Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BAĞKUR'luyum, 4635 günüm var. Emeklilik şartları nedir?

Yagmurozgur

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim benim yüzde 42 sürekli engelli raporum var babamdan yetim aylığı alıyorum bir yandan da vergi indirimi emekliliği için isteğe bağlı bağkur yatıyorum toplamda 4635 günüm oldu 2000 şubat ayı sigorta başlangıcı ne kadar daha yatırmam gerekli ve nasıl yapılıyor bilgi verirseniz çok sevinirim

https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/26153-emeklilik-tablosu.html

Bu linkteki tablodan faydalanabilirsiniz?

2008_oncesi.PNG

Tabloya göre yüzde 42 sürekli engelli raporunuzun sonucu '' 19 yıl ve 4240 '' günden emekli olabiliyorsunuz?Fazla prim emekli aylığınızın düşmesine sebep olabilir.Bir sosyal hizmet uzmanına danışın..Büyük ihtimalle prim ödememenizi önerecektir.

Son düzenleme:
Yagmurozgur öncelikle merhaba MİDNİGHT34 yanlış bilgi vermiş düzelteyim
Bağkurda vergi indirimi şartı aranmaz
Sgk gidip bağkur engelli emekliliğine başvuru yapacaksınız sgk hastaneye sevk edecek engelli raporu için %40 üzeri bir oran alırsanız gerekli gün ve hizmet yılıda tamamsa emekli eder.

umut2135

Ben zaten vergi indirimi hususun da bilgim olmadığı için yorum yapmadım.

Emeklilik hususunda yardımcı olmak istedim.

Şuan ki rapor oranına göre yazdım..

Yanıltıcı bir şey yazdığımı düşünmüyorum.

Zaten emeklilik ile ilgili başvurma durumunda kurum tekrar yeni bir rapor isteyecektir.

''Şuan ki şart ve durumunu göz önüne alarak yorum yaptım''.

Yarın bağlı olduğu kurum yeni bir rapor ister, oran da değişir ise emeklilik durumu aldığı yeni raporun şartlarına göre hesaplanır; ona birşey diyemem.

Arkadaşlar teşekkür ederim ama benim bildiğimde vergi indirimi emekliliği için için çalışıyor olmak gerekiyor ben çalışırsam yetim ayligim kesilecek o yüzden isteğe bağlı bağkur yatıyorum 4635 günüm var başvurmadan kendimi son 1 ay kala sigortalı göstermem gerekiyor diye biliyorum çok kafam karıştı lütfen yardımcı olun

MİDNİGHT34 paylaşmış olduğün tablo vergi indirimi emeklilik için geçerlidir bu yüzden düzeltim
Sizin için söylemiyorum genel olarak tam bilgi sahibi olmadan kişiler yönlendiriliyor daha sonrası çıkılmaz bir hal alıyor yardım edelim derken daha da işleri karışıyor
Bazı kurumlardaki ilgiz ve bilgisiz memurları da ekleyince siz tahmin edin artık.

umut2135

Tek amacım yardımcı olmak umut bey özellikle bilmediğim hususla alakalı yorum yapmam zaten abes yanlış olur..Teşekürler.

Bağ-Kur'lular Çalışma Gücünde Kayıp Oranı
%60 ve daha çok olanlar %50 - %59 arası olanlar %40-%49 arası olanlar
15 yıl, 3 bin 960 gün 16 yıl, 4 bin 320 gün 18 yıl, 4 bin 680 gün
Özürlü emekliliğine ilişkin hükümlerin düzenlendiği 5510 sayılı yasanın 28 inci maddesinin 5 inci fıkrası metni;

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, @Yagmurozgur bağkur sizi hastaneye sevk ettikten sonra

%42 veya üzeri bir rapor alırsanız 4.680 gün ve 18 yıl hizmet yılıyla emekli olursunuz yani 45 gün eksiğiniz var.

O halde kendimi sigortalı göstermeye basliyim mi

Raporum yüzde 42 sskdan emekli olmak istiyorum

Yagmurozgur sgklı olsanız bile kurum son 2520 gününüze bakar yani en çok ve enson sigortanız nerdeyse
Ordan emekli olursunuz.

umut2135

umut bey emeklilik maaşında nazara alınan sigorta primi hangi usul ve şartlarda hesaplanıyor..

Yani şöyle açayım..Misal 4000 iş günü üzerinden emekli olan bir ssk'lı prim gün sayısının 2000 gününü asgari ücret üzerinden geri kalan 2000 gününü de en üst seviyeden yatırmış olsun.

İki farklı dilim primin ortalaması mı alınıyor.

Yoksa en son yatırılıan 2000 gün mü esas alınıyor?

MİDNİGHT34 her ikisini ortalaması alınır şöyle belirteyim yıl ve yatırılan brüt maaş üzerinden hesaplamar
Oluyor sgk iseniz emeklimaası.com hesaplıya bilirsiniz
Bilgileri girerek 50 yada 100 tl fark ile gerçege yakın çıkar sonuç.

kafa karıştıran bir konu birçok insan en son yatırılan prim dikkate alınır sanıyor.

Eyvallah

O halde isteğe bağlı bağkurlular da vergi indiriminden emekli olabiliyor mu geçen sene sskdan başvuru yapmak şartı vardı isteğe bağlı bağkur dan yoktu

O halde isteğe bağlı bağkurlular da vergi indiriminden emekli olabiliyor mu geçen sene sskdan başvuru yapmak şartı vardı isteğe bağlı bağkur dan yoktu

Yagmurozgur sanırım paylaşmış olduğum bilgileri dikkatli okumuyorsunuz
İsteğe bağlı sigortalilarda vergi indirimi şartı aranmaz kurum sevki ile yeni bir rapor alarak engelli emekliliğine hak eder.

Vergi indirimi

Öcelikle son 2520 primin fazlası (1261'i) hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur

%40 ve üzeri engelli bağkurlular emeklilik için aşağıdaki tabloya tabidirler (5510 / 28. madde)

2008_sonrasi.PNG

Bağkur'dan emeklilik ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Şartlar oluştuğunda emeklilik talebi ile sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane raporu sgk'ya gönderecek, onlar değerlendirecek ve emekliliğe karar verecek.

Bağkur hastaneye sevk ederken malulen emeklilik olarak işlem yapabilir. Böyle olursa, "durumunuz malulen emekliliği gerektirmiyor" diye sizin başvurunuzu reddedenler, sonra siz "o zaman 5510 28'den Yaşlılık emekliliği bağlayın" diye dilekçe verirsiniz, onlar da o şekilde emekli eder.

Emeklilik

Teşekkürler o halde isteğe bağlı sigortada vergi indirimi aranmıyorsa başvurayım toplam kaç gün olması gerekiyor birde isteğe bağlı bağkur mu yoksa vergi indirimi emekliliği mi yüksek maaş alır kusura bakmayın sizi yordum birde yeniden sevk diyorsunuz ya ya yüzde 40dan düşük verirlerse

Yagmurozgur

Kriterleri yukarıdaki tabloda görebilirsiniz.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Maaş farkı olmaz.

Merhaba çok teşekkür ediyorum bilgiler için

benim doğum tarihim 30/01/1982
ilk sigorta başlangıcım 2. ayın 5'i 2000 yılı
sigorta sürem 2599
sonra hastalanınca işten ayrıldım isteğe bağlı sigorta yatırmaya başladım giriş tarihi 7. ayın 15 i 2009
o da 3 yıl 4 ay 26 gün

vergi indirimi emekliliği için için sanırım 1 yılim var ve oranım yüzde 42

bu bahsettiğiniz istege bağkur emekliliğin adi ne birde yüzde kaç oranı olmam lazim

Yagmurozgur

02.05.2000 + 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk + bağkur toplam) 4680 primle Bağkur (4b) statüsünde emekli olabileceksiniz

Emeklilik zamanı geldiğinde 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız ve sizi hastaneye sevk edecekler. Hastaneden alacağınız rapordaki orana göre emeklilik işlemleriniz tamamlanacak

bagkur.PNG

Merhaba çok teşekkür ediyorum bilgiler için

yuzde 42 raporum surekli yinede hastaneye sevk ederler mi korkuyorum daha az oran verirler diye eger verirlerse 1 senem kaldi vergi indirimi emekliligimin o hakkim olur mu
Birde başvuru yaptigimda ıstege bağlı emeklilige babamdan aldigim yetim maasim kesilir mi

@Yagmurozgur mrb öncelikle sgk vergi indiriminden emekli olursanız 4080 günle emekli olabilirsiniz

Bağkurdan emekli olursanız kurum sevki ile en az%40 rapor ve 4680 günle emekli olursunuz

Şu an tam sınırdasınız iyi düşünüp karar verin bağkuru durdurup sgk çalısan olursanız daha erken ve az gün ile emekliliği hak edeceksiniz
Sgk bağkur ve sgk günleri olanların son 1261 güne bakar

Sizin eksik günüz 255 bunu sgk günle hizmet yılınıza eklerseniz vergi indiriminden emekli olur rapor ve seyre farklı prosüdürlerle uğraşmanıza gerek kalmayacak

Vergi indiriminiz oldugu için.

Üst Alt