Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur borcum varken SGK'dan (4a) emekli olabilir miyim?

Fakir3434

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 25/05/1990 sigorta başlangıcı var 3587 günüm var şuanda bağkurluyum 10 aydır bağkurumu ödemiyorum engelli indirimine başvardum %50 rapor cıktı ankaradan sonuç bekliyorum onaylanırsa bağkur borçumu ödemeden emekli olma şansım varmı ödemiş olduğum günler toplamı 5200 kusur gün yapıyor emeklilik yeterli ama borçu isterlermi acaba teşekküler iyi günler

SGK 1 TL borcunuz olsa bile emekli edemezler.. iyi Günler..

merhaba arkadaşlar şubat ayı başı gibi sgk ya uğradım engelimin olduğunu ve bağkurlu oldumu söyledim tc ile kontrol ettiler 1990 sigorta girişim var 3587 günüm var 2008 den beride bağkur ödüyorum beni maliye gönderdiler engelli indirimi almamı söylediler 5 ay bekledikden sonra rapor ankaradan geldi %50 ile giden rapor %50 ile onaylanıp geldi sgk bunun kabul görmeyeceğini kendilerinin gönderiçeğini söyledi bana verdikleri sevk kağıdında malulen yazıyordu ben malulen istemiyorum dedim engelli istiyorum dedim tekrar hastaneye gittim çarşamba tekrar heyete girdim evrakları kendileri sgk ya göndericeklerini söylediler tekrar beklemeye başadık bakalım daha önceki raporum sol ayak 38 sağ ayak 10 uyku apnesi 10 du buna birde kulak eklendi 5 olarak bakalım ne olucak hayırlısı bekleyip görüçez

Son düzenleme:
Fakir3434

Bağkur'dan emekli olurken vergi indirimi ile hiç bir işiniz olmaz ki! Vergi dairesine yönlendirdiklerinden emin misiniz? Olması gereken doğrudan hastaneye sevk edilmenizdir.

Evet, bağkur önce malulen emeklilik için sevk eder, sonra "malul değilsiniz" der, siz bunun üzerine "o zaman Yaşlılık emekliliği olarak işleme koyun" dersiniz, onlar da bu bağlamda işleme koyar ve sigortalılık süresi ile prim gün sayınız tamamsa,i erken Yaşlılık emekliliğiniz onaylanır.

evet vergi diresine yönlendirdiler 2 ayda 3 ayda tekrar sgk ya sevk verdiler hataneye gittim bu malülen emeklilik dediler sizin içeride engelli rapaorunuz var çıkıcak denildi sgk ya söyledim tamam dediler rapor çıksın tekrar bakarız sonuç tekrar sevk heyete girdik raporu sgk ya gönderiçeklerini söylediler bekliyoruz dys den takip ediyorum

peki maliye neden işlem yapıyor bağkurluya anlamadığım nokta bu

Fakir3434

Maliye bağkur emekliliğinde etkisizdir. Neden işlem yapıyor hangi işlemi yapıyor anlam veremedim.

Eğer o anda 4A ya tabi sigortalı bir işte çalışmıyorsanız vergi dairesi vergi indirimi işlemi yapmaz ki.
Ben de anlamadım raporunuzun nasıl maliyeden onaylanıp geldiğini.

maliye bağkurlu vergi indirimi alamaz engelli emeklilik için bize başvurcuk diyor ayrıca 170 aradığımda böyle söylediler

sigorta ile alakam yok bağkur ödüyorum 2008 den beri

arkadaşlar malesef tek ayak 33 rapor verdiler ikinçi ayak ameliyat oldum yine 33 verdiler nasıl bir uygulama bu anlamadım gitti bağkur uğraştırıyor anlamadım bir türlü bu işi

Üst Alt