Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baha işitme cihazı hakkında bilgisi olan var mı?

Konular
91
Reaksiyonlar
0
ben gözlük tipi işitme cihazı kullanıyorum,biraz yetersiz.bugün hacettepe de tekrar testler yapıldı.ve baha birde yeni bir şey daha çıkmış dedileri,ikisi için heyete sokacaklar.baha nedir ne şekildedir.hiç bilgim yok.goole giriyom.koklear implat çıkıyor.baha için bilgi istiyorum

Orta kulak enfeksiyonu veya doğuştan gelen orta kulak problemleri nedeniyle oluşan iletim tipi (veya mikst tip) işitme kayıplılarda kullanılan bir yöntemdir. Kepçenin yaklaşık 5 cm arkasından kafa kemiğine 3 -4 mm derinliğinde titanyumdan üretilmiş bir vida takılır. Tıpkı diş implantlarında olduğu gibi. 1 - 1,5 ay sonra vidanın üzerine titreşim sağlayan konuşma işlemci yerleştirilir.
Vidanın temizliği çok önemlidir. Hergün diş fırçalar gibi, vidanın fırçalanması gerekir. Aksi halde, ciltte enfeksiyona neden olabilir.
Uygun hastaya takıldığında çok iyi sonuç alınır.
İnternetten ayrıntılı bilgi almak için: "Oticon Ponto" veya "Cochlear Baha" yazıp, arayabilirsiniz.

BEN BIRSEYI MERAK EDIYORUM DOKTOR BEY
Bu bahayi taktirdik mesela abulment sorun cikariyor iltihap falan derken kullanilamiyor:mad: o zaman baska cihaz kullanilabiliyormu yani o bahadan baska hava yollu veya kemik yollo cihazlar

baha çok beli oluyormu.ben internette baktım.hep kafaya vidaliyorlar hemde kullak arkasında var.çok kaba duruyor

Kemik yolu implanlarda (PONTO, Baha) sorun çıkarsa abutment değiştirilebilir, iptal edilebilir veya başka bir cihaz kullanılabilir. İşitme organına hiç bir şekilde müdahale edilmediğinden, işitme riske atılmıyor. Görünüşü bazılarına kaba geliyor. Gizlemenin de pek bir yolu yok. Sadece saçlarla örtülebilir. Baş örtüsü, şapka, gözlük vb. şeylerin cihaza değmemesi gerekiyor. Değerse feedback (ıslık sesi) yapıyor. Ameliyattan önce mutlaka kafa bandı ile denenmesini öneririm. Sesin, ameliyattan sonra yaklaşık 10 dB kadar daha artacağı bilinerek denenmeli.

tesekkur ederim doktor MEHMET AKSIT bey bu bana olmazda isitme ile ilgili seyler icin cok acim site olarakta siz burdayken ogrenmek iyi oldu
kemik yollu gozluklerde otme yapiyor diyorlar baho sen bilirsin ozbakima dikkat edebilen biri icin iyi olmali bu neden dersen kalinti isitmen duracak yani bundan vazgecersen biz koklear implanzedeler gibi kor kulakla kalmayacan:( varsin cirkin olsun ama kulaklari usutmemek icin bere filan giyiyoz o bir risk

koklear implantta bi taktirirsan kalan isitmen bitiyor bu bahada isitmeye zarar yok diyo doktor bey bu iyi
ameliyat sevilecek birsey degil ama otme yapmazsa bu cekilir
bunuda nasilda deneyince ameliyattan once bileceksin burasi iyi degilmi sence

Slm doktor bana baha'yı önerdi taktıran oldumu faydasını gören varmı?

tesekkurler bılgıler ıcın benım kaybım sensorıyanal ve sınırsel bı kayıp işitme cıhazı takmadıgım sureler devamlı aynı hıc degısmeyen 108 95 db kayıp oranım vardı uzun yıllar cıhazsız ıdım ama suan 1 yıldır cıhaz kullanıyorum ve kaybım artık ılerlemıs bulunmakta kalın seslerı de artık kaybetmıs durumdayım daha once hıc degısmeyen ısıtme kaybım ısıtme cıhazı yuzunden bozuldu ve cıhazsız yapamıyorum baha ve koklear için cok onerı de bulunanlar oldu fakat kesınlıkle kabul etmıyorum ayrıca koklear amelıyatı olupta memnun kalan arkadaslarım yok degıl

Ben taktirdim mumnunum kapali bayanim sikinti yasamadim ustelik soguklarda kalin şalda kullaniyorum kendime gore kolay yolu uydurdum ustelik bakimi zor degil. Iki gunde bir bas yikamakta fayda var 4.gune kadar sarkarsa vida agiri yaparak sac yikmayi uyariyor sonra rahatliyorsun duyu konusunda sesler net temiz cizirti yasamadim cok memnundum

Baha ile duyu ölcum yapildiginda 10db kadar duyumu sagladim
2013 yılın baha p100 kemik iletimli implant kullanıyorum gerçekten hayatımda en net temiz saf sesleri duydum kulak arkasi cihazimla çevremdeki sevdiklerimin sesleri kalın ve boğuktu eskiden şimdi cok net . kuş sesleri yağmur sesi yaprak hışırtısı su şırıltısını fısıltıyı arka koltuktaki insanların konuşmalarını kolumdaki saatin biiip sesini duvar saatin sesini buzdolabı çalışmasını eski cihazlarla algılayamıyordum bunları duymak cok hoşuma gitti Çok memnunundum. bu ara işitme oranlarım hızla duştu cihaz yetersizliği ortaya çıktı ya baha4 deneyecegim hala karsilasmazsa son umudum ickulak impilanti dusunuluyor hayırlısı.. sormak bilgi almak isterseniz seveseve yardimci olmaya calisirim

2 yil bile ise yaramayan sey icin reklam yapmak insanlari aldatmak diymiki:pdurupta sakin sakin koklear implanttan bahsetmek ise yaramayan cihazi ovmek icin taklalar atmak galiba saticilar icin olmali:eek: hadeee yokmu artiraaaan:eek:

Kemik yolu eşikleri en fazla 40 dB; hava/kemik yolu farkı en az 30 dB olanlar bu cihazlardan faydalanabilirler. Konuşmayı ayırt etme % 60'ın üzerinde olmalı.
Birkaç yıl öncesine kadar sadece vidalı olan modeller vardı. Artık cilt altına yerleştirilen, dışarıdan görülmeyen mıknatıslar kullanılıyor. İşitme cihazı yine cilt üstünde. Cilt altındaki implanta mıknatıs yardımı ile yapışıyor. Sophono ve Baha'da bu modeller bulunuyor.

Mehmet bey benim vidali baha3den baha 4e gectim insallah yeterli duyumu karsilar

Son düzenleme:
Hala memmun musunuz cihazdan? Sizin bu cihazi kullandiginizi görünce hemen uye olup yazmak istedim. Baha cihazı konusunda tereddütlerim var. Yardimci olursaniz sevinirim

10 ağustos 2015 tarihinde baha takılacak en yeni modeli hacettepe tıp fakültesi kbb bölümünde daha sonra ki günlerde nasılm olduguna bakarız tabi oparasyondan 3 veya 4 hafta sonra dış işlemci takılacak

banada aynısı yapılacak.hacetepede dr.gamze hanım tarafından yapılacak.bana daha ameliyat günü verilmemiş

benim dr demir bey odyocu betül hanım seydo6565 cihazı gördünmü deneme yaptınızmı

evt dün itibariyle cihaz takıldı amaliyatla ileri günlerde bakalaım nasıl olcak

baha işitme cihazı

arkadaşlar dün itibariyle yeni cihazım ameliyatla takıldı baha nın en yenisi mıknatıslı olanı 3 hafta sonrada dış işlemci takılacak bakalım nasıl olcak hep beraber görecegiz hacettepe tıp fakültesi kbb bölümünden doç dr demir bey gerçekleştirdi oparasyonu

Herkese merhaba. Baha yı etraflıca inceledik ve denedik. Oğlumun sağ kulağı hiç yok dokayısıyla sağ taraftaki sesleri duymakta sıkıntı duyuyordu. Baha yı ameliyatsız okarak sağ kulak arkasındaki kemiğe bir bant yardımıyla saç ve deri üzerine tutturduk ve sonucu sorduk çok kısık sesleri bile rahatlıkla duyduğunu ve seslerin çok temiz olduğunu söyledi. Tabi ameliyat olursa bu temizlik daha da artacaktır. Baha nın 2 yöntemi var biri cihazın klik kısmı dışardan gözüken diğeri hiç gözükmeyen ve mıknatıs ile tutturulan. Dışardan görünen temizlik vs açısından biraz zor el takılması vs gibi ama tamamen kapalı olan daha iyi. Bizi zorlayan fiyatı 15 600 lira ameliyatı içinde 10 000 lira hastanede 1 600 lira durum bu. Diğer cihazlarla farkı bu cihaz digital.

Üst Alt