Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur sevkiyle gittiğim hastaneden alınan raporumda neden oran yazmıyor?

Halil İbrahim Ece

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamlar Aralık ayında haseki hastanesinde heyete girdim bağkur sevki ile raporumda hafif restrüksiyon+Kah+Hipertansiyon+hastanın bel ve boyunda myaljı sişayeti mevcut mrı dan bulgıng menvcut +servikal ve lomber MR (27.07.2017) C5-C6 düzeyinde diffüz bulging L5-S1 düzeyinde diffüz zemininde median geniş tabanlı protrüzyon lomber ROm açık fleksiyonda +1 ağrılı yazılmış ve son karar sosyal güvenlik kurumu tarafından verilecekti ibrasi yazılmıştır.Ne kadar oran alırım haseki hastanesinde heyet rapor oranı vermiyormu neden rapor oranım burada görünmüyor yardımcı olursanız sevinirim.saygılarımla

Halil İbrahim Ece

Merhaba Halil bey,

Anladığım kadarıyla siz Maluliyet tespiti için başvuru yapmışsınız. Engelli Sağlık Kurulu raporu ile Maluliyet tespiti raporu bir birinden çok farklıdır. İki farklı cetvel kullanılır. Kriterleri de farklıdır.

Maluliyet cetvelinde hastaneler oran yazmaz. Bulguları, teşhisleri vesaireleri yazar, yapılan tetkiklerle beraber oranı belirieyip son kararı vermek üzere SGK'ya gönderir.

Raporunuzda oran yazmamasının nedeni budur.

Geçmiş olsun.

bilgileriniz için teşekkür ederim.ancak ben serbest erbabıyım malulen olarak değil engelli emeklilik için müracaat ettim.ankaradan gelecek rapor %40 üzerinde olursa şayet engelli emekliliğinden faydalanma şansımız olmuyor mu yoksa sil baştan tekrar işlem mi yaptırmam mı gerekiyor.

@Halil İbrahim Ece

siz 4/b li bağkurlu olduğunuzdan ankaradan vergi indirimi alma zorunluluğunuz yok. alamazsınızda.
bağkur sevkli gittiğiniz için hastane belki oran yazmamıştır veya

@Erdogan Er dediği gibi malülen emeklilik için sevk vermiştir.
verilen oranı ve sonucu bağkurdan öğrenebilirsiniz.

Üst Alt