Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur emeklilik başvurumu sürekli reddediyor!?

metin canlar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar..
benımde sormak istedigim danısmak ıstedigim bir konu var izninizle...

1996 yılında ssk işe basladım baslangicim girdiler cıktılar yapmıslar
2000 yılında amaluyat oldum ve amalıyattan belli bir süre sonra cıkısım yapıldı
11 senelıkte bagkurluyum

bagkurun benden engelli emeklılık ıcın ıstedigi 3960 ve 15 yıllık sürec ve %60 istemi gün ay yıl tamamm benı hastaneye sevketti ve %72 getirdim sisli etfalden begenmediler red oldu
capaya sevettiler noroloji ve fizik tedavidende %72 aldım esenyurt ssk kurulu gene red verdi gerekce kurul %60 gecemedime kanaat getirmiss sadece bu kurul emekli olamaz %60 gecemedi

ben gene dilekce verdim esenyurt sssk kurulunun vermıs oldugu red kararını kabul etmedimi benım ankara yuksek ssk kuruluna sevkımı ıstedim evraklarım ankara kurula gittii ve netice gene
red kuurlun vermıs oldugu karar gene red bu 3 redden sonra benım ne yapmam lazım saygılar ,

12/07/1976 dogumluyum ssk baslangicim 09/10/1996 /2001 yılları arasında 1 sene 360 gün ssk var
2004 ten bu yanada bagkurluyum emeklı oldum diye 17 aydir bagkurda ödemedim borc birikmis

Bağkur borçlarını öde . 5510 kanunun 28, maddesinden yaşlılık emekliliği için başvur yıl olarak yetiyor prim günlerinin toplamı nedir. ssk+bağkur onuda yazarmısın. Prim toplamın 4320 gün ise ve raporun yüzde 50 ile 60 arasında ise hemen emekli yaparlar. İşe başlama tarihin olarak 19 yıl var o yetiyor. Hatta 4860 gün primin varsa yüzde 40 üzeri bile yeter.

bakurum 3960 gun ssk 360 =4320 gun yapıyor yanlız dilekcemi 17 ay önce verdigim icin ödeme yapmadım o süreden beri raporumda % 72 iş mahkemesine versem ne gibi sansım olur acaba ?

Bence onla uğraşma bağkur seni sağlık raporu alman için sevk yaptımı yoksa sen kafana gore gidip hastaneden rapormu çıkardın. Cunku bağkur kendi sevk etmediği raporu kabul etmez. İlk once onu soylermisin.

evet birincide sislietfala sevketti onu begenmediler 2 ciye capatıpfakultesine sevk yaptılar %72 sonuc ve hatta capanın verdi evran onaylı bir aslıda bende benden %60 istediler hastanelerden gelen evraklar %72 sevgkı onlar yaptı kurul benım dedigim dedik diyor

metin canlar

Başvurunuz malulen emeklilik kapsamında değerlendirilip reddedildi anladığım kadarıyla? Eğer öyleyse, "malul sayılmadığım gerekçesiyle reddedilen emeklilik başvurumun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında Yaşlılık emekliliği olarak işleme konmasını arz ederim" diye bir dilekçe ile başvurun sigorta müdürlüğüne.
Biriken bağkur borçlarını ödetip emeklilik onayını verirler diye düşünüyorum.

bagkur.PNG

Tesekurler sayın oturan boga pekı ustume dükkan var sorun olurmu devredimmi yoksa kalcakmı ?

metin canlar

Siz hele dilekçeyi verin, 28. maddeden emeklilik onansın, ondan sonra gerekirse devir yaparsınız.

sayın oturan boga elime bu gun dilekce geldii ssk dan raporunuz bölge salık kurulunca degerlendirilmis olup 5510 sayılı kanunun malul sayılma baslıklı 25. maddasiyle calısma gucu ve meslekte kazanma gucu kayıp oranı tespıt ıslemlerı yonetmeligi cevresinde incelendiginde :calısma gucununn % 60 nını kaybetmedigine karar verilmistir itirazınız olmasında bölege salık kuruluna muracat edin diyor

5510 ve 25. maddeden red

[FONT=sans-serif]metin canlar [/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
user-offline.png
malumen gitmiş evraklar 5010 28 maddeye göre yaşlılık emekline göre göndermelsin

evet şimdi geldim ssk dilekcemı götürdüm bana red olmus diyor sebep dedim sebebini acılama yapamıyozruz dedi bizim degerlendirmedimiz bir raporun daha var elimizde diyor istersen itiraz edip bu raporu ısleme aldırtabılırsın istersen de 5510 28 madeden islem yaptırabılırsın dedı ..
pekı dedim neden bastan böle acıklama yapmadınız bunu islem red olunca dönunce sölüyoz dediler yenden ıtıraz edip ellerındekı raporumu degerlendirmeye aldım yenden dönerse bahtımıza 5510 28 maddeden vercez dilekceyıı :(((

birde iş mahkemesine dava etme hakkım armıs netice uzun sürebilirmis hakkım varmıs..
saygılar cok tesekurlerr...

arkadaşlar
bu gün sigorta dan cevap itirazlar olumlu yönde oldu 5510 25 madden malulen emekli onaylandı ,dükkanın devrini yapıp biriken 19 ayın birikmiş borç tahsilatını yapmak istiyorlar
normalde dilekçeyi verdim tarihten benim geriye dönük maaş almama lazım dava açsam tazminat alıp borç silinirmi

metin canlar

Emeklilik hayırlı olsun şimdiden :)

Maalesef, tahakkuk etmiş bir borcu ödememeniz mümkün değil.

Teşekur ederim 19 ay sonrada olsa hakkımı kazanmak çok güzel :)

burdan herkese çok tesekur ederim kurumun benı 28 maddenen israrla emekli etmek istemesine ragmen ,hakkımı arayarak gereklı itirazlarımı yaparak pesını bırakmadım davamı kazandım 25 maddeden emekliligim onaylandı darısıı bekleyen arkadaslara tesekurler.....

Üst Alt