Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BAĞKUR'dan ihya yaptım şimdi eksik günün var diyor SGK!?

Hakan namsal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar ben eşim hakan adına yazıyorum ismim gül
01.07.1995 girişli doğum yılı 13.01.1977 sgk dan 2823 günü var bağkur borçları vardı ihya yaptık 2240 gün ordan eklendi (2011-2017 arası.)toplam 5063 günü oldu.Eşim PANKREAS CA hasta olduğu zaman rapor adık 2019 yılında %70 ayrıca bu formdan aldığım haberlerle vergi indirimine başvurmuştum oda %70 süresiz gelmiş evisten yeni gördüm dosya numarasına 2019- yazıp gib de elle yazdıkları dosya numarasını giriyormuşsun onu da sizden öğrendim sağ olun. sgk ya emeklilik için başvurdum şimdi bana eksik günün var 619 gün daha çalışman lazım diyor 3,5 sene kuralı falan diyor . Bağkura yolladı oda olursun hastaneye sevk edicez tekrar rapor çıkarıcaksınız diyor bende yıldım tabi napalım bağkurdan emeklilik kötü birşey mi
hakanda çalışamam diyor şeker hastası da oldu otomatik olarak asabiye bağladı tedavisi de halen devam ediyor akciğerlere atladı kemiklere sıçradı ben bu adamı nasıl emekli ederim sgk dan emekli olamazmıyız sizce?

şu anki mevcut şartlarınızla bağkurdan emekli olabilirsiniz,ama dedikleri gibi tekrar sevk ve sil baştan rapor süreci var.

en son prim günlerinin tamamı bağkur mu ? ve 1261 günden fazla mı ? 2017 den sonra sgk primi ödediniz mi ?

1995- 2011 arası sgk 2011 -2017 arası bağkur 2017 den itibaren 641 gün sgk var

620 gün daha sgk primi ödeyip sgk dan vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz yada mevcut prim günleriniz ile bağkurdan emekliliğinizi isteyeceksiniz bu durumda da dediğim gibi sizi takrar hastaneye sevk edecekler.

bağkur maaşları çok mu düşük sgk göre teşekürler cevaplarınız için

sgk - bağkur arasında emeklilik maaşlarında eskisi gibi çok bir fark olduğunu sanmıyorum,kesin bilgi sahibi olan arkadaşlar cevap verecektir.

diğer taraftan 620 gün sgk ödeyip sgk dan emekli olursanız şöyle bir dezavantıjınızda olacak,ödediğiniz her aylık asgari prim mevcut maaşınızı 5-10 tl arası düşürecek.

Mevcut şartlarınızla 16 yıl 3760 gün sgk dan vergi indirimli emeklilik için yetiyor.

3760 - 2823 (mevcut sgk gününüz) = 937 gün eksik kalırdı

keşke bağkuru maksimum 937 gün borçlansaydınız (yapılabilirmiydi emin değilim)

o zaman son 1261 gün sgk şartına girmez, şu an vergi indirimli emekli olabilirdiniz.

zaten bunalıma girdim:)hakan hemen emekli olucak sanıyordu Bağkur borcunun hepsini ödemek gerekiyor kısım kısım kabul etmiyorlar ama.

1261 gün şartı neymiş ki ya

Son 7 yıldaki ödenmiş primlerinize bakılıyor,hangisi 1260 günden fazla ise o statüden emekli oluyorsunuz.641 olan sgk günlerinizi 620 gün daha sgk ödeyip 1261 güne e tamamlamanız gerekiyorki sgk dan emekli olabilesiniz.bağkuru ödemeyip 937 gün daha sgk ödeyipte emekli olabilirdiniz,zaten şu durumda sgk için 620 gün ödemeniz gerekecek,arada çok fark kalmıyordu,en azından bağkura ödediğiniz para cebinizde kalırdı :(

vah vah sorma kardeş ben ne ettim. bari bağkurdan emekli olalımda bir an önce olmuş olsun çok sağol

Şu durumda en mantıklısı bir an önce sgk ya gidip bağkurdan emeklilik için hastaneye sevkinizi istemek gibi duruyor

evet öyle görünüyor şu durumda hastane yolları bizi bekler teşekkür ederim

Üst Alt