Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'lu esnafım. Emeklilik tarihimi nasıl öğrenebilirim?

Konular
31
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 3 yıldır bağkur ödüyorum kendime ait şahıs şirketim var ve daha önce sigortalıydım. bu kışın ayaklarımdan ameliyat olmayı düşünüyorum bir aksilik olmaz ise.
Benim öğrenmek istediğim ben hangi basamaktan ve hangi yılda emekli olucağımı nasıl öğrenebilirim?
Sigortalı çalışanlar çalıştıkları iş yerinden vergi indirimi için bir yazı alıp maliyeye gidiyorlar maliyede en yakın sağlık biriminden rapor almak için yönlendiriyor bizde bu süreç nasıl işliyor bilgisi olan varmı?
Teşekkürler.

erkan_kaptan_52

Emeklilik için tabi olacağın cetvel:

bagkur.PNG

Emeklilik kriterleri tamamlandığında sigorta müdürlüğüne başvuracaksın, seni hastaneye sevk edecekler...

Merhaba bilgi için teşekkür ederim.
Ben emeklilik için tabi tutulacağım cetveli öğrenmem için şimdiden başvuru yapabiliyormuyum.
%60 rapor almıştım 2005 de 2010 da doktor hatası yüzünden %5 rapor vermişlerdi ondan bu yana rapor almadım %60 raporum sürekli olduğundan onu kullanmaktayım. Ben net bir bilgi almak için ne yapmam gerekiyor. Saygılar.

Bağkurda basamak olayı kalkalı çok oldu. Bülent hocanın verdiği tabloya tabisin. Bağkur olunca elindeki raporlar geçersiz sayılıp tekrar yetkili hastaneden rapor alman gerekecek. Bağkur olduğu için işin zor.

2005 alınan %60 süresiz raporumla BAĞKUR'dan emekli olabilir miyim?

Merhaba.
4.5 yıl önce açtığım bir yazılım firmam var o günden beri Bağkur ödüyorum daha önce SSK vardı ikisinin toplamı 2.500 gün.

Bugün bir arkadaş 2005 %55 (sürekli) rapor almış ve şu an çalıştığı yerde vergi indiriminden yararlanıyor ve günü dolduğunda rapor derdine düşmeden emekli olacağını söyledi.

Benimde 2005 özürlü kimlik kartı için aldığım %60 (sürekli) raporum var ortabedik engelliyim ve bağkurluyum emeki olacağım tarihi net olarak kesinleştirmek için bu eski raporla maliyeye başvuru yapabilirmiyim. Kaç yıl sonra emekli olacağımı öğrenmek için yeni bir rapor mu almam gerek? yoksa eski raporda geçerli oluyor mu?

Merhaba
Bağkur bilmiyorum. Sgk dan %60 raporunuzla kesin emekli olabilirsiniz.

Sanmıyorum.Yeni ise hiç sorun olmaz.
Size tavsiyem sgk şahsen gidip bilgi alın.
Yazı ile bilgi edinirseniz çok dikkatli oluyorlar.

Üst Alt