Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BAĞKUR'dan vergi indirimi ile emeklilik müracaatımızın rapor sonucunu öğrenemiyoruz!?

castiel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba

bı konu hakkında bılgınızı almak ıstıyorum arkadaslar annem bagkurlu ve vergı ındırımı olarak emeklılık basvurusu ıcın sgkya gıttımızde bagkurlular vergı ındırımı alamaz dendı ve 5510 sayılı 28 madde 5 fıkra statusunde hastaneye sevk ıslemı yaptı malul olarak 2 gun boyunca doktorlara gırdı ve 2. gunun sonunda heyete de gırdı ama sonucları solemedıler oranları yanı annemde astım hıper tansıyon ve bobrek yetmezlıgı var yanlız norolojıden yzude 60 almıssın dmeısler dıerlerı gozukmuyor denmıs ve raporu bız sgk ya yollıcaz demısler

1 1.5 ayı bulur bız bu oranın kac oldunu nasıl ogrenırız ve atıyorum yuzde 60 almıssa maulul olarak sayarlarmı malul emeklı ıstemıyoruz cunku 4600 gunu var en 50 puan alsa yetıor ıslem surecı naısl suruyor bılgılendırırsenız sevınırım ıyı gunler

castiel

Doğru, size rapor vermiyorlar. Oranı da söylemezler çoğu zaman (vatandaş kim ki!).

O kadar zor malul sayıyor ki sgk sağlık kurulu, sizin %60 dediğiniz oranı malul saymaları mümkün değil. Merak etmeyin. Ama sevk maluliyete istinaden olduğundan, kurul da malul derse ne olur, daha doğrusu malulen emekli ederlerse siz Yaşlılık emekliliğine döndürebilir misiniz, ,nanın bilmiyorum.
Diğer yandan, emeklilik sonrası çalışmayacaksa malulen emeklilikte bir dezavantaj yok. Aksine, maş bi gıdım da olsa fazla olur.

OturanBoğa
ben malulen emeklılık dusuk alır dıe duydum vergı ındırımı daha fazla alır dıe duydum hım genede ılgınız alakanız ıcın tesekkur edıyorum bakalım kısmet beklıyoruz sonuc nolcak

bide size bısey sorcam ne kadar maas alırım gıbı sıtelerde 5400 den az oldugu ıcın gun hesaplamıyor sız hesaplayabılır mısınız _?

bagkur vergı ındırımı ıle emeklılık

Arkadaslar merhaba annem calısmayan bagkurlu bırısı rapor oranı beklıyorum 50 nın ustund ebı oran gelırse emeklı olcak sımdı sorum su emeklı olursa toplu para alabılırmı_? 18 yıllık bagkurlu 4600 gunu var

castiel mrb anneniz bağkurlu ise kurum sevki ile hastaneye sevk edilir alınan rapor oranına göre emekli eder kurum
Vergi indirimden emeklilik sadece 4a sgk çalışanlar içindir
Karıştırmayalım ikisi ayrı şeylerdir.

umut2135 umud evet bagkurda vergı ıdnrıımı yok 5510 sayılı 28.madde 5 fıkraya gore sevk ettı sgk hastaneye rapor sonucunu beklıyoruz benım sormak ıstedıgım emeklı olursa toplu para alabılırmı_?

castiel şimdi oldu rapor kabul edildiği tarihten itibaren
Maaş birikmeye başlar.

umut2135 anladım tesekkurler agustos 10 da gırmsıtı heyet oran solemedıler 1.1.5 aya sgk ya gondercez dedıler bakalım

umut2135 eyv sagolasın evet 1.5 ay rapor beklese 1 ayda emeklılık ıslemı surse deıdn gıbı 2.5 3 ay toplam saol bılgılendırdıgın ıcın sımdı tek sorun oran kac gelcek hıper tansıyon var astımı var bıde bobreklerden 1 tanesı kucuk yetmezlık var kac veırırler bılmıyorum

Evrak takibindeki ıbareler ne anlama gelıyor

k6QQWJ.jpg

1 ay once heyete gırıldı gecen gun evrak takıbıne gırdıgımde bu ıslemler yapılmıs ne kadar daha surer bılgısı olan varmı?

Emeklilik maaşı ne zamandan beri birikmeye başlar?

arkadaslar merhaba 4b bagkurdan 5510 sayılı 28 maddeye gore rapor alarak emeklılık muracatı yapmıstık ve bugun sonuclandı e devlettede gozukuyor aylık bılgısınden benım sormak ıstedıgım sey emeklılık parası ne zmandan berı bırıkır 26/11/2018 odeme gunu yazıyor yanı aylık taep tarıhındenmı baslar yoksa aylık baslangıc tarıhındenmı bırıkmeye baslar _? cevaplarsanız sevınırım sımdıden tesekkurler
8tokyyuc.png

ilk müracattan itibaren birikir toplu maas alıcaksınız

OturanBoğa rapor 09.08.2018 ozman 01.09.2018 den ıtıbaren bırıkıyor bıde maas baya az baglanmıs tekrara hesaplattırabılıyoruzmu ve bunu yaparsak herhangı bı surec uzarmı emeklılık tarıhınde cunku ılk maas 26.11.2018 yaızyor

merhaba yaşlılık aylığı yazıyor vergi indiriminden mi emekli oldu rapor oranı % kaç tı ?

bagkurda vergı ındırımı yok ama bı yasaya gore ona benzer oluyor rapor oranı 64

Merhaba ben de yazınızı yeni gördüm, keşke daha önce göreydim, bağkurlu babam için sgk daki personelin yanlış yönlendirmesi sonucu vergi indiriminden yararlanıp emeklilik için vergi dairesini başvurduk işleyen prosedür sonucunda yaklaşık 5 ay sonra %64 rapor aldık, bu oranla 3960 gün ile emekli olabilir diye de emekliliğe başvurduk... maalesef bugün aradılar ve ve emekil olamayacağını 4320 gün ile sevk yapılacağını söylediler.. biz de kalan 1 yılı askerlik borçlanması yapacağız...kapl yetmezliği, tansiyon ,trioid var tahminim bu sefer de en az 50/55 alır herhalde.... bu arada annenize ne kadar maaş bağlandı? Sevk hastanesini siz mi seçiyorsunuz, bağkur mu belirliyor? cevap için şimdiden teşekkürler...

Onur84 hastaneyı kendınız secebılıyosunuz tabı devlet annasmalı olanlar heyete sokacakalrı ıcın vergı daıresıyle ılgılı bı ıslem yok dırek bagkur dan sevk alıp ıslemleırnızı yapıyosunuz maas 1016tl baglandı suan 1119tl

Üst Alt