Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan emeklilik hakkında sorularım var..?

emirhansengul

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merheba, malül emeklilik hakkında bilgi edinmek istiyorum. Doğum tarihim 10-09-1971

15-02-1989 yılından SSK girişim var buradan 75 günüm var. Bağkur giriş yılım 01-04-1990 terk tarihim 01-01-1991 tekrar Bağkur girişim 07-05-1993 ve halen bağkurluyum ve devam ediyorum. Ankilozan spondilit, prostat, eklem ağrısı ve kulaklardaki aşırı çınlamadan dolayı duyum kaybım var.

Bağkur kurumu %40 yada üzeri rapor getirirseniz emekli olursunuz diyor.

SSK bağkurun istediği şekilde yaparsan çok uzar diyor, SSK da engelli sağlık kurulu raporu alırsan aldığın raporla önce vergi dairesine sonra başvuru yaparsan çabuk emekli olursun diyor.
Bağkur da o raporla emekli olamazsın biz tekrar seni sevk edicez tekrar rapor alacaksın diyor.

Doktor a sorduğum da Bağkur melül emeklilik için bize yazı yazsın diyor. Nereden başlayacağımı şaşırdım bu konuda desteğinizi rica ediyorum.

Ayrıca malül emekli başvurusu yaptığım da iş yerimin açık yada kapalı olması önemlimidir.

Malül emekli olduğum da 9000 günden fazla ödenmiş günün olduğundan bağlanacak maaşın düşmez dediler bu doğrumudur.
Bağkurdan malül emekli olursam iş yerimi çalıştırmaya devam edebirmiyim saygılarımla.

Mrb: @emirhansengul öncelikle siz malulen emeklilikten değilde yaşlılık emekliliğe baş vuruda buluna bilirsiniz sizin durumunuz

4b Bağkur lu olduğunuz için vergi indirimine gerek yok SGK 5510*sayılı kanunun 28. maddesine göre sizi hastaneye sevk edecek buradan %40ile 49 oranında rapor alırsanız

Gün ve hizmet yılı açısından eksiğimiz yok emekli olursunuz. Dikkat edin tekrar belirtiyorum sgk gittiğinizde malulen emeklilik değil yaşlılık emekliliğe baş vuracaksınız malulen emeklilik zorlu bir süreçtir.

Bildiğim kadarı ile son 2500 gününüz Bağkurdan ödendiğine göre Bağkur'lu olarak rapor alacaksınız.

Yani... SGK'ya başvurduğunuzda sizi Bağkurlu olarak malüliyet için hastaneye rapor almanız için sevk edecek.

(Genelde öyle yapıyorlar ama siz eski dönem girişli olduğunuz için belki erken emeklilik raporu oluyordur).

Normalde "asla Malüliyet için başvurmayın, erken emeklilik için başvuru yapın" derdim ama bildiğim kadarı ile Bağkurlular direk malüliyet için rapor aldırılıyor.,

(Ben de bağkurlu olduğum için oradan biliyorum).

Sgk'ya sorun ve eğer, erken emeklilik için Bağkurlu olarak alabiliniyorsa, kesinlikle erken emeklilik için rapor alın. Asla malüliyet için uğraşmayın. Boşuna zaman kaybetmeyin.

%40 ile %59 arası bir oran alsanız bile, sizin günleriniz dolu olduğundan hemen erken emekli olabilirsiniz

İşyerinizin emekliliğiniz kabul edilinceye kadar açık olması zorunludur.

Ne zaman ki emekliliğiniz onaylandı, varsa borçlarınızı ödeyip, işyerini kapatıp, emekli dilekçesi verebiliyorsunuz.

O güne kadar açık olacak iş yeriniz.

Üst Alt