Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan malulen emeklilik konusunda bilgi talep ediyorum..?

isg

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
abimin 2006 haziran ayından bu güne toplam 10 yıl 5 aydır bağkuru devam etmekte ve 3750 gün de primi var.
kendisi şizofreni, bir kaç kez hastanede yattı şok tedeavisi gördü askerlikten de heyet raporuyla da muaf oldu vs. kısacası

şimdiye kadar hiç bir işte çalışmadı ve ailesi tarafından bakılıyor. malulen emekli olması için ihtimal var mı ne yapmamız nasıl
yol izlememiz gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim

isg sgk gidip hastaneye sevk almanız gerek malulen emeklilik için elinizde ilaç raporları ve hastanedeki y atışını ve tüm belgelerle sevk alacağınız hastaneye götürüp doktora gösterin

bagkur.PNG

öncelikle geçmiş olsun

üstteki umut arkadas gibi bir kaç arkadasın yonlendirmesiyle sgk ya gittim sağolsun hiç nasıl olur ne olur denmeden hastaneye sevkettiler zorlu bi hastane maratonu sonrasında %80 rapor aldım daha sonrasında askeriyeden elverişli değildir raporumun fotokopisini aldım bir kaç prosedürle 4 ay ugrastım sonunda verdim kağıtları, sonuç olarak 15 yıl ve 3960 prim günü istedi ve red edildi

kısacası abinizin prim sayısı sigortalılık günü benimkine benziyor

yanlış yönlendirmek istemem ama prof bi yardım alın benim gibi uğraştığınızla kalmayın

Merhaba arkadaşlar
İsmim Hakan
Malülen emeklilik konusunda sizde bilgi edinmek istiyorum mümkünse
1997 SSK girişliyim
Toplamda 3524 gün sayım ve 115.000 TL primim var.
bir faydası olacağını düşünmüyorum ama Lisans mezunuyum ön bilgi mahiyetinde yazdım
2004 yılında geçirmiş olduğum lenfoma yüzünden %80 raporum var 3. nüks yüzünden 2011 yılında ilik nakli oldum.
Raporum sürekli olarak verildi ama ağır özürlü değilim.
Çoğu yerde 15 yıl 3600 gün yazılırken yukarıdaki yazıda 15 yıl 3960 gün yazınca tereddüt ettim.
Öncelikle emekli olabilir miyim bunu soracaktım ayrıca olduğumu var sayarsak ortalama ne kadar maaş bağlanır
şimdiden teşekkür ederim

isg

Malulen emeklilik için ilk sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek düzeyde işgücü kaybının bulunmaması gerekir. Yani, 2006'da maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirecek şizofreni olmamalı ki 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olunabilsin. Eğer durumun bu şartlara uygun olduğunu düşünüyorlarsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirler.
Eğer "ilk sigortalı olduğunda da maluldü" diye başvuruyu reddederlerse, o zaman yukarıda Harun- arkadaşımızın aktardığı cetvele tabi olarak 5510/28'e göre erken Yaşlılık Emekliliğinden yararlanacaklar

antidote07

Sizin için 3600 gün geçerli. Çünkü siz 1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve emekliliği ssk statüsünde gerçekleşecek, 1. derece vergi indirim hakkı olan birisisiniz:

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

o boga 2006 sigorta girişi var şahsın maluliyeti gerektirecek düzeyde oldugunu nerden bilecek şahıs raporu falan yok şahsın şartlarının uygun oldugunu nasıl bilecek şahış cvp verirrseniz sevinirim

oturanboğa hocam güzel izah etmiş;

sonuç benimki gibi olabilir istediği oranda rapor alsa bile askerlikten muaf olduğu için ilk sigorta olduğu zaman maluldu derler ve yaşlılık emekliliğine bağlarlar

Harun-

Merhaba Harun Bey,
% 80 raporum rahatsızlığımın 3. nüksünden dolayı herhalukarda var.
Askerliğimi 2003 yılında Hakkari'de yedek subay olarak yaptım ama askerliğimin son ayında ilk teşhis konduğu için çürüğe ayrıldım malesef
bu durumda emekliliğim konusunda bir değişiklik olur mu?

teşekkür ederim kardeşim bilgin için

Üst Alt