Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan ortalama ne kadar maaş alırım?

GokhanBaksi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Üsküdar devlet hastanesinden %83 rapor aldım. Fakat Bağ-kur un sevk ettiği e.a.hastanesinden alacağım raporun geçerli olacağı için yeniden heyete gireceğim. Şu ana kadar 3 bine yakın ödenmiş günüm var.
Bağ-kurdan yanlış hatırlamıyorsam 4400 civarı güne tamamlamam durumunda emekli olabilirsin dediler.

Silinmiş günlerimi ve askerliği borçlanırsam süre tamam oluyor.
Şimdiye kadar hep asgari tutar ödendi. Sizce tahmini ne kadar maaş alabilirim?

Annemin babamdan dolayı dul ve yetim ayligi aliyor.

Raporuma ağır engelli şartı eklenmesi durumunda anneme maaş bağlanır mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

800-1000 TL Arası maaş alabilirsiniz zaten engelli maaşları düşük oluyor bir de bağkur ssk dan düşük oluyor maaş olarak

Annenizin evde bakım aylığı alabilmesi için ilk şart ağır özürlü ibaresi evet

İkinci şart birlikte yaşıyor olmanız doğal olarak

Üçüncü şart ise eve giren gelirler toplamını evde yaşayan kişi sayısına böldüğünüzde asgari ücretin 3/2 sini geçmemesi gerekiyor geçerse alamaz.

Bu gelirlere, eğer size de emekli maaşı bağlanırsa bu da dahil yani annenizin maaşıyla sizin maaşınızın toplamı evdeki birey sayısına bölündüğü zaman ortalama 900 tl yi geçmeyecek kişi başı.

Bu hesaba göre 1800 günden malülen emekli olan bir kişi 500 liradan fazla maaş alamaz gibi geliyor bana..

Miktar konusunda ne desek boş hocam 600 lira alıyorum diyen de vardı 1000 tl alan da vardı fakat belki devlet alt limit belirlemiştir her halikarda 800 1000 tl almanız gerekiyor en sağlıklı bilgiyi sgk dan alırsınız.Belki burda da miktar verebilecekler vardır.Selamlar...

Bağkur işlerine bakan emeklilik servisinde kalan fark icin ortalama 32.000 tl ödenmesi durumunda erken emekli olabilirsiniz fakat 1800 günden de malulen olabilirsiniz dediler. Kendilerine her ikisinden ne kadar maaş alırım diye sordum fakat biz cevap veremeyiz diye yanıt aldım. Nerden net bilgi alacağımı bilmiyorum. Maalesef kamu kurumlarında sırtını devlete dayamış yan gel yat osman tiplemelerinde bir sürü toplama insan azımsanmayacak kadar memur var. (Neyseki yeni nesilde düzgün insanlar geliyor. Bir o kadar da kaliteli memurlar var)
İçimden "be memur arkadaş 32.000 tl para yatırman gerek diyorsun peki de eğer 100 200 lira fazla alacaksam ne gereği var onca para ödemeye.. Bir bilgi ver de değer mi değmez mi ? Ben o parayı geri alabilecek kadar yıl yaşayacak mıyım bi söyle de muhasebe yapayım..
Muhtemelen net bilgi için ya istişare ye yatmak ya da tv deki zahide yetiş, nihat hatipoğlu na sormak gerek herhalde..

Aynen öyle malesef ama işte malülen emekli olmak da benim yorumuma göre erken emekliliğe göre zor.Erken emeklilikte ağır özürlü olma şartınız yok mesela.Veya kabul edilip edilmemesi yönünde de farklılıklar olabilir malülen emeklilik talebiniz kabul görür ya da reddedilebilir.Onun dışında hesaplamalar neye göre yapılıyo bilmiyorum ama herkesin aldığı farklı heralde kafalarına göre birşeyler yapıyorlar diyesim geliyor.İtiraz edebilirsiniz tabi ama o da ayrı bi kaos :).Allah kimseyi devlete bile muhtaç etmesin diyeceğim o.Keşke sağlıklı olsaydık da bunlarla uğraşacağımıza kendimiz daha fazla kazansaydık.Ama o da takdiri ilahi.Fark olsa bile ssk dan az olacağı için yine dediğiniz gibi en fazla 100-200 lira fark alırsınız ama yine de ben ödediğiniz prim gününden emekli olmanızı tavsiye ederim.Malülken kendi üstünüze dükkan vs açamazsınız aylığınız kesilir.Dediğim gibi prim gününden emekli olunca ağır engelli olarak geçmek zorunda değilsiniz.

Bağkur'dan emeklilik

merhaba üniversite hastanesinde heyete girdim rapor sonuçları Ankara'dan geldi SSK'dan %40 olarak emekliye hak ettik bugün işlemleri yaptım benim 2500 SSK primim var 95 girişliyim 10 yıldır bağkurluyum toplam 5230 olduğunu söylediler maaş ortalama 550-600 arası bir maaş olacağını söylediler çok şaşırdım bu doğru bilgi midir acaba. Hiçbir sosyal hizmeti olmayan bir engelli bile 3 ayda 1700 maaş almaktadır 19 yıl prim ödedim nasıl gecinilir maaşla bu doğru müdür bilgisi olan arkadaşlar tavsiyeniz ,tahmini olarak ne maaş alabilirim Bilginiz var mıdır Şimdiden teşekkür ederim...

Hasan53

Maalesef, 1 ekim 2008'den sonra çıkartılan yasa ile emekli maaşları inanılmaz düştü ve her geçen gün de düşmeye devam edecek.

Sizin maaş abana sorsanız 750 tl olur derdim

OturanBoğa

O mantıkla 1800 den malulen emekli olursam devlet üstüne para isterse şaşırmamak gerek [emoji16]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

en düşük bağkur engelli emekli maaşı ne kadar?

en düşük bağkur engelli emekli maaşları ne kadar?
1 sene sonra emekli olacağım. merak ettiğim için soruyorum.

ENGELSİZGÜNLER
630tl alan da var 680tl alan da bunun altı var mı ? inan bilmiyorum bu maaş değil sadaka zaten diyorum .

GokhanBaksi
hay çok yaşa yakında dediğinde olur emekli olan birde borçlu çıkarsa şaşırmamak lazım:eek:

630-680 gerçekten çok düşük, 750 'ye razıyım ben. teşekkürler.
daha yüksek bağkur maaşı alan var mı acaba ?

1998-2000 : 4 yıl .........4c..........66 abo
2000-2008.. 4 yıl..........4b.........60 abo
2008-2018: 500 gün ......4a.......36 abo
2018 : 360 gün .......4b.......36 abo

bir yıl sonraki tablo bu. 3960 toplam hizmetim.
bağkurdan yaklaşık ne kadar maaş alacağım?
hesaplamama yardımcı olur musunuz?

emekli maaşı com da 867 çıktı, ama sadece 4a hesaplandı

2000 öncesi : 1500 gün
2000 - 2008 : 1700 gün
2008 - 2018 : 500 gün
toplam 3960 gün

bağkur %60 engel oranıyla ne kadar bağkur emekli maaşı alırım?

bağkur engelli emeklisi olanlar ne kadar maaş alıyorlar? bir fikir edinmek için bağkurdan maaş alanlar buraya yazın lütfen.

Bağkur dan emekli oldum tam 785 TL maaşa bağlandı

Hasan53

Dün RTE açıklama yaptı asgari ücretin altında emekli maaşı alan yok diye

Hasan53

sizin 2000'den önce priminiz varmıydı? biraz düşük geldi maaşınız. asgari ücretten mi ödediniz primlerinizi?

fikir vermesi açısından yazıyorum
08.05.2002 bagkur giriş
09.05.2018 bagkur çıkış
eksik prim ve günüm yok .
Maaş 911 tl

Slm arkadaşlar benim ilk SSK işe giriş tarihim 01.02 1995 toplam primim 2516 gün çıkış tarihi 5 ay 2009 Ondan sonra Bağkur hizmet olarak başladım Bağkur başlangıç 12 08 2009 tart talep 24.04 2018bagkur toplam hizmetim 8 yıl 8 ay 14 gün Bağkur olarak emekliye ayrıldım rapor oranı %40 ilk gün maaşımı aldım 875 TL maaşa bağlandı buna bakmakla yükümlüeş yardım dahil ..835+40___ 875 TL

Net olarak yazdım yukarıda acaba merkez SSK gitsekmi itiraz veya tekrar toplayıp gözden geçirmeleri gerekirmi arkadaşlar sizi yorumunuzu bekliyorum Şimdiden teşekkür ediyorum

Hasan53

itiraz eden bir tanıdığım var evet haklısınız yanlış hesaplama yapmışız diye düzeltme yaptılar. sonuç bir önceki maaşından daha düşük maaş aldı :eek: 5 yada 10 sene sonra emekli olan bırakın emekli maaşı almayı:eek: devlete borçlu çıkacak duruma gelecek.:confused:

BAŞKUR'dan emekliyim. Vergi indirim raporumla emekli aylığım artar mı?

Selamlar,

2018 Ekim'de Bağkur dan emekli oldum. 1200 civarı maaş alıyorum. Vergi dairesine raporumla başvurursam maaşımda 500 civarı artış olur dediler.. aslı astarı var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme ile maaşım 1260 liradan 1500 TL' ye yükseldi.

1500 TL nin altında maaş alan var mı?

Gökhan bey, 1 Ağustos 99 sigorta girişim var 1 haziran 2020 itibariyle 5775 günle bağkurdan emekli oldum banada 1500 gözüküyor maaş intibak farkıyla.

Üst Alt