Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'luyum. 2004 girişim var. Engelli emekliliğinden yararlanabilir miyim?

turker16

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim bir gözümde görme engelim var görme hiç yok buna binayen 18 yıl öncesi yüzde 36 rapor alımıştım bu oran pek işe yaramadığından dolayı çalışma hayatım devam etti ve son 5 yıldır tip 2 kompikasyon göstermeyen şeker hastayım 01,07,2004 sigorta girişim bulunmakta ve son 10 senemi kendi iş yerimde bağkur ödemekteyim 6000 gün üzeri sigorta primim bulunmakta alacağım oran muhtemelen %40 üzerinde bir oran olacaktır bu şartlar ile engelli maaşımı yoksa malulen emekli olabilirmiyim 02,01,1987 doğumluyum bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim

Öncelikle çok geçmiş olsun. Malulen emekli olabilmek için tek hastalıktan 60% oran almak gerekiyor. Ancak malulen emeklilik değil engelli emeklilik avantajlı olan. Malulen emekli olunduğunda şirket sizin üzerinizde devam edebilir ancak çalışamazsınız. Engelli emeklilikte maaşınız kesilmez isterseniz çalışmaya devam edersiniz.

Emeklilik şartlarınıza gelirsek. Son 7 yılınızın 3.5 yılından fazlasını Bağ-Kur olarak yatırdığınız için buradan emekli olabilirsiniz.

40-59% arası bir oran verilirse 18 yıl sigortalılık ve 4680 gün prim emeklilik için yeterli olacaktır. Bu durumda şu an emekli olma şartlarını karşılıyorsunuz, en yakın SGK müdürlüğüne giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

hocam bu şekilde detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim

hocam bundan sonraki sorum şu şekilde
ben engelli emekli olursam eşim ve çocuklarım sağlık haklarından benim üzerimden yaralanabilir mi
benim vefat etme üzerine eşime engelli emekli maaşım devreder mi çünki 6000 güne yakın primim var
eşim herangi bir işte sigortalı veya bağkurlu çalışırsa benim maaşımda kesinti olur mu

turker16

siz bu hastalıklarla bağkurdan emekli olamazsınız.tek gözden en fazla %32 diyabetten de %20 alırsınız.Bağkurdan emekli olmak için tek bir hastalıktan sgk hastalık listesine göre 40% ve fazlası oran almalısınız.Emekli olmak için 1261 gün daha 4a lı olarak çalışmanız halinde vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz.diğer sorularınıza gelirsek emekli olursanız vefatınız halinde maaşınızın en az %50 si en fazla %75 i bağlanır.çocuklarınız ve eşiniz sağlık haklarından yararlanır.eşiniz çalışmaya başlarsa sizin emekli maaşınızdan hiçbir kesinti olmaz..

Bağkurdan emekli olmak için tek bir hastalıktan sgk hastalık listesine göre 40% ve fazlası oran almalısını hocam bu konu ile ilgili maddelere nerden ulaşabilirim yani var mı bu işin aslı

turker16

4b'den emeklilikte gereçli olan tek şey SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı almaktır. Birden fazla hastalığın toplamı uygulaması artık 4b'lilerde yok. Hastalık ve düzeyi SGK Hastalık Listesi'nde yoksa, 4b'den emekli olamazsınız.

Eğer 3,5 yıl 4a'Lı olursanız, o esnada sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan vergi indirim hakkı kazanırsanız, o zaman 4a statüsünde emekli olabilirsiniz.

01,07,2004 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz. Yani 02.07.2024

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa hocam 2885 gün sirortadan 2935 gün bağkurdan var bunları sigorta üzerinde hizmet birleştirme gibi bir şey yapabiliyormuyuz yani bu şartlarda emekli olabileyim( 01,07,2004 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz. Yani 02.07.2024) yoksa 3.5 yıl daha sigortada çalışmak zorundamıyız

turker16

Emeklilik hesabında ssk+bağkur+emekli sandığı+askerlik/doğum borçlanması vb. tüm primler hizmet birleştirme ile toplanır ve toplam gün dikkate alınır.

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. O nedenle siz 4as'dan emekli olmak için 1261 gün 4a'lı çalışmalısınız. Aksi halde bağükura tabi olursunuz ve/fakat ona göre sağlık raporu alamayacağınız için emekli olamazsınız.

OturanBoğa anlıyorum hocam teşekkür ederim şu an rapor alsam vergi indirimlerinden faydalanabiliyorum galiba sadece

5510 kanunun 28 e 5 fıkrası ile başvuru yaptım ama 5510 95 maddesi ile hastahane sevk

2004 SSK girişliyim son 10 senem Bağ-Kur’lu toplamda 6400 günüm var hastahaneye engelli emeklilik başvurusu yaptım başvurumda 5510 28 e 5 fıkrası işaretli idi bu doğrultuda evraklarımı topladım ama sağlık kuruluna 5510 95 maddeye göre sağlık kurulu sevki yaptılar aralarında fark var mı ? Ve tek bir hastalıkdan dolayı anlaşılan yüzde 40 geçemiyorum birkaç hastalık ile geçebiliyorum zaten Bağ-Kur’lu olanlar için hastalık listesine bakılıyormuş 5510 95 in bana bir zararı var mı?

sgk ya başvurmam sonucu beni sağlık kuruluna sevk etti sağlık kurulundan rapor alırken bende kendi isteğimle engelli haklarından yararlanmak istiyorum deyince hem kurul raporu hemde kendi isteğimle rapor ile doktorları dolaştım işlemlerim sonucu görme 32 tip 2 diyabetten 20 aldım balthazar göre 46 oranında sağlık raporu aldım diğer evrağı sgk ya yolluyacaklarmış baştan beri OturanBoğa abimizin dediği gibi oldu 1261 gün daha ssk lı çalışmam lazımmış yani bu olaylara daha erken uyansaydım benim için çok iyi olacaktı nasip bakalım rabbimiz ömür verirse o günleride yaşarız

Üst Alt