Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkurluyum, emeklilik işlemlerim sürüyor. Vergi indirimi için Maliye'ye başvurmam..?

MoonSHeeR

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar, sizlerin başınızı agrıtmamak ve forumda gereksiz Konu kalabalıgı oluşturmamak için önce forumda sorularıma yanıt aradım ama net bişey bulamadım ve bu konuyu açtım.

Ben halihazırda serbestmeslek erbabı olan, bağlı bulunduğum bağkur kurumuna 5510/28 sayılı yasadan yararlanarak erken emekliliğimi isteyen, sonucunda da %43 işgörmezlik raporu alan bir engelliyim. Bülent(oturanboğa) bey'in de dediği gibi bağkura raporumla giderek emeklilik müracaatımı yaptım.Sonuclanmasını bekliyorum..

Öğrendiğim kadarıyla Bağkurlulardan vergi indirimi şartı aranmıyormuş o halde maliye ile işim kalmıyor..Fakat ben esnaf oldugum için vergi indiriminin bana cok faydası olur.. KDV,Gelir Vergisi vs gibi bir çok ödememde indirim olur diye düşünüyorum..Yanılıyor muyum ?

Dolayısıyla ben bugun baglı bulundugum vergi dairesine başvursam..Raporumda yeni olduguna gore işlemlerim saglıklı yürürmü yoksa maliye işgörmezlik oranımı düşürür mü ? Kanunen buna hakkı var mı ?

" Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım" misali maliyeye hiç bulaşmasam mı ??? :confused:

:) Hiç bir indirim olmaz. Riske girmeye değmez. %40-59 (dahil) arasında raporla gelir vergisi indiriminden yararlanan kişinin aylık avantajı 25 tl birşeydir.

Üst Alt