Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan emekli olabilmek için izlenilmesi gereken yol nedir?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
benim merak ettiğim bağkurdan emekli olan arkadaş varsa nasıl bir yol izlediğini bizlerle paylaşırsa bilgi saibi oluruz.

arkadaşlar bu gün 20.08 2012sgk emeklik takip sitesine girdim tebrikler emekli oldunuz yazıyor ayrıntıları posta adsesinize gönderilecektir yazıyor.

Malulen mi yoksa sakatlıktan dolayı erken mi emekli olmaktan bahsediyorsunuz?

bağkurdan sakatlıktan

bağkurdan vergi indirimi almış olupta emekli olmak için takip etmesi gereken yol.

Tek yapmanız gereken şey, Bağ-Kur'a 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğinde sakatlıktan dolayı erken emekli olmak istediğinize dair dilekçe vermek ve yetkili hastaneye sevk edilmek..

bağkur

almış olduğum %53 vergi indirimi işime yararmı,

Elinizdeki raPorlar işe yaramaz kurum sizi yetkili hastaneye sevk etmeli...

Evet, şartlar oluşmuşsa, 5510/28 kapsamında erken emeklilik için kuruma başvuracaksınız. Hastaneye sevk edecekler...

Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün primle emekli olurlar.

bağkur dan emekli olmak

arkadaşlar 19 mart ta 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre emekliğimi istedim.bana biz sizi ararız dendi.nisan ın18 de uğradım sana hastaneye sevk için yazı gelecek dendi aynı yazının bir taneside hastaneye gönderilecek dendi.ben beklemeye başladım 28 nisanda tekrar bağkura gitim.bana yazının gelmediğini söyleyince bana aslı gibidir onaylı 95.madeye göre sevk kağıtı verdiler. bana bunla hastaneye gidebilirsin dediler .ancak hastaneye aynısı gelmediği için rapor işlemlerime başlayamadım.mayıs ayının 10 de hastaneye gidince evrağım 8mayısta geldiğini bana gelmesi gereken hastane sevk kağıtının da hastaneye geldiğini öğrendim.18mayıs heyete girdim rapor sonucunu oran belirtmeyerek.heyet kurul tarafından 31mayıs 2012 de bağkura gönderilmiş bağkura ist içi olmasına rağmen 21haziranda intikal etmiş.benim basit usulde mükellef olduğum için almış olduğm %53 vergi indirimi dosyama koydurmama rağmen hastaneye sevkimi yapmışlardı. gelişmiş olayları yazdım as ve orta dereceli koha hastasıyım bügün 4temuz 2012 haber yok nasıl bir yol izlenecek ..bağkur da memura sorduğumda bundan sonra bizim işimiz deniyor.......sanki devlet sırrı gibi :confused:

Şuradan takip etmeyi deneyin:

Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6

bağkurlunun vergi indirimiyle emekli olması

arkadaşlar bağkurluyum 2007 senesinde vergi indirimi almıştım.emekliğimi istediğimde kurumun sevkiyle aldığim raporun ankara sgk sağlık kocatepe sosyal güvenlik merkez kurumuna gönderildi bü gün 03124153203 tlf aradım raporum ulaştığını fakat daha değerlenmeye alınmadığını söylediler.ve bana 2007 yılında ki raporumum onaylandığını neden tekrar rapor gonderdiğimi sordular. arkadaşlar benim merak ettiğim maliye gelirler idaresi başkanliğı sağlık kurulu [vegi indirimi aldığımız]ile sosyal güvenlik ankara il kocatepe sağlık sosyal merkezini aynı kurum mu veya aynı görevimi yapıyorlar.bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa bilgi sahibi oluruz.

Aslında aynı değiller, ama kurullarda çalıştıracak uzman doktor bulamayan kurumlar ikisini de birleştirdi pratik açıdan. Yani pratikte hepsi aynı heyetten çıkıyor!

Bağkur'dan emekliilk başvurusu yapıldığında kurum sevki ile hastaneden rapor almak şart. Öncesinde alınan raporların da vergi indirim haklarının da bir önemi yok. Yapılan işlem doğrudur yani...

as hasrasıyım iyleşmem söz konusu dahi değil ken maadamki aynı görevi yapılıyor neden tekrar vergi indirimi aldığım kuruma emekli olmam için raporum onaylatma gereği duyuluyor.mantıklı gelmiyor. bir e ssk olsaydım vergi indirim belgemle emekli olmuştum .bağkurlu oluşum neyi değiştiriyor .bunu da mantığım almıyor

arkadaşlar bu gün 20.08 2012sgk emeklik takip sitesine girdim tebrikler emekli oldunuz yazıyor ayrıntıları posta adsesinize gönderilecektir yazıyor.

Hayırlı olsun darısı emekli olmak için bekleyen arkadaşlarımıza...

teşekür ederlm sizin site sayesinde oldum acaba detaylarını nerden öğrene bilirim.daha da acabalarım var

arkadaşlar bugün sgk gittim www.ist.sgk emekli takip sitesinde emekli olduğumu gözüktüğümü söyledim onlarda da bana bunun önemli olmadığını raporumun kocatepe ank da olduğunu söylediler.şaşırdrm kaldım bu konuda bilgisi, olan varsa yazarsa sevinirim.yani daha emekli olmadığımı söylediler

15. 07. 2012 günü gelen yazıda borcunuzdan dolayı emeklilik talebiniz red edilmlştir. 6 ayllk pirim borcunuzu yatırıp tekrar baş vurun deniyor.
17.07.2012 günü yatırıp talepte bulundum.
02.10.2012 günü e-devlete emekli olduğum yazıyor
maaşım ise 17.10.2012 başlamış bu normrlmıdır
ilk talebim 19.03.2012 idi ve pirim borcum yoktu. maaşım ise 577 tl ek ödeme 28 tl sizce az değil mi

Müracaatınız esnasından bugüne kadar olan süreç 6 ay ise evet o parayı yatıracaksınız yoksa emekli maaşınızı alamazsınız biran önce borcunuzu ödeyin.

Emekli maaşınız bence düşük . Yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne dilekçe verin derim.

Üst Alt