Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurlu engelli raporu ile emekli olma şartlarım nedir?

velibaba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

1993 işe başlama 2005 bırakma 4237 gün pirim ödedim geçirdiğim kaza yüzünden 2005 den bu yana çalışamıyorum. 1967 doğumluyum. Kalça protezi ve insülin bağımlı diyabet rahatsızlığım var. Bu bilgilere göre kaç oranında rapor alabilirim nasıl emekli olabilirim. e devletten ne zaman emekli olurum diye sorunca

"GONDERDIGINIZ BILGILERE GORE YASLILIK AYLIGINA HAK KAZANMA KOSULLARI ASAGIDA BELIRTILMISTIR.
KOSULLAR 58 YAS, 5400 PRIM ODEME GUN SAYISI VEYA 54 YAS 9000 PRIM ODEME GUN SAYISIDIR"

diyor.
Katkı veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

velibaba

Sakatlık oranı cetveli'e göre hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Ama %40 ve üzeri olması gerek ki engelli statüsünde emekli olabilin.
4680 prime ihtiyacınız var. Eğer askerlik yaptıysanız o süreyi borçlanarak prim gün sayınızı yükseltebilirsiniz.

bagkur.PNG

5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane raporu sgk sağlık kuruluna gönderecek, o kurul emekliliğinize karar verecek.

Bağkur saçma sapan bir şekilde önce malulen emeklilik için hastaneye sevk edip sonra "malul değilsiniz, emekli olamazsınız" diyor! Sizde de böyle olursa, "oz aman başvurumu 5510 28'e göre Yaşlılık emekliliği kapsamında işleme koyun" diyeceksiniz.

4680 gün primi. Raporun oranı 60 altı olur dusuncesiyle mi söylüyorsunuz her halükarda bu sayı gerekli olacak mı mesela raporun oranı 65 olursa değişecek mi

Yani bu prim gün sayısı 28 maddedeki tabloya göre 40 ila 49 arası için belirlenen sayı değil mi
Yoksa yanlış mı anlıyorum
Buna göre 4237 olan sayiyi askerlik borçlanması ile,
rapor 50-59 arasında olursa 4320 ye 40-50 arasi olursa 4680 ye tamamlamam gerekiyor
Doğru mu anlıyorum

3 eylülde kurula çağrıldım evrakları alıp bana hiç bir şey sormadılar artık SGK dan takip edebilirsin dediler.Sanırım raporu SGK ya gönderiyorlar bize bir örneğini vermiyorlar mı. Süreç bundan sonra nasıl işliyor

Bugün kurula çıkalı 18 gün oldu hala hiçbir gelişme yok e devlette erişkinler için e imzalı engelli raporu sorgulama bölümü var orada da kayıt bulunamadı diyor.
Raporlar e imzalı hazırlanmıyor mu e devletten görebiliyor muyuz bilgisi olan var mı

Henüz çok erken.

Ben de 17 Ağustos'ta heyete girdim ve beklemedeyim. SGK ortalama 2 ile 4 ay arası bir zamanda karar veriyor ama pandemi yüzünden bu süre daha da artabilir.

Sgk zaten emekli olup olmadığınız ile ilgili olarak evinize yazılı belge yollayacak.

Beklemekten başka çaremiz yok.

(Benimki kontrol muayenesi idi. Birkaç ay mecburen yazı gelmesini bekleyeceğiz).

Üst Alt