Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BAĞKUR'dan emeklilik olursak ne kadar aylık alabiliriz?

MuratAlp

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bağkur
Engelli emekli yaş ve maaş ne kadar bilen varmı ? 5 bin maaş tl oluyormu yanı , maaş yükseltir mi?? sadece merak ettım

MuratAlp

Merhaba, en doğru cevabı SGK Bağkur emekli aylığı hesaplama modülüne verilerinizin girilmesi sonucu çıkan emekli maaşı tutarının tahminen % 5 ila % 10 fazlası olacak şekilde bekleyebilirsiniz.Bağkur ile ilgili SGK emekli maaşı hesaplama modülü linkini ekte paylaşıyorum.

Kanunen herkes SGK kurumunun hesaplamaları üzerinden emekli maaşı alır.Yani herkes emekli maaşını hakedişini adına yatırılan SGK prim tutarları ve SGK prim gün sayısının özel bir hesaplaması sonucu ortaya çıkan maaş tutarı olarak alır.Sizinde SGK kurumunun emekli maaş hesaplama modülünde cevabını alacağınız emekli maaşı tutarı sizin normal şartlarla (yaş ve yıl şartları ile) emekli olduğunuzda alacağınız emekli maaşıdır.

Saygılar.

https://uyg.sgk.gov.tr/WS_EMEKTAR_A...aAction.do?dispatcherMethod=aylikHesaplaSayfa

%60 derece engelli emekli ne kadar?

Engelli %65 dereceli engelli emekli yaş kaç olur? maaş ne kadar?

MuratAlp

Merhaba,size daha önceki yazımda belirtmiştim.Emekli maaşı hesaplaması engelli emekliliği engel oranı kaç olduğu ile ilgili değil sadece SGK kurumuna adınıza yatırdığınız primlerin hangi tutarda olması ile ilgilidir.

Yani SGK kurumuna adınıza yatırdığınız 4B-Bağkur primleriniz çok yüksek ise 5.000 TL veya daha fazlası emekli maaşı almanız mümkündür.

Ekte daha önceki yazımı tekrar sizinle paylaşıyor ve SGK 4B-Bağkur emekli maaşı hesaplama modülünü linkini iletiyor olacağım.

Paylaştığım internet sayfası linkinde karşınıza çıkacak emekli maaşı hesaplama sayfasına tüm bilgilerinizi girerek emekli maaşınızı SGK resmi sitesine ait 4B-Bağkur hesaplama modülü ile ulaşmış olacaksınız.SGK kurumuna iat resmi hesaplama sitesidir.

Saygılar.

SGK 4b-Bağkur Emekli Maaşı Hesaplama Resmi Sitesi;

https://uyg.sgk.gov.tr/WS_EMEKTAR_A...aAction.do?dispatcherMethod=aylikHesaplaSayfa

Size yazdığım yukarıda da bir örneği bulunan metin;

Merhaba, en doğru cevabı SGK Bağkur emekli aylığı hesaplama modülüne verilerinizin girilmesi sonucu çıkan emekli maaşı tutarının tahminen % 5 ila % 10 fazlası olacak şekilde bekleyebilirsiniz.Bağkur ile ilgili SGK emekli maaşı hesaplama modülü linkini ekte paylaşıyorum.

Kanunen herkes SGK kurumunun hesaplamaları üzerinden emekli maaşı alır.Yani herkes emekli maaşını hakedişini adına yatırılan SGK prim tutarları ve SGK prim gün sayısının özel bir hesaplaması sonucu ortaya çıkan maaş tutarı olarak alır.Sizinde SGK kurumunun emekli maaş hesaplama modülünde cevabını alacağınız emekli maaşı tutarı sizin normal şartlarla (yaş ve yıl şartları ile) emekli olduğunuzda alacağınız emekli maaşıdır.

Saygılar.

Üst Alt