Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan emekli olabilmek için hastaneye sevk edildim..?

gogo02

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2018 1. ayında malulen emekli oldum(kurula girdim tabi yüzdeyi bilmiyorum)
18 ay sonra kontrol muanesinde (yine kurula girdim yüzde belli değil) aylık kesildi.

sonra engelli haklarından yararlanmak için devlet hastanesi sağlık kuruluna girdim %53 sürekli vergi indiriminden yararlana bilir raporu aldım ankaraya gönderdim işyerim geldi
sgk ya vergi indirimi ile emekli başvurumda ilk 4a giriş 1990 çıkış 1993
bağkur giriş 1993 çıkış 2006
tekrar 4a giriş 2011 çıkış 2013
halen 1.06.2019 da 4a işe girdim

4a engelli emekliliğinden yararlanamacağım söylendi 500 gün eksiğim oldoğu son 1260 4a günüm olmalıymış 4b bağkur 28-5 den sevk ettiler tekrar hastaneye

bilgisi olan var ise lütfen yardımcı olur musunuz.?

Son 7 yıllık priminiz hangi sigorta kolunda daha çoksa o koldan emekli olabilirsiniz
4a dan emekli olmak istiyorsanız söyledikleri gibi prim gününü tamamlamalısınız.

4b bağkur 4715 tekrar sevk ettiler 28-5. maddeye istinaden

gogo02

Toplam sigortalılık süresi ve toplam prim aşağıdaki tabloya uygunsa, hiç bir sorun olmadan emekliliğiniz onaylanacaktır:

bagkur.PNG

sigorta girişim 1.06 1990 18yıl hizmet süresi nedir acaba 18 yıl pirim ödememi arada sgk dan çıktım tekrar girdim nasıl öğrene bilrim himet süremi?

gogo02
Sigorta süresi ilk sigorta başlangıç tarihinden bu güne kadar olan süredir, o yönden bir sıkıntınız yok merak etmeyin.
Prim gün sayınız da tamamsa Bağkur'dan emekliliğiniz onaylanacaktır.

engelli sgkve bağkur arasındaki fark

bağkurdan engelli emeklilik için sigortalı çalışıyorum. herhangi bir sakıncası varmı, bugün itibariyle 500 gün pirim ödersem vergi indirimi aldım sigotadanda mekli olabiliyorum nasıl yapmalıylm teşekkürler

SGK'nın emekliliğe esas gönderdiği hastane ve kurul raporlarını nasıl görebilirim?

sgk nın gönderdiği hastaneden, malulen emekli oldum. rapor görmedim . kontrol muanesine gittim emekliliğim iptal edildi rapor yok. sadece yazı iptal edildiğine dair sorum bu raporları nasıl ve nerden öğrenebilirim. sgk hastaneye hastane sgk ya topu atıyor.

E-Nabız sistemi üzerinden kontrol ettiniz mi orada rapor olabilir? Henüz yeni çıktyısas E-DEVLET üzerinden de tam olarak görüntülenebilir.

Salim G., ilk bu uygulamayı duyduğumda çok sevinmiştim ancak e-devlet üzerinden sorguladığımda ‘kayıt bulunamadı’ mesajı ile karşılaştım...:)

Beli tarihten sonra alınan raporlar görünebilecek sanırım.

selda*

Bende eski raporlar taranacak sandım ama öyle değilmiş Eski olanların sadece bilgilerini E-NABIZ dan görebiliyorsunuz. Yeni çıkacakların TAM GÖRÜNTÜLERİ E-Devletten görünebilecek.

Salim G. Ben eski olanların bilgilerini de göremedim yanlış yerden mi sorguluyorum acaba.

selda*

Eskiyi E-NABIZ sitesinden görebilirsiniz. Oradan mı baktınız?

Şimdi gördüm e-nabız üzerinden üye olmak gerekiyormuş, teşekkürler

e nabızda kendi isteğimiz ile hastaneye başvurup aldığımız rapor var, sgk nın bizi gönderip aldığımız kurul raporları nerede acaba neye göre karar veriliyo itiraz için nasıl belge sunucaz. benim hastaneden %53 sürekli sgk beni tekrar hastaneye gönderdi bekliyorum ama malulen emekli iptalimde yüzdemi belirtmemiş %60 altında diyor kurul raporlarını nereden detaylı bulabiliriz?

sgk nın raporları görülmez maluliyet raporlarında oran yazmaz

(5) Sağlık kurulu raporunun tıbbi değerlendirme bölümlerinde;

a) Kimlik tespiti ile gerekli muayene yapılarak, maluliyet talebine esas teşkil eden hastalıkların, ilgili branşlarca mevcut klinik durumunu açıklayan ayrıntılı muayenesi sonucu; muayene bulguları, dayanağı, tetkikler ve sonuçlar sağlık kurulu raporuna yazılır, tetkik raporlarının aslı ya da onaylı fotokopileri eklenir.

b) Muayeneye ilişkin test ve tetkik belgelerinde sigortalının adı, soyadı ve tetkik tarihi yazılır.

c) Tıbbi terimler kısaltılmaksızın yazılır.

ç) Mevcut hastalıklara ilişkin tetkikler, epikrizler, ameliyat notları, patoloji raporları ve benzeri belgelerin aslı veya resmi onaylı fotokopileri eklenir.

d) Sağlık kurulu raporları bilgisayar ortamında düzenlenerek sağlık kuruluna katılan hekimler tarafından imzalanır.

e) Sağlık kurulu raporları sadece durum bildirir nitelikte olup, raporların karar hanesinde “Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenecektir” ibaresi yazılır.

(6) Bu maddede belirtilen hususların eksikliği veya yetersizliği durumunda sağlık kurulu raporunun verilecek karara esas teşkil edip etmeyeceği konusunda Kurum sağlık kurulu yetkilidir.

(7) Kurum, sağlık kurulu raporlarını elektronik ortamda istemeye yetkilidir.

(8) Sağlık hizmeti sunucusu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporunda çalışma gücü kaybı veya engel oranı belirtilmiş ise bu oran Kurum sağlık kurulu kararlarında esas alınmaz.

biz neye itiraz ediyoruz o zaman kararlar verilmiş ya tutarsam ı

oran istiyen yok açıklama

şimdi çalıştığım işyerinde aldığım vergi indirimi raporu başka işyerinde çalışıp vergi indirimi ile emekli olabilirmiyim

bağkur engelli emeklikk için pirim ve çalışma süresi tam ise hala esnaf olarak çalışmıyorsak skk lı olduysak emekli olabilirmiyim teşekkürler

gogo02

Son 2530 primin fazlası hangi satatüde ise emeklilik o statüde olur

4b engelli emeklilik

7/2019 GÖKHAN PARASIZ 28/5 SEVK YAPILDI BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ (4/B) Giden Evrak Kayıtlı 09/07/2019 12:19 PM FATMA FULYA BERBER
9733346 04/07/2019 28/5 BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ (4/B) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 09/07/2019 2:14 PM FATMA FULYA BERBER
11008823 29/07/2019 GÖKHAN PARASIZ BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ (4/B) Giden Evrak Kayıtlı 29/07/2019 6:03 PM FATMA FULYA BERBER
11008823 29/07/2019 GÖKHAN PARASIZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Kayıtlı 30/07/2019 10:49 AM HACI İBRAHİM ÇAKIROĞLU
11008823 29/07/2019 GÖKHAN PARASIZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Gelen Evrak Kayıtlı 30/07/2019 2:10 PM TURGUT USLU
11008823 29/07/2019 GÖKHAN PARASIZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURUM SAĞLIK KURULLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Kayıtlı 31/07/2019 9:06 AM ERKAN GÜLBEYAZ
11008823 29/07/2019 GÖKHAN PARASIZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 31/07/2019 2:50 PM EMRAH SOLAK
11995975 20/08/2019 GÖKHAN PARASIZ EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 20/08/2019 4:13 PM EMRAH SOLAK
11995975 20/08/2019 GÖKHAN PARASIZ BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BANDIRMA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 22/08/2019 5:53 PM ERHAN DİLEK
11995975 20/08/2019 GÖKHAN PARASIZ BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ (4/B) Gelen Evrak Beklemede [GEREĞİ] [Varide No: 11995975] MALULİYET[Kayıt İçin]

Üst Alt