Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurdan malulen emekliyim. Başka maaş alabilir miyim?

cemil.tr

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
iyi günler ben 3.5 sene önce kaza geçirdim bağkurdan malulen emekli oldum 584 tl ve ayrıca eşimde evde bakım parası alıyor 570tl ama takdir edersinizki yetmiyor ev kira çocuk var hayat şartları zor ben birkaç kişiye sordum sakatlık maaşı falanda alabilirsin dediler ama net bir bilgi yok burada bilgisi olan çok olduğu için buraya bir danışıyım dedim ben başka maaş alabilirmiyim acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Kurumlardan emekli maaşı alanlar 2022 yasasından faydalanamaz..

arkadaşlar ben 3,5 senelik of liyim bağkurdan malulen emekliyim bende sürekli iş göremezlik maaşı alabilirmiyim çevremdekilere sordum hatta sigorta müdürlüğüne abim sormuş çift maaş alamaz demiş doğrumudur

Sürekli iş göremezlik geliri ancak iş kazası söz konusu ise bağlanan bir gelirdir.

bülent bey zaten benimkide iş kazası zaten kaza geçirdiğim şirketle mahkemeliğiz

O zaman siz malulen emekli değilsiniz, Sürekli İş Göremezlik Geliri alıyorsunuz...

Rapor oranınız kaç?
Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Toplam sigorta prim gün sayınız?
Primleriniz SSK'lı olarak mı yattı?

Rapor oranınız kaç? =%90
Doğum tarihiniz?=1979
İlk sigortalı olduğunuz tarih?=1995
Toplam sigorta prim gün sayınız?=3016
Primleriniz SSK'lı olarak mı yattı?= 1995-1999 arası SSK 2001-2007 arası BAĞKUR olarak yatırılmıştır.ve ben bağkur sitesine baktığımda malulen emekli olarak yazıyor bu kesin yani ben malulen emekliyim bu sonuca göre ben sürekli iş göremez maaşı alabilirmiyim nereye başvurmam lazım hangi evraklar gerekli ayrıca %90 lık engelli raporumda da sürekli ibaresi var yani raporum süresiz

İş kazasını işyerinizde mi geçirdiniz? O zaman iş kazası olduğuna dair tutanak tutuldu mu? Maluliyet oranında iş kazası söz konusu olduğunda 1 ekim 2008 tarihinden önceki mevzuatta da sürekli iş göremezlik geliri bağlanıyordur diye biliyorum... (Ekim 2008'den sonra iş kazası geçiren 4b'lilere zaten bağlanıyor)

Tahsis numaranızın son rakamına göre anlaşılıyordu malulen emeklilik aylığı mı yoksa sürekli iş göremezlik geliri mi alındığı. Sizin tahsis numaranızın son rakamı nedir?

cemil.tr,
1995-1998 yılları arasında ssk lı iken mi geçirdiniz kaza iş yeriniz ile mahkemelik oldum demişsiniz. Bağkurdan ise malulen emekli olmuşsunuz.
Ben şunu anlıyorum ssk lı iken iş kazası geçirdiniz ve işveren ile mahkemelik oldunuz bu süre zarfında bağ-kur a prim ödediniz ve malulen emeklilik şartlarını tamamlayarak malulen emekli oldunuz doğru mudur.

ben kazayı 2007 de geçirdim arkadaşlar baştada belirtmiştim 3,5 senelik of liyim diye yani bağkurluydum kaza geçirdiğim esnada ve ben bağkurdan malulen emekliyim bunun tartışması yok kesin olan bu ben davayı kaza geçirdiğim şirket için açtım ben teknisyen olduğum için onların fabrikasında kaza oldu

Cemil ,
Siz kurum dışı kaza geçirmişsiniz zaten o esnada bağ-kur lu olduğunuz için kurumdan malulen emekli olmuşsunuz ve maaşınız bağlanmış. Kazanın olduğu iş yerine karşıda dava açmışsınız o davanın sonucunda sadece iş yerine ceza kesilir.Belki size de bir ödeme yapılabilir toptan ve tek ödeme.Bu kaza sonucunda size Devletten her hangi bir maaş bağlanması söz konusu değildir.
Siz zaten maaş hakkınızı kullanmışsınız ve bu hakkı kazandığınız için başka hiç bir şekilde devletten 2022,İş görmezlik maaşı bağlatamazsınız...

cevaplarınız için çok teşekkürler istediğim cevabı aldım ssklı ya var bağkurluya işgöremezlik yok sağlık olsun

Üst Alt