Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BAĞKUR'dan emekli olmak için vergi indirimi almam gerekir mi?

yıllar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SLM;Bagkurlu olarak heyete girmekteyim fakat 2017 sonu dükkanımı kapatıçam. 3 ay daha bagkurdan faydalabilirim .Ögrenmek isdedigim?

Heyet sonuclarım 2018 ocak aynına kadar çıkar tahmin ediyorum .bu aşamada engelli emeklisi almam için vergi indirimi almalımıyım (bagkurluların vergi indirimi almadıgını biliyorum) yoksa ssk lı çalışmammı lazım ? 3 ay daha bakılabilmem den dolayı kafam karışdı

eğer bağkurdan emeklilik isteyeceksiniz vergi indirimi şartınız bulunmuyor. sadece raporunuzu bağkur sevkiyle almanız gerekir.
yıllar

yıllar

Özgür de belirtti ama, altını çizeyim: Kendi başvurunuzla alacağınız raporu bağkur'dan emeklilikte kullanamazsınız. Bağkur'un sevki ile hastaneye gidip rapor almanız şart

Bağkur sevkle hastaneye gitdim. şeker 20+10- kalp ritim bozuklugu 10- tansiyon 10- hebatit b 15- nöropati 15 aldıgım oranlar. sizce kac olur.Heyette oranlarım düşermi baltazar hesabı na göre .

1992 giriş 4206 günüm var Artık heyet günümü bekliyorum tşk

yıllar

%58 yapar toplamda 4320 prime tabisiniz bağkur'dan erken Yaşlılık emekliliği için. Askerlik yapmışsanız günü tamamlamak için borçlanma yapabilirsiniz

bagkur.PNG

Slm yıllar arkadaşım emekli olabildinmi.Durumunu bize anlatabilirmisin.Birçok bağkurdan emeklilik takip eden arkadaşlarız içinde faydalı olur

21 şubat da heyet randevum raporumu alır almaz emeklilik işlemlerine başlıçam yazarım tabi

2017 de askerlik borc lanması yaptım mektupla gelmesini istedim zaman kazanmak için aldığım orana göre askerlik ödemesi yapıcam yüzde 60 oranında raporum olsa askerlik ödemesi yapmıcaktım 2 puan lazımmış .ö.d sağlık olsun aslında-I87.2 -VENÖZ YETERSİZLİK (KRONİK) (PERİFERİK)rahatsız lığıma oran vermedi .bilginiz var mı vermesi ğerekmiyormu düzelme de olmadı ayağımda yaralar var 3 tane yuvarlak gazoz kapak büyüklügünde ilacla kurutuldu yaralarım yanlız izi kaldı

Anlattiginiz yaralar venoz staz ulseri.tek ayakta olursa %40,iki ayakta olursa %70 oran verilir.yaralar iyilessede tekrar olmayacagi anlamina gelmez.dusuncesiz kalp damar doktorlari isine gelmedigi icin oran yazmak istemiyor.bu konuda israrci olun.sizin hakkiniz.oran vermezse baska hastaneye sevk isteyin.

@OturanBoğa 16 yıl demişsiniz 4320 günümüz var ama bu 16 yıldan kasıt nedir.Diyelimki 4320 günümüz %58 raporumuz var.Sigorta girişi 2006 toplam 12 yıl olmuş emekli olma hakkı varmı yokmu

akar66

Primin yanı sıra ilk sigortalı olunan tarihle emeklilik dilekçesi verilecek tarih arasında geçen sigortalılık süresinin de tamamlanması lazım. Yani 16 yıl diyorsa, 16 yılı tamamlamanız gerek.

arkadaş malesef olamadım bugün ögrendim .kurumun hatası yüzünden .bBen neden olamadıgımı yeni konuda yazıçam o da önemli

( BAGKURDAN emekli olaçakların dikkatli bir şekilde yazımı okuması faydasınadır.ilk baş vuru sgk ya yapıyosunuz başvru formunda ( !! burayı dikkatli okuyun!!)

Erken engelli emekli başvurusu talep edin veya verdikleri formda erken engeli emeklilik bölümünü işaretleyin.'!MALULEN KISMI DEGİL
sizi anlaşmalı hastaneye sevk ederler aldıgınız orana göre erken engelli emekliligi süreci başlar
.rahatsızlıklarınızın oldugu kliniklerde oran verirler .rahatsızlıklarınızın bölümler bitdikten sonra heyet için gün verirler. dosyanızı baglı bulundugunuz sgk il kurumuna yollanır .dosyanızı 20 veya 25 iş günü sonrası https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ bu adresden takip edersiniz baglı bulundugunuz sgk ya geldigi zaman elden ögrenirsiniz

Arkadaşlar 11,10,2017 de bagkurdan emeklilik için kuruma başvurdum.Bulundugum sgk bana uzak oldugu için bana daha yakın olan yakın sgk kurumuna gitdim form verdiler kendi el yazımla ve ıslak imzamla erken engelli emeklilik olan ibareyi işaretledim .
kurum dosyamı bayraklı izmir baglı oldugum sgk ya sevk etdi işlemlerim 26,02,2018 de bitdi .sonucumu beklemeye başladım .
29,03,2018 red verdiler sebebi BURASI ÖNEMLİ dosyam sevk edilirken kendi yazım ve ıslak imzam olmadan formum malülen olarak sgk çalışanı kafasına göre evet kafasına doldurmuş. itiraz etdim ben malülen başvurmadıgımı onlarda dosyama bakıp ilk başvuru olan el yazımla ve ıslak imzalı formumu buldular hatalarını anladılar ama olan bana oldu .

sizde bu hatalara düşmeyin başvurdugunuz dosyanın muklaka fotokopini çıkartın veya bir nusrasını isteyin bu sebebden dolayı emeklili olamadım gereken yazışmaları ve şikayetleri yaptım. Sgk şefi tekrar dosyamı ankaraya yollucaklarını söyledi ama onada güven olmaz bimer den ve alo 170 den şikayet ve kayıt oluşturdum bekliçez artık durumum bu

yıllar

Bağkur anlamsız bir şekilde ilk başvuruları her zaman malulen emeklilik olarak alıyor, sonra "malul değilsiniz" diyor, sonra sigortalı "ben zaten malullük değil 5510 28'e göre Yaşlılık emekliliği istiyorum" diyor, bu sefer 28'e göre işlem yapılıyor.

Maalesef süreç istisnasız hep bu minvalde ilerliyor!

OturanBoğa

evet aynen dediginiz gibi oldu..bagkurlu erken emekllik ilk başvurumda 28 b diye geçiyor dikkat etmeme ragmen malulen işlememe alındım .dilekce yazarak malulen degil 28 b olarak işlenmesini talap etdim 1 ay sonra cevap verilicek bakalım

Selamlar,

Yalnız bağkurlu serbest meslek erbabı da vergi indirimi alabiliyormuş,

Buradaki bütün yorumlarınızı okudum baya karışık olsa da mevzuat anladım.
Bagkurluyum 4-b maluluk baş vur mama ragmen red geldi Benim sorum 4058 günüm var 4320 tabi olucam dilekçem cevapı gelmek üzere günüm az oldugu için red olacağı kesin yorumlarınızı okuduktan sonra anladım. peki red geldikten hemen sonra askerlik ödememi yaparsam emekli olur muyum veya baş vurduğum tarih red geldiği yok sayılıp tekrar heyetemi yollarlar.yada askerliği yatır hemen emekli edelim sizi derler mi? (Temennim böyle desinler:)) derler mi süreç nasıl işler

bagkurdan 4320 göre emekli oluczm günüm 4058 nasıl emekli ederler

Bagkurluyum 28-5 maddeden emekliligimi isdedim 4-b maluluk olarak işlendi red geldi Benim sorum 4058 günüm var 4320 tabi olucam dilekçem cevapı gelmek üzere günüm az oldugu için red olacağı kesin. (ben daha önce askerlik ödemesi başvurusunda yaptım 12,27,2017 de Tahütlü olarak işlendi fakat çok ugraşmama ragmen tahütlü ödeme başvurumda ulaşmadı elime dolasıyla askerlik ödemesi yapamadım çok tartış dım ssğ memurlarla biz gönderdik siz almışsınız dendi bende tahütlü mektubu aldıysam imzam olması gerekir dedim kabul etdiremedim vs vs olaçak gibi değildi.

Bende yeniden askerlik ödemesi talabinde bulundum 04,04,2018 tarihinde)28-5 sonucum gelmeden askerliğimi ödemek istiyorum fakat ssg sürekli yokuşa sürüyo hala yeni ask ödeme aktif degil.Yani arkadaşlar bu bagkur dan emekli olana kadar mezara giricem anlaşılan kafamı baya karışdırdı sters den uyku kalmadı bilen arkadaşlar lütfen yazında rahatlayayım biraz.28-5 den red geldikten hemen sonra askerlik ödememi yaparsam emekli olur muyum veya baş vurduğum tarih 02,27,2018 red geldiği yok sayılıp tekrar heyetemi yollarlar.yada askerliği yatır hemen emekli edelim sizi derler mi? (Temennim böyle desinler) derler mi süreç nasıl işler

yıllar

Red gerekçesinde rapora hiç atıf olmuş mu? Tam olarak red gerekçesi nedir?

Sevk ile gittiğiniz hastanenin vergiledik-diği rapor sgk kayıtlarına geçmişse, askerlik borçlanması vb. işlemlerle emeklilik kriterlerinizi tamamladıktan sonra yapacağınız yeni başvuruda o rapor geçerli OLABİLİR.

nihayet emekli oldum.28-5 den erken yaşlanma diye geçiyor.

merak etdigim ilk ssk ya başvurdugum tarik 28 10 20177 .hastaneye sevk edildim . 05.06 tarihinde aradılar oanaylandı diye . fakat askerlik ödemesi yapmanız lazım dediler. yaptım eksik günlerimi tamamladım sonra mektup geldi. fakat neden ilk müracat yaptıgım tarihden maaşımı baglamadılar bilgisi olan varmı

Ne yaptın üstad. Emekli olabildin mi.
Olduysan tebrik eder,gelişmeleri yazmanızı dilerim..

Üst Alt