Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur emekli maaşımdan sabit sağlık kesintisi yapılması..?

hasan09800

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ben haziran ayında malülen emekli oldum 805-82(SAGLIK GİDERİ)=723tl maaş alıyorum.bagkurdan SAGLIK GİDERİNİN NE OLDUGUNU DA BİLMİYORUM
82 tl lik kesintinin acıklaması geldi yani ben bagkura geceli 2 yıl 6 ay olmuş 10 yılı dolduruncaya kadar luk bu kesinti yasalmış.
sgk nın cevabı:

"1479 sayılı ve bu kanunla değişik mülga kanunlara göre, sigortalılar tarafından ödenen primlerin içinde bulunan sağlık primleri 10 yıl boyunca kesilir. Ancak 10 yıl dolmadan emekli olurlarsa, bu süre aylıktan kesilmeye devam eder.10 yılı tamamladığında ise kesinti durdurulur."

"Kurumumuz mevzuatına göre sağlık hizmetlerinden faydalanmak için 10 yıl sağlık primi ödeme zorunluluğu bulunmakta olup sizin hizmet süreniz 2 yıl 6 ay olup bu süre 10 yıla tamamlanıncaya kadar maaşınızdan sağlık primi kesilecektir"​

hasan bu 10 yıllık kesinti nedir açıklarmısın ilaç kesintisi zannettim ama sen bağkurlu olduğum için demişsin açıklarmısın tam olarak benimde hem bağkur hemde ssk olarak devam ediyor günüm doldu geçti fakat yıl olarak beklemekteyim bende 2014 nisan da doluyor dilekçe verip vermmemekte kararsızım
az maaş alırım diye sanada emekliliğin hayırlı olsun sende şeker den olmuştun bizim gibi değilmi hayırlı olsun tekrar

BAĞKURDAN EMEKLİ OLDUĞUNUZ VE 10 YILDAN AZ prim ödemesi olduğu içinmi bu kesinti ssk dan olsaydınız yine böyle olurmuydu ben anlamadım hala cahilliğime verin ne anlama geliyor

Evet, bu sadece bağkur'La ilgili bir kısıtlama

kardeş benim 2000 gün ssk var son olarakta 910 gün de esnaf bagkuru var. en son hangi kurumda isen ordan emekli oluyorsun(ama kanunda son 1251 gün nerden ise ordan diye anlamıştım).bende bagkurdan malülen emekli oldum.bundan dolayı aylıgımdan100/10 yani 82 tl kesilmekte.

kardeş bende hastalık sayısı (en son aldıgım durum raporunda) 11 kalem olarak geçiyor.emekliligim onaylanmadan önce evde bakım aylıgı için müracat ettigimde şekerden 100-20 puan verdiler. benim asıl hastalığım (ankilozon spondilit-Psöriatik artrit) ikiside birbirine yakın hastalık.romotoloji birinden teşhis koyuyor.dermo diyerinden ama raporu ftr veriyor.sonuçta eklem tutulumu.tedavi sürecindede aşırı kortizon kullandık.onun içinde tip2 şeker hastalıgı oluşmuş.fakat yaklaşık 8 aydır insilün kullanmıyorum.şeker geçici demişlerdi. ölçümlerimde tokluk 115-140 arası çıkıyor.

kardeş maaş konusunu bişey diyemem bana raporum kabul edildiğinde 650 tl yi geçmez demişlerdi ama bemim ilk aylıgım 802 tl olarak geldi.sanada şimdiden hayırlı olsun diyorum.ama keşke hasta olmasaydıkta çalışabilseydik derim.geçmiş olsun.

Üst Alt