Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'daki emeklilik başvurum Malulen emeklilik olarak işleme alınmış!?

Nagihan07

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Emeklilik Başvurum, Malulen Emeklilik Olarak İşleme Alınmış Ben %62 raporum olduğu için Emekliliğe başvurmak istedim. askerlik Borçlanması yapar isem 15 yıl ve 3960 gün şartını geçeceğimden başvurabileceğimi belirttiler. askerlik borçlanması yaptım, ödedim. Emeklilik başvurumu yaptım hastaneye sevk ettiler.. malulen Emeklilik diye yazıyordu hastaneye gönderilen yazıda.. her halde ismi o şekilde geçiyor diye düşündüm. fakat SGK den gelen yazıda malulen Emeklilik şeklinde ifade var. "Başvuru formum Erken yaşlılık emekliliği şeklinde" dosyamda mevcut ve çok net hatırlıyorum.

malulen emekli olmak istesem bu kadar beklemez ve Askerlik borçlanması yapmazdım zaten.

Durumu düzeltmeleri için kurum a gittim ilgilenen olmadı konuyu Bimer'e ilettim. Kurum a ve sosyal güvenlik merkezine bildirmişler Düzelir mi Sizce mağdur olmamak adına başka ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler

BAĞ-KUR bazen saçmalıyor. Velev ki emeklilik müracaatınız malulen olarak değerlendirilir ise yatırdığınız askerlik borçlanmasını geri alırsınız. Yada itiraz edersiniz ben malulen emekli olmak istemiyorum emekliliğimin 5510/28 kanununda tekrar değerlendirilmesini istiyorum diye dilekçe ile müracaat edersiniz.

Aslında ilk başvuruda önce malulen değerlendiriliyor oradan ret geliyor sonra 28. maddeden değerlendiriliyor bende de böyle olmuştu belki öyle olacaktır

Emeklilik Başvurum - Malulen Emeklilik olarak yanlış değerlendirildiği için durumu BİMER e ilettim - dosyamın bulunduğu SGK ye yazmışlar, henüz sonuç yok, Yüksek Sağlık Kurulu Rapor oranımı düşürebilir mi bilmiyorum.

Cemil'İn dediği gibi, bağkur tüm başvuruları önce malulen emeklilik olarak işleme alıp "malul değilsin, emeklilik başvurunu reddediyorum" diyor, sonra kişi "o zaman başvurumun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliği olarak işleme alınmasını arz ve talep ederim" diye dilekçe veriyor, ve dilekçesi işleme alınıp -sigortalılık süresi ve prim gün şartı da tamamsa- erken Yaşlılık emekliliği onaylanıyor.

Bağkur'un kanun maddesini vatandaşa eziyet çektirecek şekilde yorumlaması ile ilgili bir durum...

2 Nisan'da: Yüksek Sağlık Kurulu Şubat ayında ara karar vermiş halen evraklar kurulda görünüyor. Ekranda görünen son işlem 26 Şubat 2014 Koca mart ayını yediler

Üst Alt