Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan malulen emekli oldum. SSK'dan Yaşlılık emekliliği daha mı iyi olurdu?

GöK BiLGe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.A benim sorum şu:

ilk ssk girişim 1990 yılı 620 gün sgk
sonrasında 13 sene 9 ay 8 gün bagkur
daha sonrada 165 gün ssk primi yatırdım.

böbrek naklinden malulen emekli oldum .Toplam 16 yıl 9ay gibi bi primim var..şu an ek lerle beraber toplam 890 tl maaş alıyorum..
ve son 165 günü ssk olmasına ragmen maaşım 4a dan yani ssk dan baglandı..

normalde vergi indirimi alıp engelli emeklide (erken emekli) olabilirdim. .engelli emekli olsam maaşım gene ssk dan baglanır mı... maaşımda bi artış olur mu..?

bilgi olan arkadaşlar varsa bilgi verirlerse çok memnun olurum..

SSK statüsünde emekli olabilmek için son 2520 primin fazlası yani 1261'i ssk statüsünde olmalı.

Ve, bağkur geçmişi olunca emekli maaşları düşük olur. Bu konuda elinizden bir şey gelmez maalesef.

şimdi oturanboga ben o konuyu biliyorum ..ama zaten ben ssk dan emekli olmuşum..yani maaşım bagkur degil ssk dan ödeniyor..4a statüsünde...benim demek istedigim o degil...benim prim gün sayım zaten erken emeklilik içinde yeterli...bir iki ay ssk primi yatırıp vergi indirimi alsam engelli emekli olsam maaşımda yükselmemi yosa düşüşmü olur...hangisi maaş açısından avantajlı...

BAĞ-KUR dan sonra 165 gün olan ssk priminizi 1261 güne tamamlamadan ssk şartlarına göre emekli olamazsınız..
İlla ssk dan emekli olmak istiyorum maaşım yüksek olsun diyor iseniz ssk primlerinizi 3,5 yıl yüksekten ödemelisiniz ki maaşınız yüksek olsun..

Bu saatten sonra maaşınızı yükseltmenizin hiç bir makul yolu yok.

Üst Alt