Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur ile SGK arasında malulen emekli maaşında çok fark var mı?

enes75

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
15
SSK'dan malulen emekli olmak dahamı avantajlı,BAĞKUR ile SGK arasında malulen emekli maaşında çok fark varmı?yani ben bağkurdan emekli olsam çok mu düşük olur maaşım?
cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim

kardeş cevabın için teşekkür ederim,peki örnek vermiş olsak ssk'dan emekli olsam 750 tl maaş bağlanacağını varsayarsak bağkur'dan ne kadar olur? ortalama ne kadar fark eder?

Unutmayın, en son sigortalılık hangi statüde ise, malulen emeklilik de o statüde gerçekleştirilir. Yani, en so nprim ssk (4a) statüsünde olursa, malulen emeklilk de o statüde olur.

Primler içinde bağkur olduğunda emekli maaşları daha düşük oluyor maalsef.

bülent abi ben 1800 günden malulen emekli olacam,son 9 ay (270 gün) bağkur ödemesi yapıyorum,yarından itibaren isteğe bağlı bağkurumu kapatacam,1800 günümün dolmasına 40 gün kalmış kalan 40 günüde kendimi ssk'lı çalışan göstererek ssk'dan emekli olmaya karar verdim.

sizce bu düşündüğüm karar doğrumu?
cevabınız için teşekkürler.

sanırım 3-5 ay ssk'dan prim yatırmak tam anlamıyla ssk maaşı alacagınız anlamına gelmiyor.. ben emeklilik için basvuru yaptığımda artık eskisi gibi değil en az 3 sene o kurumdan prim yatırmanız gerekir demişlerdi.. emin olmak için sgk'ya danışılabilir..

Hatti malulen emeklilik te 3 sene falan değil en son Nerede gözükür sen bu 1 gün dahi olsa oradan emekli olunuyor

Malülen emeklilikte aylık bağlama oranı?

Malullük Aylığı Nasıl Hesaplanır?

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinden birden fazlasına tabi olarak çalışmış olan sigortalıların malullük aylıkları, en son tabi olduğu sigortalılık hali esas alınarak bağlanır.
Aylık Bağlama Oranı (ABO) :

- 4(a) sigortalıları açısından % 40'dır. (7200 günden az prim ödeme gün sayısı olanlar için) 7200 günden fazla her tam yıl için bu oran % 2 puan artırılır.

- 4 (b) ve (c) sigortalıları açısından % 50'dir. (9000 günden az prim ödeme gün sayısı olanlar için) 9000 günden fazla her tam yıl için bu oran % 2 oranında artırılır.

Aylık bağlama oranının hesabında, 360 günden eksik süreler orantılı olarak dikkate alınır. Sigortalı başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise tespit edilen aylık bağlama oranı 10 puan artırılır, ancak aylık bağlama oranı % 90'ı geçemez

BU TABLOYA GÖRE BAĞKUR 4B'DEN MALULEN EMEKLİ OLMAK DAHA MI AVANTAJLI OLUYOR? BÜLENT BEY ve konu hakkında bilgili arkadaşlardan cevap rica ediyorum.

İşin teknik yönünü bilmiyorum, ama bağku aylıkları daha düşük olur her zaman.

oturanboğa;

sayın bülent bey ben şöyle bi bilgiye ulaştım,2008 yılından sonra değişen yasayla 4b (bağkur)dan aylık bağlama oranı 50
aynı tarihten sonra 4a (sgk) aylık bağlama oranı 40 şeklinde oluyor,peki bu aylık bağlama oranlarına baktığımızda 4b (bağkur) dan emekli olmak daha avantajlı gibi görünüyor, çünkü 4b aylık bağlama oranı daha yüksek oluyor.

sizce? yoksa benmi yanlış anlıyorum?

aylık bağlama oranına bakarsak haklısınız ama, bence hesabın başka bir yerinde bir şey vardır ve o şey maaşı düşürüyordur. Çünkü bugüne dek ssk hep daha yüksek maaş sağlamıştır.

Bu konuda bilgisi ya da fikri olan var mı arkadaşlar?

25 gün sonra malulen emeklilik başvurusu yapacam, kararımı verdim 4b bağkur'da emekli olacam.
maaş bağlandıktan sonra sonucu burda paylaşırım.
(hayırlısı olur inş.)

enes75

emeklı oldunmu nekadar maas baglandı acıklarmısın bende bagkurdan emeklı olcam yakında

Hayırl olsun SGKbaşlangıç toplam kazanç ve pirim günleriniz ile ne kadar maaş bağlandi bizlerde bilgilendirirmisiniz .teşekkür Ler.

enes75

Yazinin basindada belirttiginiz gibi. Bagkur dan emekli olmakmi iyi oldu sizin icin . Sgk mi iyi olurdu. .

hayırlı olsun kardesım bende malulen emeklılık ıcın basvurdum hastaneye sevkettıler 12 ıncı ayda heyete gırcem bakalım bıze kacpara vercekler

Üst Alt