Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan mı SSK'dan mı emekli olacağım?

dogana

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Bir çok konuyu okumaktan kafam iyice karıştı. Durumumu şöyle açıklayayım.

1.1.1999 tarihinde ssk lı olarak işe başladım.
Daha sonra 6 sene bağkur ödedim.
Sonra ssklı olarak devam ettim.
Son 1,5 yıldır tekrar bağkurluyum.

Engelli emeklilik için sgkdan bilgi edinmeye çalıştım ve sgk görevlisi prim ve sürelerin yeterli olduğunu istersem başvuru yapabilecegimi ve engel oranını tespiti icin hastaneye sevkedebileceklerini söyledi. Ben de işlemleri başlatalım o zaman dedim. Bana Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi adı altında bir belge ve askerlik şubesine onaylatılmak uzere bir belge birde dilekce verdi.
Fakat bana verdigi Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesindeki TAHSİS TALEP ÇEŞİDİ alanında Malulen Emeklilik yazılı olarak verdi. Ben de malulen emeklilik istemedigimi engelli emeklilik istedigimi ısrarla belirttim. Memur ısrarla bu belgenin gerektigini soyledi.
Emin olmak icin alo170 e sordum orası ise "Öncelikle vergi dairesine gidip vergi indirim belgesi aldıktan sonra sgk ya muracaat etmem" gerektigini soylemesi üzerine işler iyice arap saçına döndü.

-Ben son yedi senedir ssk ödedim sadece son 1.5 yıl dır bağkur ödüyorum. SSK lı olarak emekli olmam gerekiyor galiba.
Bu durumda vergi indirim belgesi gerekiyor, fakat şu an bağkurluyum.

-Kafam iyice karışık vaziyette bir yol gösteren olursa çok memnun olacağım.
Teşekkürler.

sen onu bunu boşver [FONT=Helvetica]vergi dairesine gitmene gerek yok kişisel olarak devlet hastanesine gidip tüm haklardan yararlanmak için vergi indirimi için sağlık raporu almak istiyorum diye başvurun onlar seni 6 branşa yollayacak kulak burun boğaz/psikiyatri/göz/dahiliye/hariciye vs muayene oluyorsunuz tüm tetkiklerden sonra heyete girip sonucunu alıyorsunuz yüzde 40 ve üstü çıkarsa hemen maliye defterdarlık başvurup vergi indirimi için ankaraya onaylatıyorsunuz ankara onayladıktan sonra elinizdeki vergi indirim kağıdını sgkya gidip emekliliğiniz isteyebilirsiniz kolay gelsin geçmiş olsun[/FONT]

Merhabalar;
Bu gün vergi dairesi ile görüştüm ve dedilerki "Kardeşim sen şirket ortağı olarak bağkurlusun dolayısı ile vergi indirimi alabileceklerin icinde degilsin bundan dolayıda vergi indirimi için başvuramazsın". Ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler.

Merhabalar;
Çözüm olarak şöyle bir yol önerdiler. Bağkurlu olarak aynı zamanda başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışabilecegimi bu şekilde bir uygulama ile 10-15 gün sigortalı olarak gösterilebilecegimi bu şekilde vergi indirimi için başvuruda bulunabilecegimi söylediler. Acaba başvuru sonrası 10-15 gün sonra sigortalılıgımı sonlandırmamda bir mahzur varmı yoksa vergi indirimi başvurusunun sonucunu beklemelimiyim.Teşekkürler.

dogana
vergi indirimi için maliyeye müracaat ederken mutlaka sgk li olman gerekiyor müracaat kabul olduktan sonra vergi indiriminin sonucunu beklemeden sgk 'yı sonlandırmanda bir sakınca yoktur

Ayrıca son 1,5 yıl bağkurlu isen senin emekliliğin SSK dan olur, yasa geriye dönük en son 3,5 yıl bir fiil kayıt şartına göre senin 1,5 yılın bağkurda yani emekliliği ssk dan olursun

@dogana

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik işlemleri de o statüde olur. Sizde ssk fazla olduğuna göre vergi indirimi hak edip öyle emeklilik talebinde bulunmalısınız.

Sigortalı çalışan olarak sigortalı iken sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuracaksınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecekler. Hastaneden rapor aldığınızda işten çıkışınız yapılabilir. Süreç sonunda vergi indirimi hak ettiğiniz iş yerinize yazı ile bildirilir. Bu yazı size emeklilik hakkı da sağlar.

Sonra sigorta müdürlüğüne gidip sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvurabilirsiniz. Rapor oranınıza bağlı olarak emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Merhabalar;

Şimdi acaba hatamı yaptım diye düşünmekteyim. Şöyleki kendim hastaneye başvurdum rapor için ayın 18 inde raporumu alacagım ama halihazırda sigortalı degilim. Rapor aldıgım zaman sigortalı olmak zorunluluğu varmı. Ben rapor aldıktan sonra rapor sonucuna göre sigortalılığımı başlatır raporumla vergi indirimi başvuruda bulunurum diye düşünmüştüm.

Umarım hata yapmamışımdır.

@dogana

Aslında siz yanlış yapmadınız. Raporu ne zaman alırsanız alın, vergi indirim başvurunuzu ne zaman yapmış olursanız olun, sigorta başlangıcınız ne zaman olursa olsun, vergi indirim hakkı elde ettiğinizde sgk hiç bir şeyi sorgulamadan emeklilik için onay vermelidir. Ama son zamanlarda bir işgüzarlık görüyoruz, o da şu: sgk çalışan statüsünde sigortalı olduktan sonraki tarihte raporun alınmış olması şartını arayabiliyor!

Bunun ne yasa ile ne akılla bir ilgisi var. Belli ki o işlere bakan bir memur kafasına göre bir yorum yapmış ve vatandaşa nasıl bir eziyet çektirdiğinden bihaber böyle bir dayatma yapmaya çalışıyor. Ama bunun hiç bir dayanağı yok!

Bence hiç dert etmeyin siz bunu. Raporunuzla vergi indirimine başvurun, sonra da emeklilik için süreci işletin. Tıkanırsanız bir yerde o zaman üsteleriz.

Merhaba arkadaşlar bugün itibari ile vergi dairesine indirim başvurumu yapmış bulunmaktayım.Bakalım ne zaman sonuçlanacak. Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

Merhabalar arkadaşlar ilçe vergi dairesine yaptıgım başvuru ve evrakların il vergi dairesine ulaşması ve işlenip ankaraya gönderilme işlemi tam bir ay sürdü, yani 2 gün önce ankaraya gönderilmiş evraklar bir aylık süre normalmi bu işlem için.

Merhabalar; 27 Eylul itibari ile başvurum ankaraya ulaşmış. Şu an kurulun verecegi kararı beklemekteyim.

Merhaba arkadaşlar .. %45 süreli olarak giden raporum Ankaradan %45 sürekli olarak geldi ve bugun itibariyle emeklilik dilekçemi verip, işlemlerimi başlattım, inşallah hayırlısı ile sonlanır. Bu süreçte çok yardımını gördüğüm engelliler.biz ailesine gönülden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar;

Sgk nin evrak izleme sayfasından baktıgım kadarıyla en son evrakın konusu olarak "YAŞLILIK AYLIĞI BAĞLANDI" şeklinde 22.12.2017 tarihli bir evrak var. Bu aşamadan sonra işlemler nasıl ilerliyor bilgisi olan varmıdır?
Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar; 2017 7. ayda başladığım rapor alma ve emeklilik başvurum 17.01.2018 tarihi ile ilk maaşımı almamla nihayete ermiştir. Toplam 6 aylık bir süreç sonunda sonuca ancak ulaştım. Bütün bu aşamalarda yardımcı olan başta OturanBoğa olmak üzere yardımını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Mutlu günler dileğiyle.

Merhaba dogana

Emeklilik için başvururken bağkurluydun galiba. İşyerini kapatman gerekiyor mu?

dogana...hocam öncelikle hayırlı olsun emekliliğiniz...27 eylül itibari ile ankaraya ulaşmış derken tam tarihi nasıl öğrendiniz,bizzat telefonmu açtınız ankara maliye ye??...teşekkürler..

dogruluk

Sigortadan çıkış yapıp sonra sosyal güvenlik destek primi ile yeniden ödemeye başlamanız lazım. İşyeri kapatmaya lüzum yok

Merhaba dogana

başvururken bağkurluydun. Ama vergi dairesi SSK lı olman lazım demişti. Sonradan problem çıktımı? Yoksa bağkurlu olarak mı başvurdun vergi indirimine?

@dogana Hayırlı olsun. İnşallah ilk başvuru tarihinde sonraki maaşınızı toplu alırsınız.

@OturanBoğa Bülent bey bir memurun işgüzarlığını koca ülke uygulamaz. Aslında mevzuat bilmemezliğe birde yanlış yönlendirme eklenince tıkanma oluyor.

Engelli erken emeklilik sürecinde SSK lı ile bağkur lunun uygulaması gereken prosedür farklı birde sürece malulen emeklilik yolunda girince daha da farklı oluyor. Mesela herkes son 7 yılda fazla prim hangisinde ise orda emeklilik başvurusu alınır diye memura verip veriştiriyor oysa malulen emeklilik başvurusunda son 7 yıl şartı yok başvuru yapıldığı an kaydın nerde ise orda alınır.

İsterse 1 gün önce geçmiş olsun. Ayrıca bağkur engelli erken emeklilik için vergi indirimi alma şartı da yok. Memurların işi yokuşa sürdüğüne katılıyorum ancak koca devlet yönetmelikleri , mevzuatı bir kenara bırakıp Anadolu'nun bir kazasında bir memurun keyfi ile yönetilmez. Saygılar.

[FONT=sans-serif]Merhaba dogana[/FONT]

[FONT=sans-serif]başvururken bağkurluydun. Ama vergi dairesi SSK lı olman lazım demişti. Sonradan problem çıktımı? Yoksa bağkurlu olarak mı başvurdun vergi indirimine?[/FONT]

[FONT=sans-serif]dogana Hocam , birde başvururken hangi evrakları istiyorlar[/FONT]

Üst Alt