Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan emekli olacağım ama kuruma borcum var. Kredi çekemiyorum.

manisalı1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %58 ile erken yaşlılık emekliliğine hak kazandım fakat Bağ-Kur a 7500 TL borcum var bagkur emeklilik yazimi verdi ziraat bankasına gittim ama kredi vermedi

şimdi tekrar SGK ila ziraat bankası protokol imzalamış ama bu defada SGK diyorum bunun senin durumunla bı ilgisi yok bu defaki protokol 7020 sayılı yasa ile borcunu taksitlendirenler için benim borcum ise 6736. ya göre taksitli ama yeni protokolü okuduğumda bunun 6736 nin devamı olduğu yazıyor

bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa cevap yazarsa sevinirim

manisalı

Maaşın belli kısmına el koyma hakkı ile neden vermiyor anlamadım. Başka banka denediniz mi?

Olmadı Bülent hocam vermediler kredi kendi imkanlarimla yatırdım maaş almaya başlayınca kendim kredi çekeceğim

Bülent hocam 6600 gün esnaf Bağkur undan %58 oran ile emekli oldum 790 TL maaş bağlandı ise giriş mart 2000 ayrıca 2008 de 540 gün askerlik ödedim maaşım normalmi sizce

@manisalı

Yani zaten korkun. Aşırı derecede düşük maaş ve bunun için küfürün bini bir para... Ama sanki olması gerekenin de altında. Bence yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne bir dilekçe verin

Hocam korkuyorum valla bunuda keserler diye bunların ne yapacağı belli degil

manisalı

Ne münasebet. Hakkınızdır. Bence hemen başvurun ve yeniden değerlendirme isteyin

Bülent hocam %58 ile hastalıktan erken emekli oldum ama Bağ-Kur lu olduğum için vergi indirimi olmadan emekli oldum isyerimi emekli olmadan önce kapattım şimdi işkur aracılığı ile özel sektöre ise girmek istiyorum vergi indiriminden emekli olmadığım için maasimin kesileceğini söylüyorlar bu konuda bana yardımcı olurmusunuz

manisalı
Yok öyle bir şey kardeş rahat olun, maaşınız falan kesilmez.

Teşekkür ederim Ufuk hocam SGDP ne tabi olarak mı girişimin yapılması lazım ayrıca işkur aracılığı ile ise girebilirim demi

manisalı

Evet, emekli çalışan olarak giriş yapılacak.
Evet, İşkur dahil her türlü yöntemle işe girebilirsiniz.

Bülent hocam teşekkür ederim ama bişey daha sorucam ise girersem vergi indirimi almam gerekiyormu

Teşekkürler Ufuk hocam

Peki Bülent veya Ufuk hocalarım bişey öğrenmek istiyorum engelli emeklinin işverene maliyeti mi yüksek , yoksa emekli olmayan engellinin maliyetimi yuksek

Ufuk hocam siteye girmiyor sanırım bı kaç gundur

manisalı

Ufukalp doğrusunu bilir ama ben emekli çalışanın maliyeti daha düşüktür diye biliyorum.

manisalı
Aslında siteye sürekli giriyorum, ama altta kalıp anasayfada yer almayan mesajların hepsini görmek zor.
Özellikle birine bir şey sormak isterseniz başına @ işareti getirerek o kişinin kullanıcı adını yazın, örneğin manisalı şeklinde. O zaman o kişi siteye girdiğinde sayfasında "sizden bahseden var" şeklinde bildirim alır, o bildirimi tıklayınca doğrudan sizin mesajınıza gider.
Bu aklınızda bulunsun.
Gelelim konuya:
OturanBoğa
İşverene emekli çalışanın maliyeti daha yüksektir.
Nedeni ise SGDP dir. Daha açık anlatalım.
Tehlike derecesi ayrımına girmeden normal bir işyerinde SGK primi toplamı brüt ücretin %32 sidir.
Bunun %14 ü çalışan payıdır ve çalışanın ücretinden kesilir. Geri kalan tutar işveren payıdır.
SGDP çalışan payı oranı ise %7,5 dur. Aradaki %6,5 luk fark işverene ekstra maliyettir.
Ayrıca emekli engelli çalıştıran işveren, devletin engelli çalıştıran işverenlere sağladığı prim teşvikinden faydalanamaz. Emekliler teşvik kapsamı dışındadır.
Emekli engelli çalıştıranların genellikle iki nedeni vardır.
1- Çevrelerinde zorunlu oldukları sayıda çalıştıracak engelli bulamamaları.
2- Kendi işyerlerinde uzun yıllar çalışıp uzmanlaşmış olan kalifiye elemanlar ile devam etme isteği.
Bunun dışında emekli çalıştırmak tamamen i işverenin bilgi eksikliğidir.

Son düzenleme:
Ufukalp hocam hastalıktan erken emekli yım ama hayvancılıkla uğraşıyorum emekli olurken Ziraat odası kaydını sildirdim şimdi hayvancılık kredisi çekmek istiyorum ama banka ziraat odası kaydi istiyor ziraat odasına tekrar kaydolursam maaş kesilirmi

manisalı
Siz malulen emekli değil erken emeklisiniz, yeniden çalışma ya da işyeri açma için önünüzde bir engel yok.
Erken emekli olup işyeri açanların esnaf odasına kayıt olduğu gibi siz de ziraat odasına kayıt olabilirsiniz diye düşünüyorum, çünkü mantık aynı.
Tek şeye dikkat edin, tekrar Bağkura prim ödemeye başlamayın, işte o zaman emekli maaşınız kesilir.

Üst Alt