Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan emekli maaşı alan Alzheimer hastası babaannem için Evde Bakım alır mıyız?

gavazz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm.

Benim babaannem var.AYZAYMIR hastası(son aşama) tedavi edilemez ve yatalaktır.Babaanneme, babam ve annem bakıyor.babaannem ayrıca bağkurdan emekli maaşı alıyor.(600 TL)

Biz Bakım parası alabilirmiyiz ?

Tüm şartlarınız uygunsa tabi ki alabilirsiniz.

Ancak şu şartlara uygunsa evde bakım aylıgı alabilir:
1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunun olması
2. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olması ve Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin bakıma muhtaçlığı yönünde olumlu kanaat bildirmesi. Zaten bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyor babaanneniz. Burada sorun yok.
3. Gelir kriterlerine uygun olması:Kimler Bakıcı olabilir. Kimler gelir hesabına dahildir
Kişi başına düşen aylık gelirin 423 TL'yi geçmiyor olması gerek.

Bu bahsettiğim 3 şartın birinde bile uygun bulunmasın evde bakım aylıgı baglanmaz. her 3 şart açısından da uygun bulunması gerekir.

Özürlü Evde Bakım Hizmeti Müracaatında İstenilecek Belgeler ve süreç

Bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyor babanneniz bu konuda sorun çıkmaz.
Rapor için, siz sosyal hizmetlere başvurun, Kurum sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den size yakın olan birine sevk eder. Siz de hastaneden randevu alırsınız ve sevk yazısıyla birlikte gider özürlü sağlık kurulu raporunu almaya çalışırsınız.

gelir kriterlerini de açıklayabilirim.
Evde kalan kişilerin kimler oldugunu yazabilir misiniz lütfen?
babanız, anneniz başka kimler kalıyor? Babannenizle aynı hanede kalanların gelirleri ne kadar? Kişi ve gelir durumunu yazarsanız gelir açısından hesaplayabilirim.

Şurayı anlamadım ayrıca? % 70 ve agır özürlü dediniz ama rapor yok dediniz. neden rapor yok? Agır özürlü raporu hakkında bilgi vermişsiniz çünkü. Raporu vardı da kayıp mı ettiniz?

hayır kendi kafamdan söyledim p olduğunu rapor yok mesajda bildirdiğim gibi

Annem
babam
ben
babaannem
kızkardeşim
2 erkek kardeşim(birisi şuan askerde)

Babam askeri ücret alıyor.
babaannem 600 tl bağkurdan alıyor.

O halde rapor almalısınız dediğim gibi. Siz başvurdugunuzda Kurum sizi yakın bir yetkili hastaneye sevkedecektir. http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Siz gidin başvurunuzu yapın, raporun olmadıgını soyleyin, onlar sizin sevkinizi yapar. sevkle birlikte gider hastaneden raporunuzu alırsınız.

Evde anne babanız ve 4 kardeş kalıyormuşsunuz. Askere giden kardeş bekar mı? Bir de diğer kardeşler bekar mı? Bekarsalar gelir kriterlerinde dikkate alınırlar çünkü. Eger bekarlarsa bu 4 kardeşin ve anne abbanızın ve babannenin tüm aylık gelirleri toplanacak ve bu kişi sayısına bölünecek. Çıkan sayı 423 TL'yi geçmiyorsa gelir açısından da uygunsunuz demektir:)
Gidin başvurunuzu yapın hemen ve rapor işlemlerinize başlayın bence:) tek sorun rapor kaldı çünkü:)

O halde evde kalan kişi sayısı askere giden torunla birlikte 7 kişi. Bu yedi kişinin gelirleri dikkate alınır. hepsinin toplam geliri yediye bölündüğünde kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçmiyorsa gelir açısından da uygunsunuz demektir.
Geriye rapor işiniz kaldı.
Siz gidin başvurunuzu yapın ve alacagınız sevk yazısıyla gidip rapor işlemlerinizi başlatın.

Kişi Başına Aylık 253 Tl Düşüyor.Bu kuralda tamam ozaman.

Raporu biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız?
sizide yordum ama

Yetkili hasteneler'den birine babanneniz "özürlü sağlık kurulu" raporu almak için başvurur. yetkili Hastane sağlık kurulu da gerekli işlemler sonunda özürlü sağlık kurulu raporu düzenler. Bu alacagınız özürlü sağlık kurulu raporuyla evde bakım aylıgından yararlanabilirsiniz. sadece evde bakım aylıgı değil tabi:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
Verdiğim linki inceleyin lütfen.

Ayrıca özürlü rapor alma konusunda bir tecrübeden faydalanabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/sag...stirma-hastanesinden-saglik-raporu-aldim.html

Biz sultangazide oturuyoruz yetkili hastaneler arasında sultangazi lütfiye nuri burat hastanesi var oraya randevu alıp babaannemin alzheimer hastası olduğuna dair röntgen vs götürsem alabilirmiyim.

Evet alabilirsiniz. Ancak randevu için bilgi edinin. Önceden hastane hakkında bilgi alın:Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi

Siz evde bakım aylığı için bağlı oldugunuz iLçe sosyal hizmetlere başvurdugunuzda sizi yakın oldugunuz hastaneye sevkeredrler zaten. Tabi kurum sevkiyle gitmek şart değil. Kendiniz de başvurabilirsiniz. Giderken hastane şartlarını ögrenin ki babaanneniz rapor alırken çok işkence çekmesin. Tüm detayları iyice ogrenin oyle götürün babannenizi. Tabi hastalıgıyla ilgili elinizde ne varsa saglık kuruluna gittiğinizde götürün.

Ayrıca şu tecrubeden de yararlanınız ve olası sorunları önceden görmenize yardımcı olacaktır bu tecrube:http://www.engelliler.biz/forum/sag...apor-cikaracagim-nelere-dikkat-etmeliyim.html
Böylelikle olası sorunlar için tedbir almaya çalışırsınız kendinizi ona gore ayarlarsınız. hasteneye giderken lütfen her şeyi öğrenerek gidiniz.
Ayrıca gerekli durumlarda olur ki hastanelerde sorun çıkarsa öneri, şikayet ve bilgi için lütfen ALO 184 SABİM'i arayın.

NOT: Ayrıca özürlü sağlık kurulu raporlarıyla ilgili formu inceleyebilirsiniz ve bilgi edinebilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/

Peki Ne Kadar Bakım Ücreti Alabiliriz?

Ve Sultangaziye en yakın Sosyal Hizmetler Kurumu var mı ?

Şuradan başvurunu nasıl ve nereye yapacağın konusunda bilgi alabilirsiniz:STANBUL ALE VE SOSYAL POLTKALAR L MDRL
Yaşadığınız ilçeyi söylerseniz başvurunuz konusunda sizi yönlendirirler.

Evde Bakım Aylıkları

01/01/2011-30/06/2011 dönemi için: 635 TL
01/07/2011-31/12/2011 dönemi için: 673 TL

Randevuyu Nüroloji polikliniğinemi alacağız yoksa pskiyatri ye mi ?

Bu konuda topu Yönetmelik'e atayım dur:)

"MADDE 6 – (1) Özürlü sağlık kurulu; iç hastalıkları, göz hastalıkları, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi veya ortopedi, nöroloji veya ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlarından oluşur.
..."
siz hastaneye gittiğinizde raporalmak için kayıt oldugunuzda gerekli evrakları verecekelr zaten. Gezeceğiniz polinikler de yazılı olur.
Sen verdiğim linkleri detaylı bir şekilde okumadın mı yoksa?

MÜmkünse yalnız gitmeyin. Ancak yetişebilirsiniz. tek başına halledilecek bir durum değil. Anneniz de gelsin tabi. ŞİŞli Etfal hastanesindeki tecrubeyi okuduysanız 3 kişi bile eziyet çekti. Lütfen verdiğim linkleri fırsat buldukça dikkatle okuyunuz. Boylece konuya yani savaşa hazırlıklı olursunuz:)

Pardon yanlış anlamışım ben. Annem de gelsin mi anlamışım. vasisi ise evet işlemleri anneniz de yapabilir. Vasisinin evrak işlemlerini takip etmesi daha kolay olur hem. Boylece hastanın yorulmamsı saglanır. Böylesi daha guzel olur. Vesayet altına alınmış mıydı hastanız?
Vesayet altında değilse raporiçin kayıtta vs hastanın yapması gereken imza gibi işlerde anneniz yapamaz.
Ama sorunuz evde bakım aylıgı başvurusu içinse evet anneniz başvuursuın tabi.
Gordugunuz gibi sordugunuz bri sorudan kaç anlam çıkarabiliorum. Net soru sorarsanız memnun olurum.
Hatta ilgili foruma gider sorarsanız daha memnun olurum:)

Yok ben başvuruyu annem yapsa kabul edilirmi diye sordum normalde 4 kişi götüreceğiz.

Bide Başvuru Sonuçlanması Ne Kadar Sürer?

bu soruyu hastaneden özürlü sağlık kurulu raporu almak için mi soruyorsunuz? Yani "hastaneye başvuruyu annem yapsa kabul edilir mi?" diye mi soruyorsunuz?
Yoksa "evde bakım aylıgı için sosyal hizmetlere annem başvursa kabul edilir mi?" diye soruyorsunuz?
hangisi?

2 side :D

bide zahmet olmazsa bir sorum daha olacak başvuru sonuçlanması ne kadar sürer ?

Madem öyle hazıra konuyorum ben de buyrun okuyun:) http://www.engelliler.biz/forum/sag...stirma-hastanesinden-saglik-raporu-aldim.html Hastane işlemleri için tekrar okuyun bu da benim misillemem olsun size:)
Ayrıca hastane iletişim bilgileri: Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi
hastaneyi soru yagmuruna tutmanız için bu da:)
Hastaneden randevu almanı zgerekecek başvuru için zaten. Hastanın T.C. Kimlik no bilgileriyle başvuru işlemini siz bile yapabilirsiniz annenizi bırakın:)
hastaneye gittiğinizde dolduracagınız dilekçe vs evraklarda hastanın imzası istenirse hastayı goturur yaptırırsınız. Yapamıyor durumdaysa zaten hastanedekielr sizi ifare eder:)

Evde bakım aylıgı için evet, anneniz başvurabilir. Bakıcı olur hem. Aylık da bakım hizmeti karşılıgında annenize baglanır:)
Zaten bakım Hizmetleri Değerlendirme heyeti hanenizde sizi ziyaret edecek eksiklikleri gidermenize yardımcı olacak ve rehberlik edecektir size:)

Çok Teşekkür Ederim Size Son soru soracağım çok zahmet oldu ama babaannem eziyet çekmesi için bunlara bakıyorum.

Başvuru Sonucu Çok uzun sürer mi ?

Bunun için hastane ile görüşün. Poliniklerin gezilmesi ne kadar surer? Bir gunde butun poliniklerin gezilmesi imkanı var mı? hastanızın bakıma muhtaç ve aizemmer hastası oldugunu 4 kişi ancak getireceğinizi ve ilgilenmekte sorun yaşayacagınızı soyleyin. Ona gore olası sorunlar hakkında bilgilendirsinler sizi. hastaya eziyet ettirmesinler. Hasta polinikleri gezdikten sonra zaten sağlık kurulunun toplandıgı gun gorunur bir ve sonucu alırsınız. Bu sureci buradan öngormem mumkun değil. her hastane farklı. Bir hastane bir gunde ayarladı raporu verdi. Şişli Etfal'deki örnekteki gibi gunde bir poliklinik gezilebildi.
O yuzden şişli etfal ile ilgili tecrubeyi de okuyun.
hastaneyi arayın sorun durun. hastanızla en pratik ve rahat rapor almanın tüm imkanlarını hastaneden sormaya çalışın. Buna hastanızın hastaneye erişim sorunu da dahildir.
hastane ile iletişim kurun kısacası.

yok yine yanlış anladınız daha doğrusu ben yanlış sordum özür dilerim :D

bakım ücreti başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır ?

Hastaneye ve başka bir kurum'a da boyle yanlış ucu açık sorular sormayın olur mu? Kims ebu sorulara benim gibi tüm ihtimalleri düşünerek cevap vermez ve yarı yolda kalabilirsiniz uyarayım:)

Vallahi evde bakım aylığı başvurusundan sonra evini,ze Bakım Hizmetleri Değerlendirme heyeti'nin gelmesini bekleyeceksiniz. Başvuru evraklarınız sıraya alınır ve sıranız geldiğinde sizi ziyaret ederler. Tabi bu sıranın ne kadar süreceğini başvuruların yogunlugu belirler.
O yüzden en kısa surede başvurun. Buradan bu işlemlerin ne kadar sürecegini öngörmem zor.
Aile bakanımız "bu işlemler en geç 1 ay içinde sonlandırılsın" diye görüş buyurmuş ama bu görüşü tınan da yok:) "heyet, ancak yetişiyor" diyordur kurumlar da cevaben Bakan Hanım'a:)
Dilerim Bakanlığın isteği dikkate alınır ve başvurunuz en geç 2-5 ayda sonlandırılır diyelim. 1 ay piyango olsun:)

Üst Alt