Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurluyum. 97 SSK girişim var. Emeklilik şartlarım nedir?

haktan207

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
benim bir sorum olacaktı ama

Ben 1997 SGK dan işe Girişliyim SGK Da 2082 gün ödenmiş primim var.
Şu an 4B bağkurluyum ve buradada 2580 gün ödenmiş primim var.

Yani toplamda 4662 gün ödenmiş primim oluyor.

2003-2004 Yıllarında Askerlik muayenesi sırasında WPW sendromu hastalığım sebebi ile
Kasımpaşa Askeri hastanesinden önce Sadece Yedek subay olabilir raporu verdiler
Ardından da değişen yönetmelik sonucu Askerliğe elverişli değildir Raporu verdiler.

İşin açıkcası pek ileç kullanmayı sevmem ilaçlarımıda içmiyorum Banada bir rahatsızlık vermedi bu hastalık
Ablasyon ameliyatı kalp pili vs ameliyatıda olmadım.

Ayrıca hiper tansiyon hasasıyım onun ilaçlarını içiyorum.

Benim sormak istediğim % 40-49 arası çalışmaya engel durum ve 4680 gün ile 18 yıl sigortalılıkta emekli olabileceğimi okudum

Yada vergi indirimi ne başvurup buna göre emkli olabilirmişim.

Benim şu an için yukarıda yazdığım hastalıklarla ilgili elimde raporum yok.

Önce gidip Devlet hastanesinden rapormu almalıyım.

Alacağım raporla emekli olabilirmiyim
Nereye başvurmalıyım

Yardımcı olup bilgi verebilirmisiniz

Şimdiden teşekkur ederim

haktan207 mrb bağkurdan erken emeklilik için
Sgk baş vurmalısınız sgk sizi hastaneye sevk edecektir
Kendi alacağınız bireysel raporu sgk dikkate almaz
Ayrıca bağkurlu vergi indirimi hakkı almasına gerek yok

SGK derken SGK Emeklilik servisinemi başvuracağım.

Birde yukarıda yazdığım 18 yıl % 40-49 engel ve 4680 güne göre emekli olabilirmiyim rapor alırsam.

WPW sendromu ve hiper tansiyona % 40 - 49 arası rapor veriliyormu acaba

haktan207 evet sgk bağkurdan engelli emekliğine başvurarak kurum sevki ile rapor alman gerek.

umut2135

peki bu internette okuduğum [FONT=sans-serif]18 yıl % 40-49 engel ve 4680 gün şartı doğrumu oluyor [/FONT]

umut2135 OturanBoğa

merhaba

geçirmiş olduğum bir rahatsızlık sebebiyle engelli oldum. emeklilik hk.da benim de benzer bi sorum olacak. cevaplarsanız memnun olurum.

a- %45 oranım var.
b- 17 yıl 3920 güne tabiiyim.
c- 1997 ssk girişli olduğum için 17 yıl tutuyor.
d- 1997-2008 yılları arasında ödenen ssk prim günüm 3700 gün olduğu için 220 gün eksiğim var.
e- 2008-2016 yılları arası bağkura kayıtlıyım ama ödemediğim için tamamı borç görünüyor.

sorularım;

1- şuan tanıdığım bi işyerinden ssk mı yaptırıp vergi dairesine raporumu teslim ettim. sonuçlandıktan sonra sgk ya emeklilik için başvuracağım. sizce eksik kalan 220 günümü nasıl tamamlamalıyım? bağkurun 220 günlük kısmını ödeyerek mi? yoksa isteğe bağlı ssk ödeyerek de olabiliyor mu?
2- bağkur borcumdan 220 gün ödeme yapıp 3920 güne tamamlarsam sskdan mı yoksa bağkurdan mı emekli olmuş olacağım? çünkü bağkurdan emekli olunca emekli maaşı düşük geliyor diye biliyorum. ama raporu ssklı olarak teslim ettiğim için son kayıt ssk!!
3- 2008-2016 arası 8 yıllık bağkur borcunu ödeyip emekli olursam bu emekli maaşını yükseltir mi? borç yaklaşık 30bin tl. bu borcu ödemek mi daha mantıklı ödememek mi? ( şu an borcu sildirme hakkım var )

220 gün eksiği bağkurdan ödeyip kapatarak, bağkurdaki kalan borcu sildirerek emekli olmak mıdır en doğru adım? ne dersiniz?

şimdiden teşekkürler

semihlex mrb
Öncelikle 2008 ve 2016 yıllarındaki bağkur günleriniz
Emekli maaşınıza etki eder ama büyük tutarda etki edeceğini sanmam 30 bin tl baya yüksek bir tutar mantıklı olan
Sizin yerinizde olsam 220 günü öder emekli olurum
Diğer günleri dondururum karar sizin.

peki bağkurdan 220 günü ödersem 3700gün ssk, 220 gün bağkur olmak üzere toplam 3920 gün ödenmiş prim günüm olacak. bu şekilde emekli olursam bağkur emeklisi mi olurum ssk emeklisi mi?

semihlex...hocam selamlar...zaten o 30 bin i ödemek size değil devlete yarar onları zengin eder bence...sgk eksik gününüzü doldurun bence..inanın en temizi en garantilisi...kolay gelsin..

umut2135 verdiğin bilgiler için teşekkürler.

merhaba deathless

açıkcası ben de 2008-2016 arasındaki 8 yıllık borcu ödemeyi doğru bulmuyorum. emekli maaşına da önemli bir etkisi yoksa ödemek mantıksız. sildireceğim. emekli olabilmek için sadece ihtiyacım olan 220 günlük kısmını ödemeyi düşünüyorum. bu 8 yılı ödesem bile maaşa katkısı en fazla 75-100tl arası olacakmış

semihlex 220 günü ödeyip emekli olmanız daha mantıklı
220 güne maximum 2.000 tl ödersiniz
Ama 8 ay çalışarak tamamlamak isterseniz
En az 6.000 tl kaybınız olur.

Sağlık Raporu Emeklilik İtiraz

Arkadaşlar merhaba.
Aralık ayı içerisinde 4B Bağkurlu Engelli emekliliği için hastaneye sevkimi istedim. Hastaneye sevkim gerçekleşti ve Dr. Sadi Konuk hastanesinde muayenelerimi oldum.

Sol kolumdan Ulnar Tuzak Nöropati var % 4 verdi dr sisteme giriyorum dedi.
Kalp ritm bozukluğu WPW sendromu % 20 Tansiyon % 10 oran verildi. Hafif Mitral Yetmezlik yazıyor ama EPİKRİZ Raporunda oran yok.

Heyete çıkmadan rahatsızlandım ve Bağcılar Devlet hastanesinde muayenelerimde tansiyonun kalbe vurdugunu aort ve asendan anevrizması oldugumu ayrıca hafif Aort Yetmezliği olduğumu ögrendim.

Dr. Sadi konuk hastanesine tekrar Kardiyolojiye gidip Tansiyonun kalbime vurdugunu oranın % 20 olması gerektiğini ve aort anevrizması ve kapak yetmezliklerini söyledim yeniden muayene oldum ama sisteme giremeyeceğini söyledi. Sistemin izin vermediğini söyledi. Heyete evrakları verirken bendeki raporlarıda vermemi söyledi. Bende verdim evrakları.

Heyet randevusuna girdiğimdede durumu söyledim ama bu seferde Yazının engellilik değilde malulen emeklilik oldugu oranları kendilerinin vermediğini SGK nın vereceğini söylediler.

Malulen Emekli için değilde engelli emeklilik için basvurmustum ama durum böyle oluyormuş herhalde.

Ardından Bağcılar Devlet hastanesine rapor için başvurdum.
Rapor sonucum

WPW sendromu Ritm Bozukluğu % 20
Hiper Tansiyon Sol ventrikül Hipertrofisi % 20
Hafif Aort ve Mitral Yetmezlik % 10 Toplamda Kalp % 42

Sol Kol Ulnar Tuzak Nöropatisi % 5 olmak üzere

Toplam % 45 Engelli Raporu aldım. 5 yıl süreli

Emeklilik için Henüz sonucum gelmedi . Geldiğinde oranlarım düşükse ve malulen emekli işlemi yapıldıysa ne yapmam gerekiyor. Teşekkurler

haktan207
SGK bunu hep yapıyor, önce maluliyet tespiti istiyor.
Red geldiğinde raporunuzun bu kez 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre değerlendirilmesi talebini içeren bir dilekçe ile kuruma başvurun.

peki % 40 ın altında verirlerse onada itiraz edebiliyormuyum acaba.

ayrıca bugun sormak için agk ya gittiğimde raproun hastaneden kendilerine geldiğini ve kendilerinin de Ankara ya yolladıklarını söyledi.
Raporum % 40 ın altında olsa ankara ya yineden yollanırmıydı acaba.

Maluliyet ile sevk edilen hastaların raporuna hastane oran yazmıyor genelde, kurum değerlendiriyor.

Yüksek Sağlık Kurulu İtiraz

Aralık/2018 ayı içerisinde 5510 sayılı kanun 28. maddeye istinaden 4b ( BAĞKUR ) sigortalısı olarak emekli olabilmek için başvurdum.
18 yıl 4680 gün ve % 40 sağlık kurulu raporu ile.

Heyete girdim ve kendilerinin bir oran vermediğini sonucun bana SGK dan bildirileceği soylendi.
Pazartesi günü SGK Yı aradım ve % 38 oranla red edildiği söylendi.

Ben heyete girdiği vakit Kardiyolojiye gittiğimde eksik Epikriz yazdığını sonradan öğrendim. Sonra tekrar muayene oldum ama bana sisteme giriş yapamadığını bende olan evrakları heyet dosyasına koymamı heyetin düzelteceğini söyledi.

Şuan Ankaranın verdiği oranı % 38 olarak telefonla öğrendim ama elimde sağlık raporu yok. SGK Gaziosmanpaşa kendilerindede olmadığını veremeyeceklerini söyledi.
Neye ne kadar oran verdiklerini bilemiyorum.

Bu işlemleri yaparken aynı heyete girdikten sonra Bağcılar Devlet ede ekstradan sağlık raporu için başvurdum ve % 45 oran ile rapor aldım.

Dün GOP SGK ya gittiğimde hakem hastaneye sevk olamayacağımı söyledi.
İtiraz bile edemeyeceğimi söyledi.

Bir şekilde durumu anlatınca YÜKSEK Sağlık kuruluna itiraz dilekçesi kabul ettiler. Ekinede Bağcılar Devlet hastanesinden alğım % 45 oranlı raporuda koydum.

Vede şöyle bir durumda var ben % 40 raporla emekli olmak istiyorum ama işlemler hep % 60 malulluk ile ilerliyor. Dilekçeler vs hep böyle kabul ediyorlar.

Merak ettiğim İtiraz sonucunda Hakem hastanesine Sevk olmuyormu, Yüksek Sağlık Kurulu kararı kesinmi İtiraz edilemiyormu. Yüksek sağlık Kurulu hakem hastaneye sevk edermi.

Yüksek Sağlık Kurulu sonucu red gelirse mahkemeye verebilirmiyim.

Teşekkurler

Yüksek sağlık kurulu evrak üzerinden inceleme yapıp karar verir. Eğer isterlerse sizi davet edebilir ya da hastaneye sevk edebilirler.

Sonuç olumsuz olursa mahkeme yolu açıktır ama tavsiye etmem. Onun yerinde 6 ay bekleyip yeniden emekliliğe başvurmanızı öneririm. Zaman açısından bu yöntem sizin avantajınızadır

OturanBoğa

İtiraz ettim fakat oranım artacağına % 38 den % 35 e düşürüldü.
Yalnız yeniden rapor başvurusu için 6 ay beklemem gibi bir durum artık yokmuş. Hemen yeni rapor için başvuru yapılıyormuş.

Başka ilde emeklilik için sağlık kurulu heyet

Merhaba istanbulda bagkur için 28/5. madde ile % 40 emeklilik için başvuru yaptım ve % 39,22 ile emekliliğim red edildi.

İtiraz etmeyi düşünmüyorum ( çünkü itirazda oranı düşürüyorlar )

Şu an istanbulda değilim trabzondayım. E devlet üzerinden hastaneye sevkimi istedim. Fakat SGK yı aradığımda bana istanbul dışında heyete girmek istiyorsanız hangi şehirde iseniz o şehir hastanesinden " Hastanemizde Tedavi Görmektedir" diye bir yazı alırsanız ancak oradaki hastaneye sevkinizi yapabiliriz dedi.

Böyle bir şey varmı bilgisi olan biri yardımcı olabilirse sevinirim

Teşekkurler

haktan207

Dosyanızın şu aşamada yeni bir raporla yeniden şişleme konması mümkün değil. İtiraz etmeniz gerek. İtiraz ederseniz ve başka bir ile sevk isterseniz, dedikleri gibi bir yazı almanız gerek.

Ya da 6 ay bekleyip sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.

İpucu: Son priminiz hangi şehirde olursa işlemler o şehirde gerçekleştirilir.

@OturanBoğa

Merhaba hastaneye yeniden sevk olmak için 6 ay bekleme süresi yok artık. Red geldiği gibi tekrardan yeniden basvuru yapıp sağlık kuruluna sevk isteyebiliyorsunuz.

Başka ilde ise Şunu istiyorlar O ilde tedavi edildiğinize dair hastaneden yazı. Ve o yazıda hareket ettirilmenizde sakınca olacakmış.
Ama bunun da kolay bir yolu var.

İkamet adresinizi heyete girmek istediğiniz şehire aldırdıgınızda sgk ya yeni ikametgahınızı verip ayrıca o ilde bir hastanede tedavi oldugunuza dair bir belge verdiğinizde sgk o şehire yazı verebiliyorki. Bende bugun iti bari ile aldım.

Üst Alt