Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'lu engelli 2022 maaşı alabilir mi?

ecii

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
bağkurlu biri engelli maaşına başvuru yapıp alabilirmi

2022 maaşı almanın şartlarından birtanesi;
SSk, Bağkur ya da her ne adla olursa olsun sosyal güvencenin olmaması...Yani alamazsınız

hıc bır gelırım yok babam memur oldugu ıcın vermıyorlar bana yasım 26

hımm öylebiliyordum emin olmak istedim teşekkür ederim

devran senin durumun farklı. senin babanın gelirinden dolayı hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçiyor demek ki. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçmiyorsa vakfa başvurabilirsin. babanın emekli olması engel değil buna. lakin kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçerse 2022 aylıgı baglanmaz.

eci,,arkadaşların da dediği gibi bagkurlu birine asla 2022 aylıgı baglanmaz. isterse hanesinde kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırının altında olsun, hiç fark etmez.

evet bakmakla yükümlü olan kişi hangi sigorta kolunda olursa olsun ssk yada bağkur veya emekli sandığı olmaz ancak bakmakla yükümlü olunan kişi olması gerekir

2022 aylığı için başvuran 18 yaşını doldurmuş birinin sadece kendisinin sgk kaydı (emekli, sigortalı çalışan, 60/ g kapsamında ve istege baglı sigorta ppimi yatırması, sgk'dan herhangi bir gelir ve aylık alması vs) olmaması.
18 yaş altındaki çocuk için engelli aylığına başvuran ebeveynin sadece her ikisinin SGK kaydının (emekli ve sigortalı çalışan) olmaması
2022 aylığına başvuran eşler için de her iki eşin sgk kaydı (emekli ve sigortalı çalışan) olmaması gerekiyor.
bunun haricinde hanede başkasının sgk kaydının olması sorun olmaz.
böyle bir durum yoksa, hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırına bakılır. hanedeki muhtaçlığına göre karar verilir. ama yukarıda bahsettiğim sgk kaydı ile ilgili durumlar varsa başvurusu reddedilir.

kalem hanım eş durumundan bende zor durumdaydım eşimin bağkura prim borcundan dolayı sağlıktanda faydalanamıyordum ancak yeni çıkan yasayla sgk ya dilekçe verdim ve kendi adıma gelir tespitine girebildim ve g1 şeklinde sonuçlandırdılar şimdi eşimden bağımsız şekilde sağlıktan faydalanıyorum aynı şekilde yapılan gelir testinde g0 olarak çıksaydı 2022 dende faydalanabilecektim bilginize....

sarasota senin durumun farklı. eşinin borcu oldugundan dolayı senin gibilerin magduriyetinin giderilmesi için bir düzenleme bu. ama bunu da hatırlatman iyi oldu aynı sıkıntıyı yaşayanlar da bilgilenmiş olur.

evet binlerce bu durumda olan insan var engelli yada değil çok yani

melek hanım benim kızım 20 yaşında 2022 maşı alıyor ben agari ücretlen çalışırsam kızımın maaşı kesilirmi birde kızım benim sigortam yanı saglık tan faydalanırsa kesilirmi tşk

hanede kaç kişisiniz ve hanede aylık toplam gelir ne kadar?
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçerse 2022 aylığı kesilir.
kızınız 2022 aylıgı alıyorken sizin saglık güvencenizden yararlanamaz. ÇÜNKü 2022 aylığı alanlar 60/c 3 kapsamında GSS'lıdır (Bu da eski yeşil kart gibidir, primini devlet öder.).
Kızınızın 2022 aylıgı kesilip GSS'sı sonlanmadan sizin sağlık güvencenizden asla yararlanamaz. ancak 2022 aylığı kesilip , 60/c 3 gsS'sı sonlandıktan sonra sizin sağlık guvencenizden yararlanabilir.

slm melek hanım tşk ler yazdıgınız iyi anladım hayırlıakşamlar

kalemşör abla benim yaşım 26 hiç bir sosyal güvencem gelirim yok babam sskdan emekli 1000lira+240 lira geliri var 4 kişiyiz evde bana bağlarlar mı?

evde 4 kişi yaşıyormuşsunuz. toplam gelir de 1240 Tl

bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir: 1240 / 4 = 310 TL

310 Tl de muhtaçlık sınırı olan 286,32 TL'den yüksek. bu durumda 2022 aylığı baglanmaz.

babanın geliri olarak 1000 4 240 Tl demişsin. 0 240 Tl ne geliri?

küçük ek iş yapıyor. birde bugün ruh sağlığından heyet sonucu aldım psikotik bozukluk yüzde 45 verdiler sonra numuneye gittim orada rapora yüzde 45 iş gücünü kaybetmiş onay yazdı 10 şubatta adana numune hastanesinde heyete girecem heyet raporu onaylasa bile bu maaşı alamazmıyım ben?

Üst Alt