Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bagkur'lu vergi indiriminden emekli olur mu?

moverek

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
selam ben 1992 bagkur girişim var 2007 yılına kadar ödenmiş pirimim var .yaklaşik bir yıldır bir işyerinde ssklı calişyorum oradan vergi indirimi icin muracat ettim raporum 52 olarak bir yıl surelı onaylandı emeklılık icin muracat ettim bagkur vergi indirim raporumu kabul etmedi bilgisi olan varmı

Bağkur'dan emekli olurken vergi indirimine bakılmaz. Kurum sevkiyle yeni rapor almanız şart. Sizi hastaneye sevk eder kurum, % kaç alırsanız ona göre emekli edilirsiniz.

desenize aldıgım vergi indirimi yaramadı

peki bagkuru sskya devretme şansım varmı

3,5 yıl ssk'dan tamamlarsanız ssk'dan vergi indirimi ile emekli olursunuz. Başka bir yolu yok maalesef.

ama calışamıyorum raporun 40 pisikiyatri nasıl tamamlayacam

O zaman Bağkur için yeniden kurum sizi hastaneye sevk edecek. % 40 alırsanız emekli edilirsiniz.

peki askerlik borclanmamı yaparsam sskya mı gecer bagkuramı gecer 18 ayda askerligim var yurt dişida bir yıl var askerlik 88 yılında yurt dışı 90 yılında bunun faydası olurmu

ya hastanelerle ugraşmak istemiyorum bir yıldır gidip gelyorum

Borçlanmalar 1261 günden düşmez 3,5 yılı etkilemez.

cok saol kelebek ben yine hastane yolunu tutim daha önceki raporlarım etkili olur umarım

Tabi yanınızda bulunsun, olası bir puan düşüklüğünde heyete girmeden önce doktorları ikna etmeye çalışın.
Zaten düşük gelirse rapor ona da itiraz hakkınız var, gerek kalmaz inş ama bir başlayın bakalım gerisi gelir. Sonuca göre davranırsınız.
Şimdiden kolay gelsin. :)

vergi indirimi ve gecici gss bilgisi olan varmi

Selam ben yuzde 52 vergi indirimi aldim 1992 bagkur girişim var 15 yil yatirdim 2007 kadar işyerini kapattim2013 ssk girişim var bagkurda vergi indirimi olmyormuş tekrar sevk edecegiz dediler hastaneye aldigim ilaclardan dolayi devamli uyuyorum calişamiyorum ssk tan msj geldi gss icin muracat edin diye hic bir gelirim yok hic bir mal varligim yok durumum cok bozuk acaba aylik baglarlarmi bilgisi olan varmi henuz muracat etmedim

% 40 ve üzeri rapor alabilecek kişiler 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilir. Bunun prim ve sigortalılık şartı da şu şekildedir:

bagkur.PNG

Eğer şartlar tamamsa, 28. madde kapsamında Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler, yeterli oran çıkarsa da emekliliğiniz gerçekleşecek.

Eğer 1-2 yıl süreli rapor çıkarsa, bu durumda emeklilikte de bir süre kısıtlaması olur. Bu olursa, o zaman o süre sonunda kontrol muayenesine girmek zorunda kalırsınız. Emekliliğinize temel olan rahatsızlığınızın devam ettiğine dair rapor çıkarsa, emeklilik de devam eder. Eğer durumunuzun düzeldiği tespit edilirse, emekliliğiniz iptal edilir...

Not: Eğer şu anda sigortalı değilseniz genel sağlık sigortası açısından gelir testine tabi olmalısınız. Bunun için kaymakamlığa gitmelisiniz bir an önce.

Evet kelebek bugun itibariyla hastane işim bitti 50 aldim anlamadigim bagkur beni maluluk diye sevk etmiş tekrarmi dilekce verecem engelli olsun diye

Bağkur genelde öyle yapıyor.
Size malulen emeklilik konusunda red cevabı gelecek, siz de bu cevaptan sonra bağkura raporumun 5510/28. maddeye göre değerlendirilmesi ve tarafıma emekli aylığı bağlanması şeklinde bir dilekçeyle başvuracaksınız.

Peki gelmeden dilekceyi versem olurmu zaman kaybetmemek acisindan

Malulük ve engel aynıdır resmi kurumlarda malulluk diye geçer ama bağkurun kazanç ve aylık bağlama oranları daha azdır ve daha az aylık bağlanır

O zaman dilekce vermeme gerek yok.hilal ben şeker hastasiyim 2 derece diyabet yazdilar heyette sira bana geldiginde olay cikti yuzde on yazdilar dogrumudur

Siz bence tamamen sağlık kurulu raporunu aldıktan sonra yazın ne kadar aldığınızı ve sonra ne kadar bağkur prim gününüz var örneğin şu kadar yıl şu kadar ay şu kadar gün douğm yılınızı yazın ve ondan sonra size tam olarak yardımcı olabşilirim tek şeker deyip geçmeyelim gözünüzde görme sorunu yaşıyor olabilirsiniz başka maluliyetlerinzde çımış olabilir onun için kurul raporunu almadan bir şey dememek gerekir bence bağkurda 15 yıldan kısmı emeklilik işlemi yapar ama yaş büyük olur ve aylığınız çok az olur raporunuz 40 ve üstü çıkarsa ssk işe giriş ve vergi indirimi ile 3,5 yıl ssk olursa bağkurdan sonra erken emeklilik olur erken yaşlanmadan emekli olursunuz tabiki hepsi rapor sonucunuza bağlıdır.

ÖRNEĞİN BEN % 40 RAPORUM VAR VERGİ İNDİRİMİNE BAŞVURDUM GEÇEN SENE TOPLAM 1 AYDA VERGİ DAİRESİNDE EVRAKLARIM SONUÇLANDI RAPORUM 2014 YILI BAŞI OLDUĞU İÇİN YENİDEN HST YÖNLENDİRİLMEDİM VE SSK LI OLARAK GİRDİĞİM İŞ YERİ VERGİ İNDİRİMİM YAPTI 4200 SSK PRİMİM VARDI YIL VE ŞARTLARI DOLDURDUĞUM İÇİN ERKEN YAŞLANMADAN EMEKLİ OLDUM VE EMEKLİ OLARAK YENİDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUM. FAKAT İŞ KAZASI BAŞVURDUM 3 YILDAN BERİ UĞRAŞIYORUM AMA BU 2 KEZ EVRAKLARIM YÜKSEK SAĞLIK KURULIUNA GİTTİ İKİDE BİR % 3 GELİYOR İŞ KAZASINDAN MALULİYETİM. OYSAKİ KULAK ÇENE FİZİK VE PİSİKİYATRİST RAPORUM OLDUĞU HALDE KURUM HANGİ AKLA VE HANGİ DURUMA GÖRE KARAR VERİP İKİ DE BİR AYNI ORANI YAZIP GÖNDERİYOR ANLAMIYORUM.
Ufukalp
SAYIN UFUKALP BENDE İŞ KAZASINDAN DOLAYI MAĞDURUM VE NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM FORUM MEŞAJLARIMDA AYRINTILI OLARAK YAZIYOR BİLGİLERİM BANADA BİR YOL GÖSTERMENİZ MÜMKÜNMÜDÜR.

@hilal72
@moverek kardeşimizin sigorta başlangıcı prim günü gibi bilgileri ilk sayfada var zaten. Ayrıca malulen emeklilikle engelli erken emekliliği aynı değil tamamen farklı uygulamalardır.
Arkadaşımıza raporu al öyle yaz diyorsunuz ama malesef başvuru öyle olmuyor, sevksiz alınan rapor erken emeklilikte geçerli olmaz kurum sevki şarttır. Önce rapor sonra başvuru değil yani önce başvuru sonra sevk ve rapor.
Sizin sorunuza gelince herşeyden önce iş kazasıyla oluşan kalıcı hasar oranının en az %10 olması gerekmektedir aksi halde birşey yapılamaz.

@moverek
Bahesttiğim başvuruyu şimdiden yapamazsınız, size önce red cevabı gelmeli.

Ufukalp

Bende onu söylüyorum zaten ufuk bey ben ssklıdım 2014 de kendim sağlık kuruluna girdim % 40 sürekli engel raporu aldım sonrası ssklı işe başladığım iş yerine vergi muafiyetinde bulundum rapor 2014 yılı olduğu için başka hst sevkim yapılmadı ve kabul edildi vergi indirimim prim şartlarım da tuttuğu için erken yaşlanmadan emekli oldum yani tahsis nosu 220 ile maluliyet 810 tahsisler oluyor iş kazasına gelince o zaten bir problem % 10 nun altına çekiliyor şimdi ben size sorarım kişi geçirdiği iş kazası ile kolunda çenesinde kulağında ve psikiyatrik olarak rahatsızlığı kalmış ise ve bunlar sürekli bir rahatsızlık ise nasıl kurum Ylnıza kola bağlı olan rahatlığı kabul edebilir diğer rahatsızlıklar bana gökten zembil ile düşmediki kalıcı hasar demişasiniz zaten bunlar kalıcı hasar

Benim raporum vergi indirimi olan 52 onaylandi ama bagkur gunum 5377 ssk gunum 250 bagkur giriş 1992 terk 2007 ssk giriş 2012 . Vergi indirimi bagkurda olmuyor beni hastaneye tekrar sevk ettiler orada 50 aldim .anlamadigim maluliyet durum bildirir raporu diyorlar ama ben engelli stadusunden emekli olmak istiyorum rapor bagkura gelmedi daha bende beklemeden dilekce verimmi engelli stadusunden onaylansin diye yoksa bekleyimmi onu soryorum

moverek durumunu anladım, Bağkur genelde prosedürü o şekilde işletiyor zaten size red gelecek ondan sonra 28. maddeden değerlendirilmesini isteyeceksiniz.

Eziyet olsun diye yaptıklarını biliyoruzda. Bende raporun gelmesini bekliyorum red gelecek sonra oranımı gidip öğreneceğim tekrardan 28. maddeden değerlendirilsin diye yazıp dilekçe vereceğim. İyide bu aldığım rapor oran yazılı halde bana lazım hastahane bize rapor hiç vermedi direk sgk ya gönderdi onun için ne yapmamız lazım.

Not: Hatta beni sevk eden kişi sevk dilekçemde not kısmında 5510 sayılı kanunun 28. maddesi 5 fıkrası gereği işgücü kaybının değerlerndirilmesi diye yazmıştı. Normalde bana 1 nüshanın hastanenin oran yazılı halde vermesi lazımdı. Sgk mektup gönderecek diye postaladılar başlarından bende çok zorlamadım kavga ederim yoksa sinirler gergindi. Çok bilsekte birşeye yaramıyor kendi bildiklerini okuyorlar. :)

aynen öyle kimseye adres bile soramıyon birde adana bagkur var ordakilere hic sorulmuyor yanımdakı bayan memura birini sordu kadın kıyameti kopardı neymiş erkeklere soracakmış vallahi koyun gibiyiz

Bugun bagkura gittim yetkili bir agizdan duymak istedin evragim dahq gelmemiş.bizi hastaneye işgucu kaybini ogrenelim diye yollamişlar rapor geldikten sonra 40 ustuyse dilekce verip emekli olmak icin muracat edecekmişiz

Prosedür demek böyle. Hastahanenin verdiği orana güvenmiyorlar demek sadece kontrol ve tetkikleri onlara yaptırıyorlar. Ankarada da kendi doktorlarına oran verdiriyorlar. Bağkurlular hiç kimseden çekmedi bu sosyal güvenlik kurumundan çektiği kadar Sonuç olarak bekleyeceğiz kuzu gibi.

Senin pek bişey kalmadı. Sanırım nasipse önümüzdeki ay maaş almaya başlarsın.

Üst Alt