Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan önce engelli olmadığım için emeklilik başvurum geri çevriliyor!?

batuhansena

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam benim bir sorum olacaktı arkadaşlar

benim 2000-2012 arası bağkurum var
2012 yılında malulen emeklilige başvurdum. hastaneye sevk ettiler hastane %71 agır engelli olarak rapor verdi. koyulan tanı nörojen mesane
evraklar bölge sgk ya gitti red geldi sonra bana itiraz edebilirsin dediler ettim ordanda red geldi
mahkemeye ver büyük ihtimalle kazanırsın dediler uğraşmadım. gelen yazı ise tüm vucut fonksonlarının %60 kaybetmedigine karar verilmiştir.

ben şuan çok çaresiz kaldım.erken emeklilik için başvuru yapmaya gittim bana denilen sen bağkurlu olmadan önce engelli degilsin faydalanamazsın. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

Tamamen bağkur'Un memurlar eliyle yaptığı akıl dışı yorum! Sözüm ona 5510 sayılı yasanın 28. maddesinin şu fıkrasına dayanıyorlar:

Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalığı veya engelliliği bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

Oysa devamındaki fıkra ayrı bir konudadır ve sizin emekliliğinizde "önceden malul olmak" gibi bi saçmalık barındırmaz:

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar.

Bağkur'un mantığı doğru olsa, sonradan sakatlanan hiç hiç hi bir sakat erken Yaşlılık emekliiğinden yararlanamaz!

Siz umursamayın o memurları ve başvurunuzun 28. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliği statüsünde işleme konmasını isteyin.

OturanBoğa
Yukarıda verdiğiniz kanun maddeleri çıktı çıkalı belki 50 defa tekrardan okudum,ve her seferinde bu maddelerden büyük çıngar çıkar dedim. Bu duruma uygun olup sorun soran kimseye de kesin cevap vermedim.
Bu maddeler sanki durum muallakta kalsın,ne yöne çekersen o yana gitsin diye konulmuş.
Hiç bir uygulamaya bakmadan direkt bu madde okunduğunda memurun yorumuna katılmamak elde değil.
Maddeden anlaşılan şu; ''Bağkur'da aslolan malulen emekliliktir,raporu %60 dan yüksek olup da sigorta girişinde de malul olduğundan malulen emeklilikten faydalandırılması mümkün olmayanlar ile rapor oranı %40 - 59 arası olanlar için erken emeklilik hükümleri uygulanır'' benim anladığım bu.

Üst Alt