Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bagkurdan hizmet dökümü istedim ama veremeyeceklerini söylediler!?

cemil47

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
5
Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar 1991 kendim kurduğum işyerim de çalışıtim devlete vergi mide veriyordum bazı nedenlerden dolayı işyerini kapatım ama çıkış tarihi hatırlamıyorum 57 yaşındayım engeliyim bağkura baş vurdum hizmet dökümü istedim bana dedilerki şu an hizmet dükümünüzü veremeyiz askıya almışız ancak vere bilmemiz için esnaf ve sanatkarlar odasına bir form var doldurup bize getireceksin yada hemen emekli olmanız için ortalam bir rakam para söylediler bu parayı getirip hizmetinizi çıkarıp emekliye ayrılacaksın yoksa başka türlü hizmet dökümü belirtemeyiz gibi başında salı verdi arkadaşlar belirttiğim durum nasıl bir yol izlemem gerekiyor yuzde55 engeliyimde herkese iyi foralr dilerim.

cemil47

Ne kadar hizmet sürenizin olduğunu vermelerinde nasıl bir mani olabilir anlamadım! Hangi tarihlerde ne kadar prim yatırdığınızı öğrenmekten daha doğal ve kolay ne olabilir ki! Kaldı ki bu bilgi zaten www.turkiye.gov.tr sitesinden de görülemiyor mu?

OturanBoğa

Zaten e-devlet üzerine girerek öğrenmey çalıştım ordada bir hizmet dükümüm gözükmeyince ssk ya gitim ordada ilk sayıfada belirttiğim gibi sonuç alamadım yalınız amcam emekli olunca başına gelen aklıma geldi benim durumum aynısı takriben 15 yıl çalışmıştı emekli ola bilmek için başvuruda bazı çalıştığı tarihler usulsüzlükten başka bir bayana satarak emekli olmuştu benimde hizmet durumum aynı şekilde olması ne malum olmasın Türkiye'de herşey olabiliyor bu duruma dilekçe vererek şikayet edeceğim son çarem budur sanırım

İşyerinin olduğu il SGK müdürlüğü dilekçe ver belki ; sisteme kaydı yapılmamış olabilir o zaman. Arşivden çıkarırlar yada o dönem muhasebe işine bakan MUHASEBECİNLE konuş, bol şanslar

cemil47

Merhaba,sorunuza soru ile cevap vermek istemiyorum ama sıkıntınız hakkında bir tahminim var.Sorumu yanıtlayabilirseniz ve de cevabınız evet olursa size anlatmak isterim.Sizi boşa yormak ve kafanızı bulandırmak istemiyorum.

Sorum;1991 yılında kendi kurduğunuz şirket dönemde aktif çalışam süresi içinde bir kısım zamanda veya şirketin bütün çalışma hayatı süresince kendisi 4A-İşçi statüsünden bir göstererek mi sigorta primlerinizi yatırdınız ?

Saygılar.

Hayır hocam vergi veriyordum fakat prim borcumu vermiyordum toplu para verip borcumu kapatıp bu sekilde emekli olacağımı düşündüm fakat bağkur neden hizmetimi neden aciklanamayip buna gercekten şaşırıp kaldim

Son düzenleme:
cemil47

2018 yılında SGK bir genelge yayınlamış.Bu genelge kendine ait işyeri veya bir işyerinin yasal ortağı olup,aynı işyerinde 4A-İşçi statüsünde kendini sigortalı çalışan göstererek bu şekilde SGK primi yatırılan kişilerin sgk primlerini 4A-İşçi statüsünü iptal edip 4B-Bağkur primine uygun ise çeviriyor ,uygun değil ise tamamen iptal ediyor.

Siz SGK primleriniz ilgili dönem içerisinde 4B-Bağkur gösterdi iseniz ifa etmek hakkınızın bu konuyla bir alakası olmadığını anlıyorum.Ancak 4B-Bağkur primlerinizi incelediklerini veya doğrulaklarını tahmin etmek mümkündür.

Saygılar.

Üst Alt