Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurlu olarak vergi indirimi almak ve emeklilik..?

keler1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
1990-91 yıllarında bir yıl ssk'lı olarak çalıştım.askere gidip geldikten sonra 1995-2013 arası 18 yıl uzman çavuş olarak emekli sandığında görev yaptım.sakatlığım nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım.son 1.5 yıldır bağkur'lu olarak emlak ofisi işletiyorum.
12.01.2015 tarihinde yüzde 43 heyet raporu ("vergi indirimi ve ulaşım kartı alabilir" onaylı) aldım.vergi indirimine bağkur'lu olarak başvurabilir miyim?Eğer başvurabilirsem nereye,hangi evraklarla başvurmam gerekir?Yoksa ofisimi devredip bir yerde ssk'lı olarak çalışıyor olmam mı gerekir?Ssk'lı olarak başvurmam gerekirse ne kadar çalışmam gerekiyor?Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

ilindeki vergi dairesi mükellef hizmetleri daire başkanlığına git. onlar sağlık raporunu ankara sgk yüksek sağlık kuruluna gönderecekler.detaylı bilgiyi onlardan alırsın..merak ettiklerini oradaki yetkililere sorabilirsin..

% 43 vergi indirimi raporu aldıysan ve 18 yıl sgk lı çalıştıysan erken emekliliği haketmişindir bence sgk ya gidip emeklilik için günlerini toplat ve bağkurdan değil sgk dan emekli olmaya bak

sssk lı olarak emekli olmak istiyorsan son 7 yılın en az 3.5 yılını ssk lı olarak çalışmış olman gerekir..

Bağkurlular vergi indirim hakkı almadan 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre erken emekli olurlar.

uluer bey, emekli sandığından ayrılırken neden emeklilik talebinde bulunmadınız?

vergi indiriminden nasıl emekli olacağım

ssk ilk girişim 1990 1991 de askerliğe kadar 363 sigortalılığım var
1991 de askere gittim
1995 te uzman çavuş olarak tsk da işe başladım ve bu işten 18 yıl sonra 2013 te ayrıldım

askeriyede çalışırken askerliğimide borçlanıp ödedim
2013 sonlarında bağkura girdim 499 gün çalıştım
2015 te ssk da 26 günlük çalışmam var
2015 ssk da çalışırken rahatsızlığımdan dolayı %43 rapor aldım ve bu onaylandı geldi

sgk ya vergi indiriminden emekli olmak için müracaat ettiğimde bana 1260 gün daha ssk da çalışmam gerektiğini söylediler
bu 1260 gün şartı son yedi yıl 1260 gün hangi kurumda çalıştıysan ordan emekli olunmayı belirlemek için değil miydi? ben mi yanlış biliyorum t
oplamda 22 yıla yakın çalışmam varken vergi indiriminden emekli olamayacak mıyım

bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim

gün/ay/2015 ssk girişinizden sonra 1261 gün prim ödemesi yapmanız lazım ki ssk şartları ile emekli olabilesiniz.

sayın officer verdiğiniz cevap için tşk ederim 1261 gün daha çalışırsam zaten normal emekli olurum sanırım ama herhalde yapacak başka bir şeyde yok tekrar tşk ederim sağolun

Üst Alt