Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur ve SSK statüsünde çalışmışlığım var. Emekli olmak için ne yapmalıyım?

BaSKaN53

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
01,07,1968 Doğumluyum. Cinsiyet:Erkek
03,07,1986 SSK girişim var Toplam: 117 Gün.
Bağ-Kur Sigortalılık giriş 02/01/1990 - 15/08/2005 terk
Toplam Hizmet: 15 yıl 7 ay 13 gün Bağ-kur prim toplamı: (5623),gün

18/07/2005 SSK giriş ve Halen Devam ediyor bugün itibariyle Yaklaşık 1130-1160 gün civarında

Şimdi benim asıl derdim şu? Vucudumda bir kaç rahatsızlığım var ve bu durum iş gücü kaybına neden olduğu için çalışamıyorum (SSK,lı çalışmalarımda fiilen çalışmam yok)
2008 yılında Vergi indirimi için girişimde bulundum %41 oranında rapor aldım fakat Rapora bakanlıktan gelen cevapta merkez hakem heyetinin oranı %41,den %36,ya indirdiği yani kabul görmediği yönündeydi..
Şimdi ben ne yapayım bana yol gösterin.? Yeni kanunlar çıkmış bana yarıyor mu? Bağkur,dan emekli olabilir miyim?
Bu arada ödenmiş Primlerim normalden fazla bunun bana bir faydası varm ı? Bağkur emekli ederse maaş etkileniyor mu? Ne kadar maaş alırım?
En önemlisi de vergi indirimi almadan sadece hastaneden rapor alarak emekli olabilir miyim.. Yoksa son 3,5 yıl yani 1260 günü doldurmayı mı bekleyeyim.?

Evet ssk dan 1261 günü doldurun bence..
Tekrar vergi ind. hakkına müracaat edin ....
Vergi ind. hakkı kazanır iseniz 1261 gün süreyi doldurduğunuz vakit ssk dan emekli olursunuz

İlker bey öncelikle ilginiz için çok çok teşekkür ediyorum.. Bu durumda tavsiyeniz doğrultusunda konuyu ele alırsak yaklaşık 100 gün daha prim ödemem lazım? 100 gün,e razıyım,da malum hastahanelerimizin durumu ortada bizlere reva gördükleri muamele ve sürekli işleri rampaya sürüklemeleri ister istemez insanı yıldırıyor ve başka yollar varmı acaba diye düşüncelere sefk ediyor, o yüzden vergi indirimi almadan emekli olmam mümkünmü yeni kanun,da bu konuda bi rahatlatma varmı diye merak ettim. (Ayrıca Bu suallerimi Sağlık bakanlıgı E-Bilgi edinme,ye de yazdım cevap geldiğinde onu,da burada sizlerle aynen paylaşacağım).. Bildiğim kadarıyla SSK giriş tarıhim,e göre SSK,dan emekli olabilmem için 5300 gün prim ödemem ve 49 yaşını doldurmam gerekli? 100 gün daha prim ödeyince sanırım 7000 günü aşkın primim olacak yani 1700 gün fazlam olacak bu fazlalığın bana emekli olabilmemde veya emeklilik sonrası maaş konusunda faydası olacakmı..?
Konuya vakıf arkadaşların Değerli fikir ve önerilerini bekliyorum.. Saygılarımla

prim fazlalığınız size maaşınızın hesaplanmasında artı kazanç olarak geri döner...

Yatırılan fazla prim daima maaş a etki eder Tabiki ödenen prim tutarı da önemli
Sizin yerinizde olsam tekrar vergi ind. için müracaat ta bulunurum normal olarak 2017 yılını beklemeniz gerekli emekli olabilmek için...
Müracaatınızdan sonra vergi ind. hakkı alamaz iseniz itirazda bulunun sitede itiraz eden arkadaşlar ve kazananlar mevcut

Her şeyden önce şunu unutmayın: Şu anda güncel tarihli %40 ve üzeri rapor alamazsanız ne SSK'dan (4a) ne de Bağkur'dan (4b) emekli olabilirsiniz.
İlker'in yazdığı gibi, 1261 gün primi doldurun ve SSK'dan emekli olmaya çalışın. Bunun için defterdarlıktan sakatlık indirimi hak etmeniz gerek: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor verilmesi gerekiyorsa, kurumlar o oranda rapor verir; vermek zorunda. Vermezse, hukuki süreçle hakkınızı alırsınız. Yeter ki sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor alabilin.

Ben şu itiraz konusuna takıldım diyelimki derterdarlıgın yolladığı hastahane %40-50 arası bir oran verdi bu oran Merkez haken heyeti tarafından %40,ın altına indirildi ki genelde öyle yapılıyor. Bu durumda izlenecek yol nedir? Kanun bize ne gibi haklar veriyor? Başından böyle bir durum geçmiş konuya vakıf arkadaşlar yol gösterirseniz sevinirim... Nereye ve nasıl itirazda bulunacağım vs.

İtiraz ediyorsunuz bu düşürülen orana... Ama bunu şimdi düşünmeyin. Hele başvurun...

Rapor oranım düşerse durumum ne olacak?

Arkadaşlar bir sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum, Temmuz 2011,de vergi indirimine başvurdum % 74 rapor verdiler Ankara raporu tetrar değerlendirilmek üzere geri yolladı, bu sefer aynı hast % 67 rapor verdi ve Ankara raporu 67 olarak onayladı, ve 1 yıl sonra kontrol ibaresi ekledi.! Benim vergi indirimi alma sebebim emekli olmak içindi, bagkur ssk toplam 7200 gün ödenmiş pirimim var, vergi indirimi hakkına sahip olmakla yaşı beklemekten kurtulmuş oluyorum.

Şimdi benim öğrenmek istediğim 1 yıl sonra kontrol için hast gittiğimde diyelimki % 67 olan oran 1yıl sonra alacağım yeni raporda %40-59 arasına düşürülürse benim durumum ne olur? yani şimdi malülen olacak olan emekliliğim, o zaman sakatlık olarakmı devam edecek yoksa iptalmı olacak?

Ali bey,
Rapor oranlarını göremiyoruz ama % 40-59 dan fazla olduğunu düşünüyorum.Velev ki ileride yapılacak olan kontrol de rapor oranınız % 40-59 arasına düşse bile emekliliğiniz devam eder.
Siz 1.derece 2.derece 3.derece vergi ind. hakkı alsanız da 15 yıl 3600 güne tabisiniz.Prim ve yıl şartını tamamladığınız için hiç bir sorun ile karşılaşmazsınız..

İlker bey mesajımı düzenledim, ilginize çok teşekkür ederim sağ olun, abim ben %67 oranla v.indirim aldım ve bu şekilde sgk baş vurdum, merakım bir yıl sonra başıma nelerin geleceği yolunda yani %40-59 arasına düşürülür isem benim açımdan neler değişecek?

Sizin açınızdan hiç bir şey değişmeyecek yukarıdaki mesajımı okursanız daha iyi anlarsınız...

Çok çok teşekkür ederim sağolun... İlker bey abim ayıp olacak ama heyecanımı mazur görün :) sizce tahmini maaşım kaç tl olur yaklaşık yani? pirimlrim asgariden yattı..!

Arkadaşlar benim raporun ön yazısını aşagıya yapıştırdım, sormak istediğim şu, ben çalışan değilim vergi indirimini emeklilik için aldım, farkındaysanız yazıda 1 yıl sonra vergi indiriminden yararlanmaya devam etmek isterse hast sevki uygun görülmüştür denmiş, ben vergi indiriminden yararlanmış olmayacağımki emekli olunca işim bitiyor yanılıyormuyum? yani bu durumda terrar sevkim gerekli olacakmı?

arkadaş şimdi sen bu rapora dayanarak erken emekliliğini hemen iste emekli olduktan sonra raporun sürersi bitmeden tekrar sevkini al raporunu da yanında götür bu rapor doğrultusunda raporunu tazele sanırım sürekliye çevirirler durumunda iyileşme yoksa engelinden dolayı erken emekli olmuş olursun...

Bu karışık bir konu...

Emeklilik başvurusunda bulun ve emekli ol. Emekli olurken sgk'ya "vergi indirim hakkım 1 yıl süreli verilmiş. Bu süre sonunda emekliliğim açısından sgk'da yapmam gereken bir şey olacak mı" diye sor. Büyük olasılıkla onlar "maliye'nin kontrol muayenesi bizi bağlamaz. emeklilik kararında biz bir kontrol muayenesi istemezsek, emeklilik açısından sizin maliye ile ne yaptığınızın bizim için hiç bir önemi yok" diyeceklerdir...

Sevgili Bülent bey buyurduğunuz gibi yaptım 15/12/2011 tarihinde SGK müracaat ettim,hala cevap bekliyorum, bende sizin gibi düşünmekteyim çünki vergi dairesinin yazısında Vergi indiriminden yararlanmak istemesine devam etmesi halinde tekrar kontrol diyor! oysa benim indirimle işim yok çalışan sgk,lı değilim, bu suali v.d deki memura sordum bana sgk istemeyebilir dedi, haklısınız şimdi top sgk,da orayada sorup aldığım cevabı burada sizlerle paylaşırım. Saygılarımla

Hayırlısı bakalım... İnşallah olumlu bir yanıt gelir SGK'dan

Arkadaşlar benim bir ricam olacak, uğraştım ama beceremedim, ben bilgileri girsen bilen bir dost benim için yaklaşık maaş hesabı yapabilirmi?

Doğ Trh: 01/07/1968

SSk Giriş: 03/07/1986 Toplam Gün : 117 askariden

Bağ-kur Giriş:02/01/1990 Çıkış: 15/08/2005 Toplam Gün: 5610 12'ci basamaktan terk

SSK 2005 - 2011 Arası: 1366 askariden

Toplam : 7093 gün

Özürlülük Oranım 67 (Vergi indirimi aldım)

YANLIŞLIKLA OLDU MOD ARKADAŞLARDAN ÖZR DİLERİM SİLERLERSE SEVİNİRİM

BENİM ASGARİ ücretten yattı 5850 günüm var PRİM GÜNLERİM 2000 gün fazla emekli maaşımın yüksek olmasını sağlarmı veya tahmini ne kadar alırım
1993 te ssk başlama 5850 gün yaşım 35 engelim % 40

Üst Alt