Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurdan erken emeklilik için ilk çalışmaya başlandığında hasta mı olmak gerekiyor?

çiçeklale

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,

ben 2 yıl kamuda çalıştıktan sonra sigortalı çalıştım. şimdi de primlerimi isteğe bağlı yatırmak istiyorum. bu da bağkurlu olarak emekli olacağım demek.
ama ben ilk kamuda çalışmaya başladığımda hasta değildim. bağkurdan erken emeklilik için ilk çalışmaya başladığında da hasta olmak gerekiyormuş sanırım. yani ben bağkurdan erken emekli olamam mı sonradan hasta olduğum için?

Yok öyle birşey.
Erken emeklilikte rahatsızlığın çalışmaya başlamadan önce ya da sonra oluşmasının hiç ama hiçbir önemi yoktur.
Bu husus sadece malulen emeklilikte önem arz etmekte olup,malulen emeklilik için ilk sigortalı olunan tarihte malul sayılacak derecede engelin olmaması,maluliyetin çalışma hayatı sürecinde oluşması gerekmektedir.

Ufuk net olarak yazmış ama, ben de gözden kaçmasın diye altını çizmek istedim: Yok böyle bir şey! İster doğuştan olsun, ister sonradan olsun, ister sigortalı olduktan sonra olsun, ister önce olsun, fark etmez. 5510 sayılı yasanın 28. maddesi çok nettir. %40 ve üzeri rapor varsa, sigortalılık süresi ve prim de tamamsa, emeklilik hak edilir. Nokta.

Üst Alt