Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur erken emeklilikte tahsis talep tarihini nasıl belirliyor?

mukemar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 25 yıl bağkur primi ödedim. 28 kasım 2008 de özürlü erken emekliliği için bağkura müracaat etttim. ilk hastane raporumu 5 aralık 2008 de aldım ankara sağlık kurulu başkanliğina gitti. bu sırada ben 31.12.2008 tarihinde işyerimi kapattım bağkuru durdurdum.
şubat 2009 da ankaradan yazı geldi ünüversite hastanesine sevk istiyordu. ordan da rapor aldım yolladım.
ağustos 2009'da yeniden yazı geldi bir daha edirne tıp fakültesinden rapor istediler.
7 eylül 2009 da tekrar rapor aldım. ankara ya gönderdik.
5 aralık 2009'da yüzde 40 rapor verdiler erken emeklilik kabul edildi.

ama gelen maaş bilgilerinde tahsis talep tarihi 7 eylül 2009 yazıyor oysa ben ilk başvurumu 28 kasım 2008 de yapmıştım ve ilk raporumuda 5 aralık 2008 de almıştım. bağkur beni oyalayarak 10 ayımı gasp ediyor.
son rapor tarihini esas alıyor.
saçma değil mi benim aldığım tüm rapğorlarda sonuç ve teşhis aynı.
mahkemeye gitsek kazanır mıyım. ne yapayım bilgi verebilir misiniz.

sevgi ve saygılarımla mustafa arıcılar tekirdağ

Merhabalar Mustafa arkadaş,yapacak bir şey yok.Bağ-kur memurları kanunu öyle bir yorumluyorlarki kraldan kralcı oluyorlar.Bizim müracatımızı sakatlığımızın tesbiti olarak görüyorlar.Ankara da tamam bu sakat her şeyi kanuna uygun diye sakatlığı onayladığı tarih maaş bağlama başlangıcı sayıyorlar....Sanada hoş geldin bağ-kur(gazisi)emeklisi olarak aramıza,bilgilerini bu forma yaz....Kaç gün sigortalılık ve prim günü ile ne kadar emekli maaşı alıyorsunuz?

her şeyden önce çok teşekkür ederim.
maaş bilgilerime gelinvcenet aylık:646,38 tl diyor.
ek ödeme:98,25 tl diyor acaba ikisini toplamı maaşmı. yoksa 646,38 tl nin içindemi bilgin varmı bu konuda. teşekkürler..

Maaşına ek ödemede olarak tahminim her ay 22 lira eklenir.Senin basamak kaçtı?

enson basamak 15 ti. 15. basamaktan emekli ettiler sanırım.

Üst Alt