Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurluyum. 2004 SGK başlangıcım, %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirm?

erkan_888

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle herkese sağlık ve mutluk diliyorum

Benim sorum şu ; 2004 te sigortalı olarak işe başladım o zamanlar yaşım 16 tıydı 3-4 ay sonra böbrek yetmezliği teşhisi konuldu sigortamda iptal oldu doğal olarak ve o gün bu gündür diyalize giriyorum ve % 80 özürlü raporu verdiler bana Ve sonra 30.04.2009 da bağkura geçtim ve halen bağkurluyum bu şartlar altında ne zaman emekli olabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

16 yaşındaki sigortalılık TAM primli sigortalılık mıydı, yoksa staj vb. sigortalılık mıydı?

Doğum tarihin + 18 = Sigorta başlangıç tarihin

Eğer emeklilik zamanın geldiğinde bağkur sevki ile hastaneden % 60 ve üzeri rapor alırsan, emeklilik = sigorta başlangıç tarihin + 15 yıl ve 3960 gün prim

Doğum tarihin + 18 = Sigorta başlangıç tarihin (bu kısmı anlamadım :S ) emeklilik tarihi yaklaştığında ssk ya geçsem değişen birşey olurmu ?

Sanırım 1988 doğumlusunuz.. 88 doğumlu iseniz,
1988+18 : 2006 bu yıl sigorta başlangıç tarihiniz olur.
Emeklilik tarihiniz ise,
15 yıl 3960 gün ile olacak
2006+15 : 2021 yılında emekli olacaksınız..

1800 günde emekli olma şartları

slm arkadaşlar 1800 günde emekli olabilmek için şartlarım uygunmu

26.01.2004: ilk işe giriş tarihi.. o zaman sağlıklıydım
12.05.2004 :hastalanıp %80 özürlü raporu aldım
30.04.2009 da tekrar bağkurdan primlerimi ödemeye başladım
bu durumda 2014 te 1800 günden emekli olabilirmiyim arkadaşlar

Erkan,
27.01.2014 tarihinde SGK ya malulen emekli olmak için müracaat edebilirsin. Yalnız kurum ilk işe girişinizde sağlam olduğunuzu belgelmenizi isteyebilir.

bağkur engelli emeklilik

Selam arkadaşlar bağkurdan nasıl emekli olabilirim kısaca bilgilerim şunlar:

1988 doğumluyum

2004 te ssk dan staj olarak sigorta başlangıncım var işe başladıktan 4-5 ay sonra böbrek yetmezliği rahatsızlığım çıktı ortaya ve diyalize başladım ve %80 engelli raporum var sonra yeşil kartla tedavim devam etti 2009 yılına kadar

2009 da bağkura geçtim ve halen bağkurluyum öğrendiğim kadarıyla 2004 teki sigorta başlangıç tarihi sayılmıyormuş nedeni ise staj sigortası olduğu için buda benim emekliliğimi erteliyormuş 5 sene daha bu şartlar altında nasıl emekli olabilirim en kısa zamanda en azında artık bağkur primi ödemeyip emekli olacağım yılı bekleyemezmiyim ama sağlık sigortasından yararlanmak şartıyşa çünkü diyalize giriyorum bu konuda yardım ederseniz sevinirim

Malulen emeklilik talebiyle bağkur'a başvuru yapın bence. Oradan gelecek yanıta göre hareket edersiniz.

Evet bende öyle yaptım zaten evraklarımı hazırlıyorum acaba başvurumdan sonra ne zaman ?

eksik yazmışım pardon başvru yaptıktan sonra bana ne zaman cevap gelir diyecektim

Çok emin değilim. İki şey olabilir:

1- Maluliyet tespitine bile gerek olmadan "ilk sigortalı olduğunuzda malul durumdaydınız" diyerek başvuruyu reddedebilirler (ki bence bu çooook çok az bir ihtimal)

2- Maluliyetin tespiti için hastaneye sevk ederler. Hastanenin göndereceği rapora göre değerlendirip karar verirler (biz de karara göre ne yapacağımızı düşünürüz)

Anladım çok teşekkür ederim başvurumdan sonra cevap alırsam burdan yine yazarım inş olumsuz bi cevap almam çünkü ortada çok büyük bi haksızlık var ben 2004 staj sigortam başladığında hasta değildim 4-5 ay sonra hastalandım bize sigorta kartı verdiler ne güzel sevinmiştik genç yaşta sigortamız başladı diye ama meğerse 5 para etmiyormuş staj sigortası

Üst Alt