Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan emekli olacak engelli kişi primi dolunca günü beklerken prim yatırır mı?

Konular
70
Reaksiyonlar
61
Arkadaşlar,

Abim 2003 senesinden beri bağkurlu % 45 oranında engelli raporu var. ( Raporu 2004 senesinde aldı) Vergi indirim belgesi almadı zaten gerek yok diye biliyorum.
18 yıl, 4 bin 680 gün şartlarına bağlı oldğunu biliyorum. şu an 3000 gün civarı var diye biliyorum. Eğer 1680 gün daha prim ödeyip emeklilik isterse kalan seneyi bekleyecek tabi maaş alamayacaktır. Durumu ne olur böyle bir hakkı varmı ? en azından artık bağkur primi ödemem diyor

Süre şartını tamamlamadan emeklilik müracaatı yapamaz. Prim ödemesi dolunca, prim ödemeyebilir ama nasıl esnaflık yapacak

Ödemesi gereken prim günü doldu diyelim. Dükkanı hanımın üzerine devrederse 18 sene doldugunda emekli olabilir mi ? birde maaşı ne kadar olur ?

Prim gün süresini tamamlamış ise evet prim ödemeye bilir. Dükkanı eşini üzerine yapar ve eşinin bağ-kur primlerini öder.

benin 4400 gün prim oldu %65 raporum var emekli olmak için başvuru yaptım 18.01.2019 da emekli olursun dediler o zamanda 4400+1825=6225 gün oluyor ben bu durumda prim yatıracak mıyım yoksa 2019 yılınınımı bekliyecegim

Prim şartı tamamlandığında süreyi beklerken çalışıp çalışmamak kişisel bir karar. İster çalışmadan 2019'un gelmesini beklersiniz, isterseniz o arada çalışığ prim gün sayınızı arttırırsınız.

prim gün sayısı artığında maaş değişir mi

EĞer 2000 TL ve üzeri primle yatarsa, maaşta küçük bir artış olur, aksi halde hiç etkilemez.

Üst Alt