Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bagkur istege bagli primlerim olası maaşımı düşürür mü?

mry

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar benim emekliligim tam doldu .1800 gun.ama 2 yillikta bagkur odemem var.acaba bu bagkur odemem emekli maasimda ayda 2 lira dususe neden olur mu...lutfen bilen cvplasin...

mry,
2 aylık sürenin emekli maaşınzı da düşüş yapacağını sanmıyorum.

Mrb . Benımde emekliliğimde isteğe bağlı 2 yıllık bağkurum çıktı . Maaşta düşüş olmadı aksine emeklilik yatan prim günüm fazla oldu .

Bagkur emeklileri ve veya emeklilik primlerinde bagkur olan kişilerin emekliliği ssk emeklilerine göre maaşları %10 daha az olur,

Bagkur Istege bagli prim ??

Hayirli aksamlar arkadaslar bnm merak ettigim bi husus var.ben emeklilik icin basvurdum .ssk emeklisi.ama benim 3 yil bagkur odemem var.3 yil istege bagli odedim yani.bu emekli maasima art i yonde mi etkiler eksimi

@mazterzek bilginiz var mi

ben de merak ediyorum bu durumu. ancak ben kamuda memurum. diyelim 20 yıl emekli sandığı 5 yıl bağ kur var. bu bağ kur u saydırayım mı saydırmayayım mı emekliliğe

mry

1 ekim 2008'den sonra ödenen her prim emekli maaşını düşürüyor. Bağkur primleri de aynı şekilde olumsuz etki ediyor.

Maasim cok düşük!

Moralim cok bozuk.maasim 778 lira geldi.oysaki emekli maasi comda 2016 da 856 lira cikiyodu.06.12.2016.tahsis talep tarihi.acaba hesaplamaya 2017 den mi hesaplamislar.bu kadar az maas alan var mi lutfen yardim

mry

Hayırlı olsun mu diyeyim, geçmiş olsun mu diyeyim bilemedim! Maalesef, geçen her gün emekli maaşları düşmeye devam ediyor

Iyide emekli maasi comda 100 lira fark olur mu

Maasim ocak ayindan itibaren alacagim .araligin 6 sinda basvurmustum.hesaplanan maasimda 4.73 luk yeni yıl maasi icinde mi acaba.

Hepsi içinde malesef. Sende benim durumdasın ama bunada şükür daha düşük maaş bağlananlar var. Tam durumunu yazarsan ilk işe giriş yaş prim gün gibi bilgileri paylaşırsan daha net bilgiler gelecektir forumdan.

mry

Maaş rakamınızı nerede görüyorsunuz? Eve kağıt mı geldi yoksa e-devletten mi baktınız? Sizin yukarıdaki mesajlardan bahsettiğinizden anladığım 3 yıla yakın Bağkur birleştirmesi var? emekli-maaşı.com'da bağkur boyutu yoktur.O açıdan karışık primleri olanları sağlıklı hesaplayamayabilir.

2008 sonrası işler çok karıştığından, aylık bağlama oranları çok düştüğünden yatan primler asgari ücret ya da ona yakınsa, bir de prim yatma dönem ağırlığı %30'luk aylık bağlama oranı olan 2008 ve sonrası ise maalesef sizinkine benzer maaşlar görülebilmekte.

Maaşınızı nerede gördüğünüzü merak etme sebebim çok düşük maaşlarda ek ödeme genelde %5 olmakta.O ekli mi değil mi?

Başka bir konu altına 2016 sonuna kadar seyyanen zamla ilgili görüşümü detaylı bir şekilde yazdım.Normalde herkese uygulandığı gibi size de uygulanmış olmalı.

E-devlette SGK kısmında aşağıdaki bölümü sizin bilgilerinizi gösteren şekliyle kopyalayabilir misiniz?

Özel kısımları xxx yapın.Rakamları görme şansımız varsa daha net yorum yapılabilir? Aşağıdaki benim kasım/16 ekran bilgilerim.

xxxxxx244 Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
Ad ZEKAİ
Soyad
Doğum Tarihi 05.10.1971
Sicil No
Aylık Başlangıç Tarihi 01.09.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 51.60
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 1156
2000 – 2008/10 arası Gün 2707
2008/10 sonrası Gün 774
Toplam Gün 4637
Göstergesi 14375
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı 2,606.56
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı 104.26
Kesinti Tutarı 0.00
Banka DENIZBANK
Banka Şube BEYLİKDÜZÜ

Bilgileriniz :
Ad omer
Soyad
Doğum Tarihi 14.11.1980
Sicil No
Aylık Başlangıç Tarihi 01.01.2017
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 0
2000 – 2008/10 arası Gün 440
2008/10 sonrası Gün 2220
Toplam Gün 2260
Göstergesi
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı 743
Birikmiş Aylık Tutarı 1984.32
Ek Ödeme Tutarı 99.21
Kesinti Tutarı 0.00
Banka DENIZBANK
Banka Şube

Eve kagit geldi @mazterzek. Ordan bu bilgiler.

Evet bagkur odemesi var 807 gun hepsi 2008 den sonra.yukardada eklemisler zaten.yani toplamda 1853 gun benim bagkursuz.
Emekli maasi comda bagkuru almiyordu evet ama 100 lira gibi dusuge neden olur mu .yoksa sitede hesaplanan seyyanen zam uygulanmadi mi.856 cikiyodu maasim.yeni yil maasi ile 896 bekliyodum.ama cikan maasa bakin..
Birikmis ek odeme 99.21
Birikmis toplam tutar 1984.32
Yani toplmda 2083 .53
1.1.2017 baslangic
Alacagim tarih 22 mart

@mry

Malulen emeklilikte genelde rakamlar engelli emekliliğine göre az da olsa düşük çıkabiliyor ancak burada sizin durumda sorun primlerin asgariden yatması ve bu asgariden yatan primlerinde tamamına yakınının 2008 sonrası yani emeklilik açısından felaket döneminde yatmış olması.Aylık bağlama oranı %30 olunca herşey tozduman oluyor.

Emekli-maaşı com sitesinde ne zaman hesap yaptırdınız? Oraya bağkurları ekleme şansınız olmadığından yanlış sonuç vermesi normaldir. 807 gün asgariden bağkur primini ekleterek emekli maaşınızda ister istemez belirgin bir düşüş gerçekleşmesine sebep olmuşsunuz.2008 sonrası dönemde eklenen her asgari prim direk emekli maaşınızda düşüş olarak sonuçlara yansıyacaktır.807 günden bahsediyorsunuz.Az bir süre değil.60-80 tl hatta daha fazal düşüş şaşırtıcı olmaz.Denemek için az önce 2016 sonu excel emeklilik hesaplama çalışmasına normalde 2016 2.dönemde 1 gün çalışmam varken asgariden 180 gün ekledim sonuçta ortaya çıkan durum emekli maaşımda 100 tl üstü düşüştü.Sizde rakam bendeki gibi yüksek olmadığından düşüş sanıyorum böyle olmaz ama 180 değilde 807 günlük bir rakamda sanıyorum yaklaşık aynı etkiyi yaratacaktır.Bunu net söyleyebilmek zor.

Başka bir konuda seyyanen zam hakkındaki görüşümü ve hesapladığım rakamları gösteren ekran görüntülerini paylaştım.Benim gördüğüm anladığım tıpkı 2016 içinde defalarca konuşulduğu şekilde seyyanen zam uygulaması gerçekleşti.Sizin durumda bunu anlamak zor.Çünkü maaş hesaplama sitelerinden sağlıklı bir hesap yapma şansınız olmadığından, uygulanıp uygulanmadığını test etmeniz de zor. Ancak uygulanmaması için bir sebep yok.Bunu en rahat anlayabilecek arkadaşlar direk ssk'lı olup 2016 sonlarında emekli olup maaş almaya başlayanlar ya da 2017 başlarında maaş almaya başlayanlar olacak.

2016 sonu hesapları ve 2017 başı hesaplarını benim gibi ekrandan kontorl edip durumu net bir şekilde görme şansları var.

04.12.16'daki sorunuzda adımı yanlış yazdığınızdan uyarı mesajı gelmemiş, yoksa o zaman bağkur konusunda uyarmaya çalışırdım.2008 sonrasında işin içine asgari prim ödemesi giriyorsa maaşa olumlu etki diye birşey sözkonusu olamaz.Sistem ona göre kurulmuş maalesef.

Bence 100 tl seyyanen zam uygulanmış ve ona rağmen bu durumdasınız.

Son olarak....Verdiğiniz bilgilerde maaş alma tarihinize 22 mart demişsiniz.Ancak 22 şubat yerine yanlış yazdığınızı sanıyorum.22 martta maaş almanız halinde ek ödeme ve diğer bilgiler havada kalıyor.
Birde toplam gün nasıl 2260 görünüyor? Ekranda 2660 gün görünmeliydi?

Bugun sgk ya gittik.seyyanen zam eklenmis mevcut maasima.2016 da hesapliyodum maasimi 856 lira çıkıyordu.tabii bagkursuz.yani bu durumda bagkur dusurdu maasimizi.peki bu durumda iptal ettirip bagkur gunlerimizi eklettirmeme sansimiz varmi.gerci o zamanda 2017 girisli olacagim icin 100 lira da eksik alcagimdan hemen hmn ayni maasi alacagim.bu arada evet 22 mart gunum.ama not dusmusler ayriyetten bi maasinizi da alacaksiniz diye..

@mry

Anladım.Yani 100 tl seyyanen zammın uygulanmasına rağmen rakamın bu durumda olması gerçekten çok iç karartıcı bir durum.2008 yasasının etkileri.Bildiğim kadarıyla bağkur olayını iptal ettiremiyorsunuz.Hatta sizin insiyatifiniz dışında devletin emeklilik hesapları sırasında bunu zaten devreye sokması gerek sanıyorum.Yani aslında kendinizi ele vermediniz.Devlet onu bir şekilde devreye sokardı sanıyorum.

2008 değişikliklerinin yaş sınırını yükseltmesi nedeniyle mezarda emeklilik diye eleştirilen boyutunun dışında, asıl zararının aylık bağlama oranını %60'tan %30'a düşürmesi olduğu iyice sırıtmaya başladı.Seyyanen zam verildi verilmedi o kadar önemli değil.Ödenen prim karşılığı bağlanan emekli maaşını oranlara göre hesaplarsak oluşan durum zaten kendini belli ediyor.

%30 aylık bağlama oranı emekli maaşlarını tırpan gibi kesip maaşları neredeyse yarıya düşürmüş.Primleri düşük yatan ve prim ağırlıkları 2008 sonrası olan arkadaşlara Allah kolaylık versin.Gelecekte emekli olacak genç çalışanların düşecekleri durumu ise hiç düşünmek istemiyorum.

Ilgi ve alakaniz icin cok tesekkür ler..ne diyelim buna da sukur..

Üst Alt