Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan malulen emekli olacağım. Daha önce aralıklarla ssk'da çalışmışlığım var..?

şizo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
malulluk maaşım hesaplanırken ssk'da çalışırken ödediğim primler de hesaplamaya katılır mı? Ortalama malul maaşım ne olur?
ssk başlangıç tarihi : 1 eylül 1995, toplam 899 gün, 9.607, 86 tl
çiftçi bağkuru başlangıç tarihi : 1.7. 2007, 6 yıl 11 ay 3 gün, asgariden prim yatırıldı.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

henüz olmadım ama işlemleri başlattım.

bence malulen olmayınız derim çünkü düşük maaş alırsınız.

ortalama bir şey söyleyebilir misiniz?

600-650

yarın bir gün yaşlandığınızda bu ücret size yetmez . siz beni dinleyip biraz daha sabrediniz derim

yüzde 70

arkadaşlar bu konuda söyleyebilecek başka bir şeyi olan yok mu?

3400pirim gunun var .bu sayiyi 3760 a tamamamlaya bilirsen 70 lik raporla erken emekli olursun

erken emekli olabilmek içinde vergi indirimi almak zorundasınız. eger vergi indiriminiz varsa geri kalan 1 yıl daha çalışıyor gözükerek vergi indiriminden emekli olup yaklaşık 900 yada 950tl masaş alırsınız

Bende tarim bakurundan malulen emekli oldum 450-480 maas var .senin pirim benden fazlaa benimki 2070gun . Ayrica malul emeklide elin kolun bagli resmi olarak calisamassin yani uzerine tarimla ilgili ekim arazi gostermemen gerek

Yerinizde olsam 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olurum. Bakınız şartları tabloda mevcuttur.
bagkur.PNG

sayın officer, yasaya baktım fakat başka şartlardan da bahsediyor. malullük primi, v.s gibi. ben bunların hiçbirini yatırmadım. şimdiden sonra ne yapabilirim.

sarı kanarya, vergi indirimi dediğiniz şey nedir?

tarım bağkuru'ndan önce ödediğim ssk primlerinin hiçbir katkısı yok mu malul maaşının hesaplanmasına?

malulluk primi denilen şey standart sigorta primidir.

Bağkur statüsünde emekli olacağınız için vergi indirimi ile bir işiniz olmayacak.

Emeklilik hesaplaması yapılırken ssk + bağkur + askerlik borçlanması vs. her şey toplanır.

Malulen emeklilik başvurunuz durumunuz maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirmediği gerekçesiyle reddedilirse, aşağıdaki tabloya göre primlerinizi 3960'a tamamlayıp 28. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliğine başvurursunuz.

bagkur.PNG

Çok teşekkür ederim Sayın OturanBoğa, konu kafamda şimdi netleşti.

Sayın Oturanboğa, aklıma bir soru daha geldi. Eğer malulen emekli olursam, ilerde bundan vazgeçip erken yaşlılık emekliliği için prim günüm yettiğinde başvurabilir miyim?

Erken yaşlılık emekliliğinde daha yüksek maaş alınacağını duydum da o yüzden sordum.

Hayır hayır, emekli olmuşsunuz, maaşa devam...

Üst Alt