Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurla başladım, şimdi işçiyim. %40 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Serkan çiftçi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim konum ben...

1.2.1978 dogumluyum.
% 40 engelli raporum 2011 yılında aldıgım vergi indirimi mevcuttur.
9 yıl 7 ay bağkur ve halen 1900 günüm ssk olarak devam etmekteyim

askerlikten sonra sigortalandım ne zaman müracat yapmam ve emekli maaşı ne kadar bu günün şartlarında
bir kamu kuruluşunda işçiyim emekli sonra kullansam devam etme şansım nedir .eger devam edersem siğorta primim artışı maaşıma etki edermi beni

bu konularla sigorta yetkilileri yeteri kadar aydınlatmıyorlar bana önüme sürekli kitapçık sunup anlatmaya çalışıyorlar çünkü tam olarak onlarda anlamıyorlar.çok teşekkür ederim sayğılar

Evet işe giriş tarihim.... 01.08.2000 cevaplarsanız hangi yıl.ay ve tarih olarak çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Serkan çiftçi

18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 prime tabisin. Yani 01.08.2018 yılında 4080 prim de varsa, emekliliği hak ediyorsun.

2008_oncesi.PNG

Tekrardan saygılar kamuda işçiyim bugünkü şartlarda emeklilik hakkı geldiğinde mecbur olmak zorundamıyım devam hakkı verilirmi. istersem.emeklilik hakkı oluştugunda buğünün şartları ile maaş ne verilir.devam edersem prim birikimi etkisi olurmu.teşekkür ederim.

Serkan çiftçi

Teorik siz emeklilik talebinde bulunmadığınız sürece kimse sisi emekli edemez. Zaten ne zaman emekli olabileceğinize dair bence belediyede birilerinin bir fikri de yoktur. Siz emeklilik istediğinizde sgk'ya bildirilir ve emeklilik işlemleri başlar.

Olası maaşı bilemiyorum. Emsal olması açısından:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Çalışmaya devam etmekle emekli maaşınızın artması için çalışırken 2500 TL'den yüksek maaş alıyor olmalısınız. O zaman bile çok az fark yaratır.

Üst Alt