Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan engelli statüsünde emekliliğe başvurdum. Vergi indirimimi etkiler mi?

yakuthakan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Aranıza yeni katıldım.Herkese sağlıklı günler dilerim.

Benim sorunum, %42 süresiz engelli raporum var. 8 ay önce Emeklilik için süresiz vergi indirimide aldım fakat emeklilik işlemleri için sgk ya başvurduğumda 1261 gün kuralına uymadığımızı ve 450 gün daha 4a sigorta pirimi ödemem gerektiği söylendi.

Forumda yazılanları okuduğumda 4b olarak başvurmaya karar vererek bugün tekrar sgk ya başvurdum. Primlerim ve çalışma yılımın yeterli olduğu söylendi ve 1.Evrak maluliyet tespiti ve 2.evrak olarak ta 5510/28-5 çalışma gücü kayıp oranı talebi ile 8 ay önceki sağlık raporumu kabul etmeyerek yeniden hastaneye sevk ettiler.
4a yada 4b emekli maaşlarında bir fark yok diye biliyorum

ama bu durumda yeni alacağımız sağlık raporunda oranlar %40 altında kalırsa daha önceden vergi indirim belgesi için almış olduğum sağlık raporu geçersiz mi sayılır acaba? Yani sizce 450 gün daha 4a primi ödemeye devam mı etmeliyim.

yakuthakan

En küçük bir risk varsa beklemenizi öneririm. Çünkü her ne adla olursa olsun alınacak düşük oranlı rapor ssk (4a) emekliliğini de riske atar.

Bir de unutmayın, artık 4b'de oranın bir önemi yok. SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanısı almalısınız ki 28-5 kapsamında erken emekli olabilesiniz.

rahatsızlıklarım %35 uyku apnesi %10 hiper tansiyon.4b hastalık listesine göre oranı yakalayabilmem zor bence.Dediğiniz gibi risk almamak adına 4a ya devam etmek daha mantıklı olacak gibi.Ondanda olmayalım:(

Sgk üzerinden engelli yolu ile emekli olma aman diyim . Daha geçen sene felç geçirdigi için 4b olup erken emekli olan yakınımı SGK tekrar muayeneye çagırdı SGK. 2-3 Yıl olsa neysede . Yani demem o ki her sene muayeneye çagırırlar birde oran düşecek mi çıkacakmı derdi ile ugraşırsınız

çok teşekkürler.4b ye geçmekten vazgeçtim.uğraşmaya ve riske atmaya gerek yok boşuna

Üst Alt