borcunun olmamasıdır (5510 madde 28*). Yanlış bilgilendirmişler ve mağdur olmuşsunuz...

* "4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için ayrıca, yazılı talepte bulunduğu tarih itibarıyla genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı nedeniyle prim ve prime ilişkin her türlü borcunun olmaması zorunludur. "

teşekkür ederim evet olmuyormuş. zaten işe gireceğim için de iptal ettirdim. memur olmama da engel olabilir dediler.

Üst Alt