Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur borcum var. Yetim maaşına başvurabilir miyim?

Nagihan07

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

% 62 Oranında Sürekli İbareli Raporum var.

Babamı 2009 Yılında Kaybettim. Annem yok. başka Yasal varisçi yok. Her hangi bir Kurumdan Maaş ya da yardım almıyorum. Gelirim yok. Sadece eşimin kendi maaşı var.

Şirketim vardı 2011 yılında kapattım. fakat Bağkur Kaydımı silmedi, halen prim borcum birikiyor.

Sorum Şu: SGK'na Babamdan dolayı Yetiş Maaşı için Başvurabilirmiyim?

Bağkur da kaydım göründüğü için red mi edilir. Eğer red edilirse dava mı açmalıyım?

Başvurum kabul edilir ise Bu ay aldığım sürekli ibareli raporum kabul mu edilir yeniden hastaneye sevk mi istenir?

Konu hakkında bilgisi olanların paylaşmasını rica ederim.

Yetim aylığı bağlanması ile sizin Bağkur borcunuzun olması arasında bir bağ yok. Hatta bildiğim kadarıyla brocunuz olsa bile bu boru olası yetim aylığınızdan kesemezler.

Ancak, halen Bağkur kaydınız olduğu için aylık bağlanmaz.

Yetim aylığı başvurusu yaptığınızda kurum sevki ile hastaneye gidip malu olduğunuzu gösterir rapor almanız gerekir.

Sevgili Oturanboğa; Öncelikle cevabınız çok için teşekkür ederim... Yazıın üstünden epey zaman geçti. ben SGK'na Babamdan dolayı Yetim Maaşı almak için başvuruda bulundum. 3 adet Sürekli ibareli raporumun asıllarını sunmama rağmen yeniden Hastaneye Sevk ettiler. Onların üst yazısı ile rapor Çıkartmam gerekiyormuş.

Prosedür böyledir itiraz etmedim, Sevk kağıdını elden verdiler Ankara Eğitim ve Araştırma hastanesi'ne Başvurdum. " yeniden rapor alamazsın zaten raporun var" dediler.. Kurumun sevk ettiğini, yeniden rapor istendiğini önceki raporlarımın başka amaçla alındığnı kuruma yeni rapor sunamaz isem işlemlerimi başlatamayacaklarını hastane yönetimi ne ilettim. İl Sağlık Müdürlüğü'ne itiraz edin diyerek gönderdiler... İl Sağlık ise " hastane yanlış yapmış é yeniden değerlendirme isteyebilirsiniz eski raporunuz yeniden değerlendirilsin" dediler... iyi o da güzel.. Hastaneye gittim.. Olmaz rapor veremeyiz dediler... bu arada bende enerji bitti.. yığıldım kaldım... sonra halime acıyarak " Durum Bildirir rapor" düzenleyelim dediler ve işlemlere başlattılar.. SGK durum bildirir Rapor değil.. Tüm Özür Oranları belirtir Rapor istiyor, hastane durum bildirir veriyor.. BİMER e Şikayetimi oluşturdum, henüz bir gelişme yok, hastane işlemlerim de yarım kaldı, sonucu bekliyorum... Günler boşa geçiyor kime gideyim bende şaşırdım...

Meraklısına Not: Ankara Eğitim araştırma hastanesi : Engelli Raporu alacak kişilerden eğer "Özürlü Kimlik Kartı" var ise Ücret Almıyor..

iyi geceler gecmis olsun, benimde % 71 raporum var, Su anda 2022 den faydalaniyorum,bende 1981 de vefat etmis olan ve kimseninde almadigi emekli maasini almak icin birine vekalet verip sigortaya basvurumuzu yaptik.ayni sizde oldugu gibi benide hastaneye sevk ettiler,hastaneden ise yaklasik 45 gundur ugrasmam ragmen randevu alamiyorum,ne yapacagimi bilmiyorum, ssk mudurunun genelgesi olmasina ragmen yinede boyle rapor isteniyor maalesef, ne yapabilirizki koca bir hicten baska :(( neyse biraz daha konusup dahada sinirlenmek istemiyorum,Allah hepimizin yardimcisi olsun. Allah hic kimseyi kimseye muhtacta etmesin.saygilar tekrar gecmis olsun..

Merhabalar

Yetim maaşı için başvurduğum SGK den Hastaneye sevk edilmiştim. Hastane yeniden rapor verilemeyeceğini belirtti. Bimer e şikayet ettim Kamu hastaneleri birliğinden aradılar, resmi yazı ile hastaneye gönderdiler. Aynı hastane 4 hastalığım olmasına rağmen tek hastalığımı dikkate alarak Heyete gönderdi. Heyet e girmediğim halde Engelli raporu düzenlenmiş, Kamu hastaneleri birliğine raporu göndermişler. Şikayet ettim, İl sağlık müdürlüğü bizimle ilgisi yok dedi, Dilekçe ile müracaat ettim Mecburen Kamu hastanelerine yeniden sevk ettiler.. Pinpon topu gibi oradan oraya zıplıyorum, Yarın kamu hastaneleri birliği.... bakalım ne diyecekler.. Ölmez sağ kalırsam kesin olacak işim.. badem bıyık bıraksam işim bir günde halledilecekti.. :) Güzel ülkem benim..

Üst Alt