Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan engelli statüsünde emekli olamaz mıyım!?

serhat can

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba , hastaneye başvurdum ve heyetten %40 rapor verdiler (venöz yetmezlik staz üls). (4b bağkurluyum ben ) SSK ya gittim ,sıram geldi masadaki bayan '' ssk 4a giriş yapın öyle gelin başvurun dedi. neden 4a normal işci olup başvurayım ? teşekkürler

serhat can

Ne için başvurdunuz? Bugüne dek ödenmiş sigorta primlerinizin hangi tarihler arasında hangi statüde olduğunu yazar mısınız?

Teşekkür ederim Bülent bey. Erken emeklilik için başvurdum .01/05/1997-30/6/2006 arası 4A ssk= 2740 gün VE 03/11/2006 dan bügüne Bağkur=3775 GÜN Masadaki bayan ayrıca bunu yapıp Vergi dairesine başvurmamı istedi. Vergi dairesi bu raporu onaylarsa (%40 veya üstü olarak) SSK bunu kabul edecek mi?

serhat can

İlgisi yok! Vergi indirimi ile hiç bir işiniz yok. Gidin o memura "beni 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliğine sevk edin" deyin. Sizi hastaneye sevk edecekler. Orada alacağınız %40 ve üzeri rapor sizi emekli edecek:

bagkur.PNG

Teşekkür ederim Bülent bey . Elimde rapor var tekrar kendimi ssk tarafından hastaneye sevkettirsem belki oranın düşme olasılığı olacak, bir ihtimal. (4a girişimi yaparım sorun değil.) FAKAT 1-Eğer bu elimdeki rapor ile vergi dairesi %40' ı onaylar ise SSK beni tekrar hastaneye sevketmeden yani vergi dairesinin onayı ile emekli yapabilirmi? 2- Vergi dairesi %40 onaylamaz düşürür ise dediğiniz gib ,i tekrar SSK ya 4b-Bağkurlu olarak başvurup kendimi hastaneye sevkettirsem vergi dairesindeki olumsuz(%40 altı) raporun(ssk vergi dairesi sistemini görüyormu?) bana menfi etkisi olurmu? kusura bakmayın karışıkmı sordum?

serhat can
ben her iki tarafında birlikte yürüttüm hangisi olursa dedim ve 1 hafta arayla başlattım buradaki düşüncen zaman kaybının önüne geçmek biri olmazsa öbürü ve Bağ-Kur oldu vergi indirimi ayrıntılı evrak istedi dün BağKurdan yaşlılık emekliliği oldum benim konu açtığım 19 yıl BağKurdan son Biray sigortadan başlıklı konuyu incele

OturanBoğa

benim bi yakınım var esnaf bagkurlu günleri kurtarıyor şu an hala esnaf %55 raporu var
emeklilik için başvurdu bagkurdan olamazsın demişler 3,buçuk yıl ssklı olursan demişler ancak emekli olabilirsin demişler bu nasıl oluyor o boga

@paranoya
3,5 YIL SSK(4a) lı olursa ssk dan(bağkurdan değil-son 7 yılda fazla olan) emekli oluyor. ama o normal emeklilik için değilmi.

@OturanBoğa
yani boşu boşuna Vergi indirimi için başvurmak istemiyorum. Vergi dairesi %40 raporumu onaylar ise , bunu da ssk KABUL edermi? Yoksa tekrar hastaneye sevk edermi. (vergi dairesi rapor alınan hastaneden Gerekli görür ise ek tahlil ve sonuçları istiyormuş)

yok kardeş engelli emekliligi sana 3 buçuk yıl mı yatırın dediler ssk dan bizim tanıdıkta ssk ya geçti vergi indirimi aldı 3 buçuk yıl yatırdı emekli oldu uygulama bu yönde

paranoya

Hayır bana 3,5 yıl çalış demedi ssk ön masa. 4a ssk girişi yaptır öyle VERGİ DAİRESİNE başvur dedi'' bana.

Son düzenleme:
OturanBoğa boşuna ssk 4a girişi yaptırdım o zaman , zaten yıllardır bağkurluyum , bu durumda vergi indirimine başvurmam gereksiz. 4a çıkışımı yaptırayım 4b bağkurum devam etsin dükkanım açık ve sgk ya başvurayım. sgk bağkurlu olarak hastaneye sevk etsin %40 rapor alırsam hastaneden madde 28 den emekliyim inşallah :)

Son düzenleme:
Üst Alt