Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'luyum. %64 raporumla ne zaman ve nasil emekli olurum?

sevdiyar

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

2006 SSK baslangicim var ama bu SSK rapor almadan önce idi raparu daha bu senenin ocak ayında aldim
3 aylik sskm var
2009 un 9 ayında ise esnaf bagkuruna basladim halen devam etmekte

sizce nasil ve ne zaman emekli olabilirim

buarada vergi indirimine hak kazanirmiyim hic basvurmadim

yardimci olursaniz çok sevinirim lutfen

bagkur.PNG

tablosundan emekli olursunuz son 3,5 yıl bağkur'dan olduğu için.
Vergi indirimi kazanma şartınız yok bağkur'dan emekli olacağınız için.
Elden aldığınız raporlar kabul edilmez, kuruma emeklilik başvurusu yaptığınızda sizi hastaneye sevk ederler, % kaç alırsanız o şartlarla emekli edilirsiniz.

Slm abim benim

83 dogumluyum
2006 da sigorta baslangicim var
toplam sigorta gunum 250
2009 dan 2013 yilina kadarda bagkirlu idim yani 1250 gun kadar bagkurum var
300 gun daha sskli calistigimda emekli olabilecek miyim

vergi indirimim onaylandi %64

birde abim benim askerligim var. 2002 de askerdim. ben askerligimide saydirabilir miyim. ssk baslangici askerlik baslangici sayilir mi

sevdiyar, sen 1800 günle malulen emekli olup olamayacağını soruyorsun sanırım? Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü olmayanlar malulen emekli olamaz kardeşim.

Senin emekliliğin, eğer son 2520 priin fazlası bağkur olursa yukarıda Kısmet'İn aktardığı tablodaki gibi olacak.

Yok eğer son 2520primin fazlası ssk olursa, o zaman da aşağıdaki tabloya tabi olacaksın:

2008_oncesi.PNG

Evet, askerlik süreni borçalanarak hep prim gün sayını artırabilirsin hem de sigorta başlangıcını o süre kadar öne çekebilirsin (DİKKAT! Askerlik başlangı. tarihin sigorta başlangı. tarihin olmaz. Sadece borçlandığın süre kadar öne çekersin sigorta başlangı. tarihini o kadar)

slm

2005 ssk baslangicim 1983 dogumluyum vergi indirimi derecem % 63 sskgun sayim 550 gun askerlik haric bagkurum ise 2500 gun acaba nezaman emekli olabilirim

birde ben raporu ikisene once aldim oyuzden rapor almadan onceki calismis gunlerim gecerlimi malulen emekli olmam icin yoksa rapordan sonraki gunlermi sayiliyor. simdiden tesekkurler .

sevdiyar,
2013 yılında bağkuru sonlandırdıktan sonra ssk ya mı geçtiniz. SSK ya geçtikten sonra kaç gün prim ödediniz. ssk şartları ile emekli olmak istiyor iseniz
1-2013 yılında ssk ya geçtikten sonra 3,5 yıl yani 1261 gün prim ödemesi yapar isen ssk şartları ile emekli olabilirsiniz.( askerlik borçlanması süresi 1261 gün içerisinde değerlendirilmez.)
2-Rapor almadan önceki prim ödemelerinizde geçerlidir. Emeklilik hesabında değerlendirilir.

Şu konuya bakar isen engelliler ile ilgili 2 çeşit emeklilik olduğunu görürsünüz..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-vergi-indirim-hakki-ile-emeklilik-nedir.html

Üst Alt